Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia pārdod patentus vienam no lielākajiem grēkāžiem Xiaomi

    Jaunākie raksti

    Pirms gada Xiaomi iegādājās no Microsoft aptuveni 1500 patentu, turklāt tiek ziņots, ka tikko Xiaomi papildinājis savu patentu krātuvīti ar vēl vairākiem patentiem no Nokia. Xiaomi ir zināms kā viens no lielākajiem grēkāžiem patentu jautājumos, kas licis Xiaomi turēties pa gabalu no ASV tirgus.

    Vienlaikus noslēgtā vienošanās paredz, ka Nokia piegādās Xiaomi sakaru tīklu aprīkojumu, kā arī vienošanās ir iekļauti punkti par turpmāku abu uzņēmumu sadarbību, lai radītu Lietu Interneta, virtuālās realitātes un papildinātās realitātes produktus.

    Reklāma

    Xiaomi jau šobrīd aktīvi strādā, lai nākamajā gadā ASV piedāvātu iegādāties savus viedtālruņus. Iespējams, ka veikalu plauktos Xiaomi viedtālruņi nonāks jau gada pirmajos mēnešos. Šis solis no Xiaomi tika gaidīts jau kopš 2010. gada, tomēr ražotājs izvēlējās apgūt Ķīnu un Āzijas tirgus.

    Baumas par Xiaomi pasaules plāniem pastiprinājās, kad bijušais Google Android vadītājs Hugo Barra 2013. gadā pārgāja strādāt pie Xiaomi (nelabvēļi melš, ka Barra nebija spējis darbavietā novaldīt zuti biksēs, tāpēc nācās aiziet Google). Barra kļuva par Xiaomi viceprezidentu, kas atbild par uzņēmuma globālo darbību.

    Kāpēc šī ziņa ir svarīga mums? Jo arī Eiropa gaida oficiālu Xiaomi un citu līdzīgu Ķīnas ražotāju (Meizu, OPPO, Vivo u.tml.) nonākšanu oficiālā pārdošanā. Tiek pieļauts, ka Ķīnas ražotāji pārlieku neaizraujas ar patentu apmaksāšanu, kas var novest pie ļoti dārgām tiesvedībām, tikko uzņēmumi spers kāju ASV vai Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    06.07.2017 11:32

    Kāpēc šī ziņa ir svarīga mums? Jo arī Eiropa gaida oficiālu Xiaomi un
    citu līdzīgu Ķīnas ražotāju (Meizu, OPPO, Vivo u.tml.) nonākšanu
    oficiālā pārdošanā.

    Tiešām??? Tas ir ļoti diskutabli.

    Skābene
    06.07.2017 13:09
    Reply to  LOOK

    Nezinu par Eiropu, bet es gaidu Xiaomi ar atplestām rokām! :)

    Lapsinieks
    06.07.2017 14:56
    Reply to  Skābene

    un Tu tiešām domā ka tad, kad būs samaksāti visi patenti, uztaisīti servisa centri eiropā un izdoti vērtīgie kapitālistu rubļi par mārketinu, tavs ksiaoms maksās tik, cik tas maksā tagad? paveries uz huawei – tas pats (+/-) cenu līmenis kas samsungam un apple

    Skābene
    06.07.2017 15:33
    Reply to  Lapsinieks

    Manuprāt Huawei ir sakāpis galvā!

    Lapsinieks
    06.07.2017 17:03
    Reply to  Skābene

    eksperts, ibio

    man liekas, ka tu vienkārši neko necērt. izglītības sistēmas feils?

    Skābene
    06.07.2017 17:10
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsiniek, ja tā kārtīgie liekās, nu tā kārtīgi noliekās, var arī kārtīgi sasisties! :)
    PS: Tev nosūtīt sūdzības iesnieguma veidlapu Valsts izglītības kvalitātes dienestam?

    x
    06.07.2017 16:39
    Reply to  Lapsinieks

    ugu.
    viena lieta ir chainafonu loterija ar iespēju vinnēt gadiņu-divus bezproblēmu ekspluatācijas, otra lieta – garantēti samaksāt patentu maksas, piedalīties infrastruktūras izmaksu segšanā ar atbilstošu cenu ofic. veikalā.

    Kristaps Dudarevs
    07.07.2017 20:34

    Xiaomi ir jau oficiāli nopērkams LV. Ja precīzāk tad pie LMT. Pie šiem ir arī oficiālais serviss šīm iekārtām! :) LMT interneta veikalā vēl nav manīts, bet gan arī tur drīzumā parādīsies. Veikalu plauktos jau ir nopērkams.

    Kristaps Skutelis
    07.07.2017 20:36

    Ak, tu mī un žē :|

    Reklāma