Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei varētu saņemt liegumu Lielbritānijā pārdot viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Anglijas un Velsas Augstā Tiesa lēmusi, ka Huawei būs jāmaksā patentu maksas Lielbritānijā bāzētam uzņēmumam Unwired Planet, pretējā gadījumā Unwired Planet var pieprasīt liegt Huawei ierīču tirdzniecību Lielbritānijā.

    Tiek gan minēts, ka pilnīgs ierīču tirdzniecības liegums ir tikai teorētisks, bet šādu iespēju nevar izslēgt. Huawei tirdzniecības liegums Lielbritānijā nozīmētu arī tirdzniecības liegumu Eiropas Savienības dalībvalstīs.

    Reklāma

    Vienlaikus ar Huawei, arī Samsung un Google tika minēti tiesvedības dokumentos, bet Samsung un Google jau paspēja samaksāt prasītās patentu maksas, kamēr Huawei spirināšanās nonāca līdz iztiesāšanai. Tiesvedība ir par sešiem dažādiem patentiem, kas nonākuši Unwired Planet rokās no Ericsson.

    Huawei ar 140 miljoniem pārdotu viedtālruņu gadā tiek uzskatīts par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē aiz Apple un Samsung. Patentu maksājuma apmēri nemainīs Huawei viedtālruņu cenas, jo maksājuma apmēri ir 0.032% līdz 0.064% no viedtālruņu cenas.

    Huawei komentārs:

    Huawei saņēma Anglijas un Velsas Augstākās Tiesas lēmumu. Mēs joprojām izvērtējam spriedumu un mūsu tālākos soļus. Huawei netic, ka šis lēmums ietekmēs mūsu biznesa darījumus Apvienotajā Karalistē vai citās valstīs.

    Kā vieni no pasaulē vadošajiem intelektuālā īpašuma (IPR) tiesību turētājiem, Huawei respektē citus IPR turētājus, tai pat laikā darot visu iespējamo, lai sargātu mūsu pašu IPR aktīvus. Mēs turpināsim klientiem bez pārtraukuma piegādāt mūsdienīgas tehnoloģijas un servisus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    13.06.2017 12:16
    13.06.2017 13:00
    Reply to  wils

    Jā, pieļauju, ka Huawei tiešām var kādā atsevišķā mēnesī pārkost Apple pārdošanas apjomus, bet parunāsim tad, kad to paveiks veselā gadā, un kad pārņems peļņas otro vietu no Samsung.

    Jānis
    13.06.2017 15:08

    “Huawei tirdzniecības liegums Lielbritānijā nozīmētu arī tirdzniecības liegumu Eiropas Savienības dalībvalstīs” Kāds Lielbritānijai sakars ar pārējām ES dalībvalstīm?

    geksis
    13.06.2017 15:43
    Reply to  Jānis

    Vēl jau Lielbritānija ir ES sastāvā.

    digitalk
    13.06.2017 20:23
    Reply to  Jānis

    tāpēc, ka tā iztulkojis Artis. izlasi oriģinālu, tur rakstīts pavisam kas cits.

    Kristaps Skutelis
    13.06.2017 20:31
    Reply to  digitalk

    Kā būtu jāraksta pareizi? Tas avots jau arī nav nekāds vienkārši saprotams.

    digitalk
    14.06.2017 04:08

    oriģinālā rakstīts, ka AT spriedums par šo 11 patentu pārkāpumiem ir bezprecedenta gadījums šādu lietu iztiesāšanā UK, jo attiecināts ne tikai uz UK pārdodamajiem aparātiem, bet uz visu pasauli. Vauvejam ir laiks līdz mēneša beigām iesniegt apelāciju un, visticamāk, tas apšaubīs tiesas jurisdikciju attiecināt spriedumu uz starptautisko tirgu.

    un, manuprāt, pareizi vien būs – nav jau nekāda starptautiskā šķīrējtiesa.

    Skābene
    14.06.2017 08:44
    Reply to  digitalk

    Tas jau nav eirpopas kopienu tiesas spriedums, kas saistošs visām dalībvalstīm! UK tiesas spriedumam ir jāiziet atzīšana katrā dalībvalstī, bet tas nav neiespējami!

    Daris
    13.06.2017 18:09

    Apnicis šitas Eirokolhozs. Kāds sakars kaut kādas Lielbritānijas kaktu tiesas lēmumam par labu pašu štrunta firmelei ar piem. Latvijas vēlmi pirkt šos ķīniešu telefonus.

    x
    14.06.2017 08:53

    naais….kautkādu sava prieciņa torentu šmakarētāju var izvīlēt līdz padusēm, bet korporāciju, kas gūst peļņu un pārkāpj patentus (iespējams, bet tas jāpierāda) – brīdina reģionāli, sak, varbūt lemsim.

    digitalk
    14.06.2017 12:00
    Reply to  x

    izlasi oriģinālu, patentu pārkāpums ir pierādīts iepriekšējā prāvā un Vauveijs piekrita maksāt, tikai esot bijis jau par vēlu (?!)

    x
    14.06.2017 23:47
    Reply to  digitalk

    who cares. es gan teiktu, ka daļa patentu ir atavisms, kas bremzē industrijas.
    t.i. patentus, kuru pamatā ir izdoma un attapība, nevajag aizsargāt pārāk ilgi – izdomāji, nopelnīji un gudro nākamo fišku, nevis guli uz lauriem un bremzē ražotāju konkurenci.
    cita lieta tehnoloģijas, kuru izstrāde prasījusi milzīgus ieguldījumus – jāļauj atpelnīt.

    protams, tur ir 45 apakšgadījumi, kad viss nav tik vienkārši, bet pēc idejas – var uz laiku patentēt specifisku staigāšanas veidu (ja var pierādīt pielietojumu un saistītās izmaksas), bet nedrīkst ļaut patentēt staigāšanas principu, lai katrs gājējs būtu spiests maksāt kādam, kurš ir iedomājies ka to vajadzētu patentēt.

    Reklāma