Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV – ja tev uzlauž datoru, tu drīksti atbildēt ar to pašu

    Jaunākie raksti

    ASV Kongresa pārstāvis ierosinājis visai loģisku ideju – ja kāds uzlauž tavu datoru, tu drīksti urķim atbildēt ar to pašu, nesaņemot par savām darbībām nekādu sodu. Urķu medības varēsi izvērst arī ārpus sava iekšējā uzņēmuma vai mājas tīkla. Sagaidāms, ka ideja pārtaps likumprojektā, kas tiks iesniegts tālāk izskatīšanai ASV Pārstāvju palātā tuvāko nedēļu laikā.

    Uzbrukuma upuris drīkstēs atbildēt urķim ar to pašu, lai apturētu uzbrukumu, vai arī savākt visu informāciju, ko pēcāk nodot tiesībsargājošām iestādēm. Tiek norādīts, ka esošā likumdošana ir lēnīga, oficiālā izmeklēšana ir ļoti ilga, un parasti urķis jau ir paspējis nozust, kad pie darba ķeras izmeklētāji. Tās jau nebūtu ASV, ja ideja netiktu salīdzināta ar šaujamieroču uzbrukumu – ja šauj uz tevi, tu drīksti šaut pretī.

    Reklāma

    Diemžēl pagaidām tiek uzskatīts, ka nevar ļaut jebkādā veidā atbildēt uz urķu veidotiem uzbrukumiem. Likums var radīt haosu, it īpaši, ja savstarpējos kiberuzbrukumos tiek iesaistīti vairāki lieli uzņēmumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    05.06.2017 09:48

    Ja man kādfs ielaužas mājā, es varu iet darīt to pašu. Kāds novāc manu radinieku, es varu darīt to pašu… interesants piegājiens. Port scan arī ir noziegums. Sanāk es varēšu nest nost jebkuru, kurš man pie nepareiza porta pieslēdzas? Tak 90% gadījumu IP pieder kaut kādai mājsaimniecībai, kura pat nenojauš, ka viņu dators ir BOTS un tagad viņus vēl, atvainojos, varēs drāzt bez tiesneša atļaujas jebkurš? Kur loģika?

    Lapsinieks
    05.06.2017 10:03
    Reply to  Usinss

    āmurika

    x
    05.06.2017 10:03
    Reply to  Usinss

    jā, kur loģika? ja no mana kompja kādu uzhako, tad es saku – atvainojiet, tas laikam bots.

    Krotow
    05.06.2017 13:53

    Botu tīklus līdz šim tomēr pārvalda fiziskas personas vai organizācijas, pret kurām var vērsties juridiski. Taču šādā stilā var izdot arī atļauju publiski linčot spamerus, kuru vaina ir pierādīta.

    Usinss
    06.06.2017 08:36
    Reply to  Krotow

    Nu nu, tā jau ir taisnā tiesa. Man noskenē vai atvērts ports vai pārbauda vai default user/passsword rūterim un es tagad, ja ir zināšanas metu nost viņam kompi, uzmetu wanacry? Tas ir samērīgi? JO būtu debīli vienkārši tagad man noskenēt viņam to pašu portu un pamēģināt defaultās paroles. Tā ir bezjēdzība. UN jebkurā gadījumā, tajā galā arī sēž fiziska persona,kurai ir savas tiesības uz priovātumu, un man, neesot policistam/fib/nsa/, nav tiesības viņa privātumu čakarēt pat tad, ja viņš pārkāpis pret mani likumu. Mans pienākums un tiesības ir doties uz tiesībsargājošām iestādēm (iepriekš minētajām) un rakstīt iesniegumu lai sāk izmeklēšanu. T

    Reklāma