Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft ieliec fotoaparātu sensorus, padara attēlu perfekti asu

    Jaunākie raksti

    Microsoft pētnieki ir izveidojuši ieliektus digitālo fotoaparātu gaismjūtīgos sensorus, padarot tos gandrīz ideālus. Microsoft apgalvo, ka ieliekti sensori var atrisināt gandrīz visas digitālās fotogrāfijas problēmas.

    Tiek uzsvērts, ka no objektīviem gaisma nekrīt tieši perpendikulāri uz sensora. Gaisma (it īpaši attēla malās) krīt nedaudz ieslīpi, bet ar to pietiek, lai sāktos dažādas problēmas ar attēla asumu stūros un parādītos dažādas citas optiskas nepilnības.

    Reklāma

    Te gan jāatzīmē, ka vēl 2014. gadā Sony paziņoja par iespēju uzlabot CMOS gaismas jūtīgo sensoru darbību tos saliecot. Tiek ziņots, ka Sony jau esot saliecis 43 mm sensoru un arī 11 mm sensoru, kas paredzēts ievietošanai viedtālruņos. Ražotājs apgalvo, ka tādā veidā iespējams uzlabot gaismjūtību apmēram 1.4 reizes attēla vidus daļā, bet malās – divas reizes.

    Galvenā liekto sensoru ideja balstīta uz objektīvu vienkāršošanu – nebūs nepieciešams attēlu iztaisnot, pirms tas nonāk uz sensora virsmas, tāpēc varēs izmatot mazāku elementu skaitu objektīvā. Īpaši būtiski tas ir viedtālruņos, lai saglabātu maksimālu sistēmas kopējo kompaktumu. Kompaktkamerās un bezspoguļu kamerās šāds liekts sensors arī samazinātu kopējos izmērus, objektīvu izgatavošanas cenu un svaru, bet liektā sensora sistēmā nebūs iespējams izmantot tam neparedzētus objektīvus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    01.06.2017 09:49

    Par vēlu, Microsoft telefoniem tak bēres sestdien divos! :)

    x
    01.06.2017 13:06
    Reply to  Skābene

    melko plavajem, tovarišč

    mūsdienās izdevīgā funktierēt un tirgot zināšanas, nevis ražot
    pēc gada lepni staigāsi ar androīdu, kam būs kamera ar ms patentētām štellēm un stāstīsi ka winfons ir beigts un pagalam))

    Uldis M.
    01.06.2017 11:25

    Ja jau viss būtu tik skaisti, tad sen jau Sony būtu laiduši to masās. Laikam jau ir kaut kādas problēmas arī šim ģeniāli vienkāršajam risinājumam.

    x
    01.06.2017 13:08
    Reply to  Uldis M.

    reizēm kautkas neaiziet dēļ tehniskiem ierobežojumiem, kurus uz to brīdi ir pārāk dārgi risināt vai vienkārši situācija nav nobriedusi. vai to pašu ideju pilnveido un kļūst izdevīgi to ieviest.

    digitalk
    02.06.2017 05:05
    Reply to  Uldis M.

    varbūt nepamatoti augstā patenta izmantošanas maksa?comment image

    Reklāma