Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony slēdz viedtālruņos iebūvēto TrackID mūzikas atpazīšanas servisu

    Jaunākie raksti

    Sony viedtālruņos jau kopš Sony Ericsson laikiem 2005. gadā bija iebūvēts mūzikas atpazīšanas serviss TrackID, bet tas 2018. gadu neieraudzīs. Tiek ziņots, ka Sony slēgs TrackID darbību 15. septembrī.

    Vienlaikus ar TrackID servisa beigām lietotāji zaudēs arī visu TrackID ierakstīto klausījumu vēsturi. Sony nepiedāvā nekādas iespējas saglabāt iepriekš izmantoto TrackID vēsturi, to nevar arī eksportēt vai kā citādi turpināt izmantot vēsturiskos datus.

    Reklāma

    Ko tālāk? Sony iesaka izmantot Shazam, kas izmanto Google balss komandas, tomēr TrackID īsti nav salīdzināms ar Shazam, jo TrackID spēj sakārtot visu viedtālrunī esošo MP3 kolekciju, kamēr Shazam ir skanošās mūzikas atpazīšanas serviss.

    Diemžēl Sony pēdējos gados ir visai veikli nogalinājis vairākus servisus – Live on YouTube, PlayMemories Online un nu ir kārta TrackID.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Samsung S7 lietotājs
    05.07.2017 10:23

    Šī bija forša fīča- visi MP3 ieraksti kas mētājas uz telefona, vienalga cik ačgārniem nosaukumiem, tika pareizi nosaukti, metadati salikti, pat albuma bildītes vairumam bija. Ļoti žēl, alternatīvu neesmu atradis.

    KKTK
    06.07.2017 09:01

    “visi MP3 ieraksti kas mētājas uz telefona, vienalga cik ačgārniem nosaukumiem, tika pareizi nosaukti”. Kur tieši ir tā opcija?

    Lapsinieks
    06.07.2017 09:12
    Reply to  KKTK

    tas ir kas – visa gadiem krātā pirātiskā un caur pakaļu ripinātā mp3 kolekcija vairs nav novaldāma?

    KKTK
    06.07.2017 09:21
    Reply to  Lapsinieks

    Sen ir legalizēta un novaldīta – ar iTunes Match palīdzību :P Es tieši funkconāli neesmu redzējis tādu opciju. Metadatus savelk pats sony playeris, bet dziesmas viņš neklausās.

    BTW, mūzikas atpazīšanā TrackID db bija baigi švakā. Dīvainus Rudaka uzliktus latviešus, protams, ka nepazina, bet bija problēmas arī ar remiksiem un citiem savādajiem.

    Skābene
    06.07.2017 09:56
    Reply to  Lapsinieks

    Pirātiskie MP3 skan labāk kā legāli pirktie! Arī āboli kaimiņa dārzā vienmēr garšīgāki, kā savējā! :)

    Lapsinieks
    06.07.2017 10:21
    Reply to  Skābene

    Tev atkal nesanāca. Pazīstu daudzus, kam mūzikas kolekcija vēl no vecajiem laikiem: noripina pirātisku cd uz zemu bitreitu, pēc tam atkal iecep audio cd, tad akal noripna un iemet torentos. Pa vidu, protams, visi metadati sen pakāsti. Nu pa lielām šaibām man pofig, kādu mēslu cilvēki klausās – līdz brīdim, kad mēģina to iestiept manā ausu teritorijā.
    Bet rekā – mūzikas kvalitāte atdzimst (lai arī kādu hipsterīgumu mēģināsi tam piešūt) https://www.theguardian.com/world/2017/jun/29/sony-making-records-30-years-abandoning-vinyl

    x
    05.07.2017 12:29

    stāsts jau nav tikai par trako idu.
    lietotājiem jāsaprot (tiem, kuri vēl nav sapratuši), ka mākoņservisi ir lieliski, kamēr menedžeri neizlemj to aizklapēt.

    nupatās bija klapata fotospaiņa lietotājiem, kuriem par hotlinkošanu nebrīdinot paprasīja 400 naudas gadā. jā, serveri maksā naudu, elektrība un inets arī maksā, bet cik talantīgam vadītājam jābūt, lai izštukotu ka prasīt 400 ir tas īstais veids, kā iekasēt samaksu. redzēs, vai izdzīvos.

    digitalk
    05.07.2017 16:49
    Reply to  x

    softi vēl tā, ar dzelžiem var būt jautrāk.
    gūgle pārpirktās firmas viedās mājas kontrolieri pārvērta par dārzeni.
    un kas būs, ja Logitech uzspļaus Harmony tālvadības pultīm?
    gan jau, ka sarakstu var turpināt…

    Reklāma