Web Analytics
More
    Reklāma

    Vasaras mēnešos Latvijā un Baltijā vislielākais pieprasījums pēc ledusskapjiem

    Jaunākie raksti

    Kopējais ledusskapju tirdzniecības apjoms pērn Latvijā uzrādīja izaugsmi 6% apjomā, salīdzinot ar gadu iepriekš, liecina GfK Retail and Technology Baltic dati, savukārt Samsung ledusskapji attiecīgajā periodā pārdoti par 12% vairāk. Arī līdzšinējie 2017. gada pārdošanas rezultāti uzrāda stabilu tendenci. Kādus ledusskapjus izvēlas Latvijas iedzīvotāji un kādi ir galvenie kritēriji jaunas iekārtas iegādē, apkopojis Samsung.

    Ledusskapji cilvēka augumā

    Šobrīd lielākais pieprasījums tirgū ir pēc ledusskapjiem, kuru augstums svārstās no 1,70 līdz 1,90m. Tos visbiežāk izvēlas mājsaimniecības, kurās dzīvo divi un vairāk cilvēki. “Puse no Latvijas iedzīvotājiem, kuri pērn iegādājās jaunu ledusskapi, izvēlējās tieši šāda izmēra iekārtu. Arī vairāk nekā 80% pārdoto Samsung ledusskapju ietilpst tieši šajā kategorijā,” skaidro Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijas valstīs Sergejs Kostjučenko. Savukārt ledusskapju izmērā līdz 1,50m pārdošanas apjoms tirgū veido ceturtdaļu. Tāpat biežāk priekšroku cilvēki dod tiem ledusskapjiem, kuru saldējamā zona atrodas apakšdaļā.

    Reklāma

    Svarīga arī krāsa

    Lai arī mazliet vairāk nekā puse no visiem tirgū pārdotajiem ledusskapjiem ir baltā krāsā, arvien biežāk mūsu virtuvēs ienāk sudraba vai metāliskas krāsas ledusskapji. To apliecina arī tas, ka Latvijā 60% no visiem pērn pārdotajiem Samsung ledusskapjiem bijuši pelēkā vai metāliskā krāsā, savukārt baltajai krāsai priekšroku devusi aptuveni piektdaļa Samsung klientu.

    Karstākais ledusskapju laiks – vasara

    Vislielākais pieprasījums pēc ledusskapjiem Latvijā un Baltijas valstīs ir jūlijā un augustā, kad to tirdzniecības apjoms vairāk nekā divas reizes pārsniedz ziemas mēnešos pārdoto iekārtu skaitu. “Cilvēkiem ir ļoti būtiski, lai ledusskapis un saldētava pildītu savas funkcijas. Vasarā, kad visaktīvāk notiek dažādu augļu, ogu un dārzeņu sagatavošana ziemas sezonai, nākas izvērtēt, vai līdzšinējais ledusskapis pienācīgi pilda savus uzdevumus, ” piebilst S.Kostjučenko.

    Funkcionalitāte kā stūrakmens

    Izvēloties ledusskapi, uzmanība tiek pievērsta ne tikai tā izmēriem un krāsai, bet arī lietošanas ērtumam ikdienā un funkcionalitātei, tostarp elektroenerģijas efektivitātes līmenim, kas ļauj ietaupīt ilgtermiņā.

    Viena no būtiskākajām funkcijām ir No frost tehnoloģija, kas nodrošina, ka ledusskapī automātiski tiek kontrolēts mitruma līmenis – tas neuzkrājas, un tādējādi neveidojas apledojums ne svaigo produktu glabāšanas zonā, ne saldētavā. “Pateicoties No frost risinājumam, pilnībā var aizmirst par ledusskapja atkausēšanu, kas ir laikietilpīga un apgrūtinoša procedūra,” skaidro S.Kostjučenko.

    “Temperatūras maiņa, virinot ledusskapja durvis, rada papildu mitrumu tā iekšienē. Pateicoties No frost risinājuma visaptverošai dzesēšanai un jaudīgam ventilatoram, viss liekais mitrums tiek absorbēts un izvadīts, lai neveidotos apledojums un tiktu taupīta elektroenerģija,” papildina Samsung pārstāvis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    08.07.2017 12:20

    samsunga tv pults gļuki man atvēra acis un ledusskapis ko pirkšu jūlijā 100% nebūs samsunga ražots.

    Skābene
    10.07.2017 08:39
    Reply to  x

    Pērc vien Snaige, jo priekš Samsunga par īsu!
    Man neviena samsung tehnika līdz šim nav izbeigusies, atšķirībā no kaut kādiem kaktu Wirlpooliem, AEG, Electrolux un Zanussi.

    x
    11.07.2017 15:11
    Reply to  Skābene

    esi iegrābies ar feikajiem virpuļiem utt.? veikalā vajag pirkt, nevis no ceļojošajiem tirgotājiem))
    kaut vai to pašu snaigi, kurai daļas vismaz EU ražo (pieņemsim, ka tomēr kas var arī sabojāties) un pieredze ar ledusskapju ražošanu jau desmitgadēm ilga.

    bet gan jau ar laiku arī samsung uzkrās pieredzi ar ledusskapju ražošanu.

    Skābene
    12.07.2017 13:02
    Reply to  x

    Man Samsung ledusskapis jau 8 gadus šancē bez bēdu! Snaigei nomira kompresors, Wirlpoolam tas pats, nobeidzās viens no 2 kompresoriem. Tāpēc man šitie draņķi ir melnajā sarakstā. Pirkti PTA veikalā. Samsungs pirkts Elkorā, nevis aliexpresā!

    x
    13.07.2017 16:23
    Reply to  Skābene

    ē, tā nevar salīdzināt.
    varbūt snaige un virpuls tev strādāja daudz siltākos apstākļos kā samsis, un secinājums par pēdējā absolūto izturīgumu ir aplams.

    oldschool zerolemon fan
    08.07.2017 12:41

    Mans nosacījums nr. 1 – ledusskapim jābūt iespējami klusam darbībā.

    x
    08.07.2017 12:53

    un lai nedēļu nav jālādē baterija….t.i. lai pēc el. atslēgšanas nedēļu tur aukstumu.

    klusums šobrīd vairāk atkarīgs no plauktu konstrukcijas, paši kompresori un uzbūve daudzmaz vienāda. nezinu par invertora kompresoriem, bet ar tiem sieties arī negribās. vismaz ne korejiešu.

    Skābene
    10.07.2017 08:41
    Reply to  x

    Cik dziļos laukos tu dzīvoi, ja elektrības nav nedēļām!?
    Gan jau ka par tādiem verķiem kā ģenerators vai saules baterijas esi tikai zinātbniskās fantastikas romānos lasījis!

    digitalk
    10.07.2017 08:57
    Reply to  Skābene

    [facepalm.jpg]
    tas bija sarkasms…

    Lapsinieks
    10.07.2017 09:34
    Reply to  digitalk

    :D :D :D Tas tak Skābenis!

    x
    10.07.2017 10:11
    Reply to  Lapsinieks

    laikam šorīt pie krusta pakāsa dīzeļpasātam rūsas krāsā))

    x
    10.07.2017 21:21
    Reply to  x

    Vai arī norūsējušam sābam…

    x
    10.07.2017 21:30
    Reply to  x

    tava iztēle ir norūsējusi….

    Skābene
    11.07.2017 08:48
    Reply to  x

    Nenorūsējis SKĀBS ir liels retums, tāpat kā SKĀBS, kuram TA netiek konstatēta eļļas noplūde no motora. Bet, ja SKĀBS ir tehniskā kārtībā, tad tas savam saimniekam sniedz īstu braukšanas prieku un tādam SKĀBAM pakāst pie luksafora ir gods :)

    PS: Bet tam visam nav nekāda sakara ar ledusskapjiem!

    Lapsinieks
    11.07.2017 09:01
    Reply to  Skābene

    eļļas noplūde – jāpiekrīt – bet nav kritiski. par rūsēšanu gan pārspīlē – galīgi nav rūsīgākais skābs. bet braukšanas prieks ir, nevar noliegt.

    Skābene
    11.07.2017 13:35
    Reply to  Lapsinieks

    900OG praktiski vairs nav atrodami, jo visus apēdusi rūsa, 9000 arī tas pats, tiem, kas vēl kust visiem spārni ar makrofleksu remontēti!
    9-5 Universāļiem vsiem izpūst bagāžnieka grīda, un pakaļējās durvis, sedaniem pūst pakaļējās arkas, jo sevišķi stūrīši, daudziem nopūst benzīnbākas vāciņi. 9-3OG bez rūsas atrast nav iespējams, jaunie 9-3 pagaidām vēl kaut kā turās.
    Un rūsa jau vēl ir mazākā bēda, ķēdes stiepjās kā puņķi, Aizdedzes kasetes svilst neprognozējami, ABS/TCS bloki mirst, Displejos zūd pikseļi, kodicionēšanas sistēmas vadīklām lūzt plastmasi, droselēm izdislst elektroniskā daļa, agri vai vēlu mirsts kloķvārpstas apgriezina devējs un benzīna sūknis. Vienvārdsakot trakāk ir tikai ar Alfa Romeo! :D

    Lapsinieks
    11.07.2017 14:17
    Reply to  Skābene

    nu nez. man ir jau piektais pēc skaita sābs – kaut kā laikam sābu dievs stāv man blakus. Kaut gan – kas tie par sābiem… jāmeklē rokā pēdējais īstais pirms GM 900tais un jāsāk tūnēt retro auto.

    Uģis
    11.07.2017 15:20
    Reply to  Skābene

    A riepas SAAB nedilst? Kā ir ar bremžu klučiem, nav jāmaina?
    Izej cauri vēlreiz tam sarakstam, ko nosauci un padomā, kuras ir tās markas auto, kurām nav jāmaina benzīna sūkņi, ABS bloki, nezūd pikseļi displejos, nedilst droseles utt.
    Gāzu sadales mehānisma piedziņas ķēde dilst retāk. Pārejais pieminētais pie noteikta nobraukuma skar teju jebkuru auto.

    Skābene
    11.07.2017 16:12
    Reply to  Uģis

    Oho, saabmīļi saradušies! :)
    Es kopš pārdevu pēdējo saabu sev svēti nosolījos vairs nekad nepirkt saabu, ja vien tas nebūs SAAB ledusskapis! :)

    Ivars
    09.07.2017 08:46

    Tieši vasarās lielajā karstumā ledusskapji visvairāk nobeidzās

    x
    09.07.2017 10:44
    Reply to  Ivars

    šogad diez vai tā ir – temperatūras zem perioda vidējās.

    geksis
    11.07.2017 14:12

    Kas tā par statistiku? “biežāk priekšroku cilvēki dod tiem ledusskapjiem, kuru saldējamā zona atrodas apakšdaļā.” – piedāvājumā ir retāk ledusskapji ar saldētavu augšā. Apšaubu, ka šis ir bijis parametrs lielākajai daļai pircēju, pēc kā tika izvēlēts ledusskapis, vienkārši atlasot “kandidātus” pēc citiem svarīgākie parametriem, parasti vairs nav nepieciešams izvēlēties, kur atradīsies saldētava. Tas pats arī par krāsu – veikalu piedāvājumos ļoti reti (ilgi jāmeklē) ir citas krāsas izņemot baltu, sudrabotu, melnu. Un ja arī ir cita krāsa, tad tie jau maksā dārgāk, kā tādi paši standarta sadzīves tehnikas krāsā.
    Vienvārd sakot rakstā pieminētie parametri kurus biežāk izvēlās pircēji, nav nemaz tie parametri, ko ir iespējams izvēlēties, jo svarīgu parametru atlase izdara izvēli tavā vietā.

    Reklāma