Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna pieprasa sakaru operatoriem liegt jebkādas darbības ar VPN

    Jaunākie raksti

    Nevienam nav noslēpums, ka Ķīna cītīgi cenšas filtrēt savu iedzīvotāju skatīto un lasīto interneta saturu. Lielākā daļa zina par Lielā Ķīnas ugunsmūra esamību vai vismaz atklāj tā darbību nonākuši tālajā zemē.

    VPN pakalpojumu nodrošinātājiem turpmāk būs problēmas ar pakalpojuma sniegšanu Ķīnā. Turklāt jaunākā informācija liecina, ka VPN izmatošanu valdība nocirtīs saknē – visi valsts īpašumā esošie mobilo sakaru operatori pilnībā slēgs jebkādu pieeju VPN pakalpojumiem. Likums ar jauno prasību stāsies spēkā 2018. gada 1. februārī.

    Reklāma

    Līdz šim tādiem interneta resursiem kā Facebook, YouTube vai Gmail varēja piekļūt izmantojot dažādas tehniskās viltības. Populārākā no tām bija VPN. Līdz šim tika uzskatīts, ka Ķīna nespēs bloķēt VPN, jo tas ir gan tehniski sarežģīti, gan arī VPN iespējas ir nepieciešamas daudziem legāliem biznesa lietotājiem.

    Trīs lielākos Ķīnas mobilo sakaru operatorus pārvalda Ķīnas valdība. China Mobile ir 860 miljoni abonentu, China Unicom 268 miljoni un China Telecom 227 miljoni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs
    12.07.2017 12:46

    “Labais” – dzīvot nošķirtam no pasaules. Droši vien tas pats ir ar TV un radio – neko citu izņemot Ķīnas noteiktās lietas tu nevari uzzināt… :(

    oldschool zerolemon fan
    12.07.2017 19:41
    Reply to  Artūrs

    Ķīnā nav tik traki (salīdzinot ar Ziemeļkoreju). Ķīnā esmu bijis vairāk nekā 5 reizes, Ziemeļkorejā gan vēl nē :)

    onyxx89
    12.07.2017 15:50

    Izskatās, ka šie drīzumā plāno kādus militārus konfliktus ar kādu no kaimiņiem un negrib, lai tauta tiek skalota ar rietumu informāciju, tāda Putina skola…tikai lielākos apmēros.

    x
    12.07.2017 20:33
    Reply to  onyxx89

    nez vai. Sibīriju šie nokrimzģīs mierīgā ceļā, ķīnieši ir pragmatiķi – kāpēc pieslānīt ar lādiņiem zemi, kura nākotnē tiem piederēs šā vai tā?

    Skābene
    13.07.2017 09:14
    Reply to  x

    Kāpēc šaut, ja var naturalizēties un tad nobalsot par kāda apgabala pievienošanos plaukstošajai ĶTR.

    Krotow
    14.07.2017 20:42
    Reply to  onyxx89

    Kas zina… Sibīrijā šobrīd ir daudz brīvas vietas. Un kļūst vēl vairāk, jo tur dzīvojošie izmirst vai aizbrauc uz apdzīvotākām vietām. Tiesa, Ķīnas iecienītā metode nav atklāta karadarbība, bet gan kādā vietā vienkārši sabrauc tik daudz ķīniešu, ka praktiski viss tur notiek tikai ķīniski. Atliek tikai oficiāli pārbīdīt robežu.

    Reklāma