Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iegādājas virtuālās realitātes un acu kustību sekošanas uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Tiek runāts, ka Apple ir iegādājies Vācijā bāzētu uzņēmumu SensoMotoric Instruments. SensoMotoric Instruments dibināts 1991. gadā, šobrīd uzņēmums specializējies acu skatiena izsekošanā, kas tiek uzskatīts par visai svarīgu rīku virtuālās realitātes briļļu tehnoloģijās.

    Protams, Apple neko sīkāk par nākotnes plāniem neatklāj un pat oficiāli neapstiprina SensoMotoric Instruments iegādi. Iespējams, ka SensoMotoric Instruments tehnoloģijas tiks iekļautas iPhone, bet tāpat pastāv iespēja, ka Apple grasās izstrādāt citus produktus ar SensoMotoric Instruments tehnoloģijām.

    Reklāma

    Apple plāni attiecībā uz papildinātās realitātes iespējām vienmēr bijuši mīklaini. Tiek pieļauts, ka Apple negrasās doties virtuālās realitātes lauciņa pagūšanā, vismaz ne klasiskā spēlīšu dzenāšanas izpratnē, toties papildinātās realitātes saistība ar Apple ir baumu līmenī jau kopš 2015. gada. Apple pēdējo gadu laikā uzsūkuši vairākus virtuālās realitātes produktus veidojušus uzņēmumus (Metaio, PrimeSense), kā arī saņemti vai iegūti apvienošanās ceļā vismaz 170 patenti, kas būtu saistāmi ar virtuālās un papildinātās realitātes produktu izveidi.

    Tāpat tiek baumots, ka Apple būvējot speciālu papildus procesoru nākotnes iPhone viedtālruņiem, kas darbinās mākslīgo intelektu. Apple liekot lielu uzsvaru uz papildinātās realitātes un pašbraucošu automašīnu apkalpošanu jaunajā procesorā. Nākotnes iespējas jau nodēvētas par Apple Neural Engine.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma