Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izziņo jaunu Xbox One X un veco Xbox spēļu saderību ar Xbox One

    Jaunākie raksti

    E3 2017 konferences norises laikā Microsoft izziņojis jaunu, daudz jaudīgāku spēļu konsoli Xbox One X. Xbox One X video apstrādes jauda būs 6 teraflopi un Xbox One X saņems 12 GB DDR5 operatīvo atmiņu. Xbox One X spēles varēs darbināt 4K izšķirtspējā.

    Sagaidāms, ka Xbox One X cena par 100 dolāriem pārsniegs lielākā konkurenta Sony pēdējo veikumu PlayStation 4 Pro, kas arī spēj attēlot 4K spēles. Microsoft nevienā mirklī neslēpj, ka Xbox One X jauda būtiski pārsniedz PlayStation 4 Pro, tātad izstrādātāji varēs radīt krāšņākas spēles.

    Reklāma

    Xbox One X nonāks veikalu plauktos 7. novembrī visā pasaulē. Plānotā cena – 499 dolāri.

    Pirmās paaudzes Xbox

    Microsoft ir arī paziņojis, ka Xbox One īpašnieki var pūst nost putekļus no oriģinālā Xbox spēlēm, jo tās drīzumā būs spēlējamas arī jaunākajā Xbox One konsolē. Tiesa, savietojamas būs ne visas spēles, tomēr Microsoft sola atbalstu vairumam populāro oriģinālā Xbox spēļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Wecan
    12.06.2017 12:47

    Forši, tad jau gaidām atbildes gājienu no Sony :)

    Alvis Pekelis
    12.06.2017 13:11
    Reply to  Wecan

    Nav jāgaida gājienu no Sony, jo spēļu izstrādātāji tik un tā neizstrādās TRUE 4k spēles uz konsolēm, it īpaši uz vienas no vairākām platformām. Xbox kā arī PS4 PRO vienkārši upscale(-os) grafiku mākslīgi. Diezgan bezjēdzīga lieta. Ja kādam jau ir current-gen konsole, jaunu PS4 Pro vai Xbox One X nav jēgas iegādāties, ja nu vienīgi, lai netflix’ā skatītu 4k seriālus.

    Wecan
    12.06.2017 13:25
    Reply to  Alvis Pekelis

    Man tagad viss ir skaidrs par tavu uztveri, ja apsver konsoles iegādi kā variantu, lai varētu netflixa skatīties 4k filmas.

    Redz, es nevaru piekrist tavam viedoklim, jo spēles pagaidām visticamāk netiks izstrādātas 4K, bet tuvākajā nākotnē tās tiks izstrādātas, tas ir tas pats, kas ar filmām 4k šobrīd. Ir televizori 4k un ir filmas 4k nav daudz, bet ir pietiekoši.

    Alvis Pekelis
    12.06.2017 13:58
    Reply to  Wecan

    Viens no Xbox One S un PS4 Pro galvenajiem reklāmas saukļiem bija iespēja skatīties netflix ar 4K attēla izšķirtspēju.
    Izstrādātāji nav spējīgi izveidot spēli kura strādātu uz 4K un 60 FPS (svarīgs skaitlis PC Master Race), ar tik limitētām sistēmas specifikācijām. Tādēļ gluži kā PS4 Pro bija diezgan liela izgāšanās mārketinga un nespējas piegādāt labāku spēļu grafisko pieredzi lietotājiem, tā arī Xbox slimos ar šo pašu problēmu. Ja tu ieguldi 500-600€ katrus 2-3 gadus konsolē lai virtuāli apskeilotu savu grafiku, Tu lieki izmet naudu vējā. Diemžēl kino nav salīdzināms ar spēļu veidošanu, jo lai apskatītu filmu 4K viss kas Tev ir vajadzīgs ir 4K TV, taču, lai spēļu izstrādātājs izveidotu 4K spēli uz limitētas specifikācijas un arhitektūras konsoles ir nepieciešams ļoti, ļoti optimizēt savu produktu, kas palielina izmaksas, kas iespējams samazinās ienākumus, jo dēļ tā, ka spēle ir 4K izšķirtspējā viennozīmīgi negarantē tās veiksmi ar pārdošanas rezultātiem. Izstrādātāji atturas no 4K bīdīšanas uz konsuļu tirgu, jo tas ir lieks finansiāls risks, kas, pat ļoti ticami, ka neatmaksāsies.

    Jānis Bukovskis
    13.06.2019 11:38
    Reply to  Alvis Pekelis

    šis komentārs slikti novecoja :D

    digitalk
    12.06.2017 14:16
    Reply to  Alvis Pekelis

    > spēļu izstrādātāji tik un tā neizstrādās TRUE 4k spēles uz konsolēm

    šaurpierīšu menedžmenta vadītie neizstrādās. tiem ir komfortabli dzīvot savā garantēto ienākumu konsoļu lauciņā. par laimi, neskatoties uz pēdējo 10 gadu ķērkšanu ‘PC gaming is DEAD!!!!11’, vēl ir kompānijas, kurām nav slinkums ignorēt tehniski ierobežoto konsoļu limitus – Bethesda un CD Projekt Red, kā piemērs.

    šādiem neslinkotājiem tagad, kad ir gatava hi-res grafika priekš PC, būs daudz mazāk problēmu portēt 4k uz nextgenu. nu a pārējie lai sūkā ledu.

    Krotow
    12.06.2017 19:32
    Reply to  digitalk

    Var jau – taču vai vajag? Pēdējo gadu spēļu lāsts nebūt nav grafikas kvalitāte. Tizls, nepārdomāts sižets, satura atkārtošanās, no konsolēm aizgūtie čekpointi normālas saglabāšanās vietā un kaudze ar kļūdām sasteigtas relīzes dēļ, lai pieskaņotos kārtējam piecgades plānam (CES izstādei) – tās ir īstās problēmas.

    Kāds
    12.06.2017 15:09

    * 449$ nevis 499$.

    F
    13.06.2017 08:32

    Pag nesapratu! Kāpēc tad, ja Microsoft savu konsoli uztaisa mazāku un jaudīgāku tad viņi ir tizli. Bet kad Apple pēc 9 mēnešiem izlaiž kārtējo aparātu, kuram nav pat USB, tad viņi progresē un iet uz augšu?
    Tak XBOX tieši tāpat upgrado savu OS, padara konsoli izskatīgāku un galvenais jaudīgāku.
    449 USD uz kaut 2 gadiem ir smieku nauda.

    13.06.2017 15:34

    Pilnīgi izskatās, ka tagad konsoles sāk kopēt PC īpatnības, gribi labāku grafiku; lai tev velk jaunākas spēles – pērc jaunus dzelžus, Vēl būs kruta, ja pēc dažiem gadiem konsolēm būs dedicated grafiskās kartes, kuras varēs nomainīt, lai “uzlabotu” konsoli.

    emilsgulbis
    13.06.2017 23:35

    PC īpatnības? Ar kuriem dzelžiem tā nav? Tas pats telefonos, kamerās, pulksteņos un visur citur. Staigāt var ar veco, bet ja gribi visu pa smuko – upgrade!

    Reklāma