Web Analytics
More
    Reklāma

    BaltCap izveido jaunu Izaugsmes fondu Baltijas uzņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Investīciju uzņēmums BaltCap izveido jaunu reģionālo fondu – BaltCap Izaugsmes fonds (BaltCap Growth Fund), kas nodrošinās riska kapitālu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem visās trīs Baltijas valstīs.

    Jaunais BaltCap Izaugsmes fonds, ar plānoto izmēru 50 miljonus eiro apmērā, nodrošinās riska kapitālu 15-20 uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Būdams pavisam jauns investīciju instruments tirgū, tā mērķis ir veicināt reģionālo tirgus līderu attīstību un palielināt eksporta līmeni Baltijas valstīs.

    Reklāma

    Saskaņā ar BaltCap veiktajiem aprēķiniem, Baltijas valstu pieprasījums pēc riska kapitāla joprojām ir augsts. Vienlaicīgi izaugsmes iespējas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tradicionālajās un jaunajās nozarēs ir ļoti labas. Tāpēc BaltCap ir secinājis, ka mazajiem un vidējiem uzņēmumiem reģionā ir nepieciešamas investīcijas, lai saglabātu to konkurētspēju un palielinātu produktivitāti.

    “Jaunā fonda darbība ir vērsta gan uz vietējiem, gan reģionāliem uzņēmumiem Baltijā, kas plāno tirgū ieviest jaunus produktus un pakalpojumus, paplašināt uzņēmuma darbību un kuru mērķis ir kļūt par reģionālā tirgus līderiem. Privātais un riska kapitāls tiek uzskatīts par “gudro naudu” (smart money), līdz ar to fonds papildinās ne tikai uzņēmumu kapitālu, bet arī nodrošinās to ar zināšanām un kontaktiem. Uzņēmēju piekļuve šādam kapitālam ir nozīmīgs faktors ekonomiskās izaugsmes veicināšanā,” uzsver Mārtiņš Jaunarājs, BaltCap investīciju direktors.

    BaltCap ir pirmais fonds, kas sniedz iespēju vietējiem pensiju fondiem ieguldīt mazos un vidējos uzņēmumos Baltijas valstīs, tādējādi uzlabojot arī pašu kapitālu. BaltCap veicina izaugsmes kapitāla pieejamību arī uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir 1 – 5 miljonu eiro robežās, tādējādi palīdzot finansēt darījumus, kuriem nepieciešamais pamatkapitāla ieguldījums svārstās no 500 tūkstošiem līdz 3 miljoniem eiro.

    Armands Ločmelis, IPAS DNB Asset Management valdes priekšsēdētājs, izpilddirektors, uzsver: “Esam izvēlējušies BaltCap jauno fondu kā pieredzējušu partneri ieguldījumiem Baltijas reģiona mazos un vidējos uzņēmumos, lai IPAS DNB Asset Management varētu maksimāli palielināt DNB pensiju plānu dalībnieku kapitālu, vienlaikus nodrošinot ieguldījumus perspektīvos un strauji augošos reģionālajos uzņēmumos. BaltCap komandas atlasītie reģionālie uzņēmumi kalpos kā lielisks papildinājums jau esošajiem DNB pensiju plānu ieguldījumiem ģeogrāfiski daudzveidīgās pasaules akcijās, kā arī Baltijas valstu un lielāko uzņēmumu obligācijās.”

    BaltCap Izaugsmes fonds ir jau piektais fonds, kas ieviests ar Eiropas Investīciju fonda atbalstu un turpina BaltCap kapitāla izaugsmes stratēģiju. BaltCap Izaugsmes fonds tika izveidots Baltijas Inovāciju fonda iniciatīvas ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma