Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp cīņa pret konkurentiem – turpmāk ļaus nosūtīt visa veida datnes

    Jaunākie raksti

    WhatsApp nenoliedzami ir populārākā saziņas lietotne, tomēr to ne vienmēr var izmantot darba vajadzībām, jo WhatsApp neļāva sūtīt visa veida pielikumus. Iepriekš ar šo saziņas servisu varēji nosūtīt .csv, .doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .rtf, .txt, .xls, .xlsx, kā arī fotogrāfijas un video.

    Tikko paziņots, ka WhatsApp ļaus nosūtīt jebkādas datnes ar maksimālo datnes izmēru 128 MB iOS operētājsistēmā un 100 MB Android un Windows Mobile. No galddatora varēsi nosūtīt tikai 64 MB pielikumus. Te jāatzīmē, ka, piemēram, Skype piedāvā pielikumus līdz 300 MB, pārsniedzot 300 MB tiksi novirzīts uz OneDrive.

    Reklāma

    Lietotāji nekādā veidā neredzēs šo WhatsApp jaunumu kā atjauninājumu, iespējas tiks aktivizētas fonā, nekāds paziņojums no WhatsApp lietotnē par jaunajām iespējām nav gaidāms. Tiek uzskatīts, ka pie jaunās datņu sūtīšanas sistēmas tiksi varbūt tuvākā mēneša laikā, jo tā skaitoties daļēji eksperimentāla.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Suns
    26.06.2017 11:00

    Izklausās labi.
    Tikai kādēļ WhatsApp (lietojot iOS) samazina bildes izmēru līdz nebaudāmai kvalitātei…
    Vai ir iespēja ar WhatsApp nosūtīt bildes standarta izmērā, bez izšķirtspējas samazināšanas???

    Ints Pīrāgs
    26.06.2017 21:38
    Reply to  Suns

    Varbūt varēs pārsūtīt kā datnes, tādējādi nezaudējot kvalitāti?

    x
    27.06.2017 09:37
    Reply to  Suns

    baudāma kvalitāte – tas ir subjektīvs jēdziens…..telefona kamera uz tādu kvalitāti ir spējīga tikai mazā ekrāna jēdzienos. un tas tak ir labi, ka nepārsūta pilnizmēra failu – no sīkbildes kļūst skaidrs, vai jāskatās pilnizmēra bildi mākoņvietās.

    protms, eleganti būtu pavaicāt (vai ļaut konfigurēt) – sūtīt pilnizmēra bildi vai samazināt līdz sīkbildei, bet ābolniekiem jau pašiem liela galva atticībā uz to, kā lietotājiem labāk…sak, mēs ZINĀM!

    Artanis
    27.06.2017 23:20
    Reply to  x

    Varbūt esi pavadījis tankā pēdējos gadus piecus, bet mūsdienās flagmaņu kameras ar ƒ/1.7 apertūru un backlit sensoriem ir vairāk kā pietiekamas pat ĻOTI baudāmu bilžu iegūšanai, it sevišķi labā apgaismojumā.

    Un kāds vispār sakars ar Ābolniekiem? Pārējie servisi, kā iOS natīvais iMessage, Telegram, Viber, un citi servisi sūta bildes nekompresētas, tā ka ar platformu tam nav nekāda sakara vispār – viss jautājums pie WA izstrādātājiem un līkām rokām.

    x
    28.06.2017 10:05
    Reply to  Artanis

    tieši tā – fiziku neapjāsi.

    sīkie sensori un mazie objektīvi (kas sastāv no lēcām), ko liek telefonos, ir milzu izrāviens, salīdzinot ar pirmajām kamerām, ko lika mobilajos.

    bet nevajag nekādu FF sensorus un objektīvus par tūkstošiem, lai nonāktu pie vienkāršiem secinājumiem par mob. iekārtu kamerām un to pielietojumu – gana labas soctīkliem.

    max diafragma (aperture) pati par sevi vēl neko negarantē, tas ir tikai atvērums attiecībā pret sensoru, kas ļauj ielaist vairāk gaismas caur peles acs izmēra stikliņu. ielaist gaismu – tas ir viens, tās kvalitāte un ko ar to iesākt – jau kas cits.
    there’s no free ride, boys.

    psss
    26.06.2017 11:47

    lai labak nomaina dizainu, izskatas pec 2004.

    Krotow
    26.06.2017 18:18
    Reply to  psss

    Esi pārliecināts, ka to tiešām vēlies? Nomainīs dizainu uz moderni glamūrīgo un aplikācija uzpamps vēl 2x lielāka.

    Lapsinieks
    27.06.2017 09:58
    Reply to  Krotow

    visu vajag pārvērst par pussy magnētu.

    geksis
    27.06.2017 10:59
    Reply to  psss

    Kas tevi neapmierina dizainā? vis smuki pielāgots. es pat bieži vien aizmirstu vai esmu iegājis whatsapp vai sms. abi gandrīz identiski. (WP10)

    Reklāma