Web Analytics
More
    Reklāma

    Bezpilota lidaparātu regulējumam Eiropā jāsāk darboties 2019. gadā

    Jaunākie raksti

    Bezpilota lidaparātu straujā ienākšana tirgū un plašā pieejamība radījusi nevienu vien jautājumu. ASV aptuveni gadu bija jāreģistrē gandrīz visi privātpersonu un uzņēmumu droni, tomēr šī norma tika nesen atcelta. Ķīnā ir jāreģistrē dronu, ja tā svars pārsniedz 250 gramus.

    Eiropa pagaidām bijusi visai klusa dronu regulējumu jautājumos, tomēr Eiropas Komisija ir beidzot noteikusi, kad jāstājas spēkā izstrādātiem dronu regulējošiem likumiem visās dalībvalstīs. Pagaidām pieejamas pamata idejas dronu regulējumam, jo jau vairākas Eiropas valstis ieviesušas savus būtiski atšķirīgus likumus.

    Reklāma

    Eiropas kopējā nostāja visām dalībvalstīm būs regulēt dronu darbību līdz 150 metriem no zemes. Dronu īpašniekiem būs jāreģistrē droni, tiem būs jābūt aprīkotiem ar e-identifikācijas rīku un droniem būs automātiski jāreaģē uz vairākiem ierobežojumiem, lai tie nepielidotu pārāk tuvu lidostām, dažādiem stratēģiskiem objektiem u.tml.

    Jau 2019. gadā visiem likumiem ir jāstājas spēkā, turklāt arī dronu ražotājiem būs obligāti jāievieš papildus iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.06.2017 22:31

    Pēc būtības pareizi. Taču tas jāveic tā, lai pārpīlētas birokrātijas dēļ neciestu visi. Par vadāmo objektu lietošanas ierobežojumiem ap paaugstinātas drošības objektiem komentāri nav nepieciešami. Taču publiski jābūt pieejamai zonu kartei – kur nedrīkst un kur drīkst un cik augstu atļauts lidot. Obligātā GPS izmantošana gan derēs sākot ar noteiktu lidoņa izmēru – mazākiem to izmēra/svara dēļ praktiski nav iespējams uzstādīt un tāpat nevar uzstādīt spiegošanai noderīgu kameru.

    Garaisezis
    22.06.2017 22:38

    150m nopietni? tas jau nav pilnīgi nekas.

    Reklāma