Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts turpmāk sargās Gmail no ļaundaru uzbrukumiem

    Jaunākie raksti

    Google tikko uzstādījusi vēl spēcīgākus filtrus, kas izķer mēstules un pikšķerēšanas mēģinājumus. Šī ir atbilde maija sākumā izskanējušajai informācijai par Gmail un Google Docs caurumiem, kas ļāva zagt lietotāju paroles.

    Google šobrīd ir iekļāvusi vēl vienu aizsardzības slāni, kas izmanto mašīnmācīšanos, lai no Gmail e-pastu kontiem izskaustu nevēlamus reklāmu sūtījumus. Tiek lēsts, ka aptuveni 50 līdz pat 70 procenti no Gmail kontos saņemtajiem sūtījumiem ir klasificējami kā reklāmas, spams un arī kas ļaunāks – dažādi mēģinājumi izvilināt lietotāju datus.

    Reklāma

    Google uzsver, ka jaunā mašīnmācīšanās drošības sistēma ir 99.9% precīza, tā ir savienota ar Google Safe Browsing, kas izķer pikšķerēšanas hipersaites.

    Iepriekš ziņojām, ka Google cieta no ļaundaru uzbrukuma ar mērķi izkrāpt no lietotājiem datus. E-pastā tika saņemas hipersaites uz Google Docs dokumentiem no it kā uzticama avota (kolēģa, drauga, tuvas paziņas). Google slēdza ļaundaru Gmail kontus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    01.06.2017 12:23

    Bla bla bla … Izgudrojiet vispirms mākslīgo intelektu!

    Lapsinieks
    01.06.2017 12:45
    Reply to  nabadanga

    ņem tev nost darbu, ne?

    nabadanga
    01.06.2017 19:07
    Reply to  Lapsinieks

    Nomierinies, tev par manu darbu nav ne jausmas :) Man šorīt zvanīja viens vecs čoms un lūdza padomu, kā tikt galā ar to, ka google sācis pastiprināti gāzt spamā to, ko nevajag. Lūk tā praksē ir ar to PR speciālistu izsludināto 99.9% precizitāti. Ja kāds bez apstiprinājuma no trešajām pusēm lielās ar 99.9%, tad patiesībā ir ap 66.6%.

    Skābene
    01.06.2017 13:46

    Gmail spam filtrs ir lielisks, piedāvājumi no āfrikas draugiem saņemt miljonu mantojumu nāk straumēm, bet vēstule ar e-parakstu no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas uzreiz iekrīt spamā! Zvanu šiem, lamājos, kur mana vēstule, bet saņemu atbildi, ka vēstule izsūtīta jau otrā dienā! Tad lietvede uzreiz prasa, a kāds Jums e-pasts, nav gmail, ar tiem mums problēmas, uzraiz viss nonāk spamā! Nočekoju Spamu, un ka tavu brīnumu, lietvedei taisnība, vēstule ir spamā!

    Lapsinieks
    01.06.2017 14:10
    Reply to  Skābene

    vaina blīvē starp datoru un klaviatūru. man džimeilā padsmit gadu laikā nav bijusi neviena spama vēstule.

    Skābene
    01.06.2017 14:56
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsiniek, varbūt tu vienkārši nevienam neesi vajadzīgs!? :)
    Tevi pat SPAMS negrib! :D

    Lapsinieks
    01.06.2017 15:01
    Reply to  Skābene

    Tu pat nespēj iedomāties, cik tas ir forši.
    bet tev tak vēl jāizdzīvo tā pierādīšanas un krāna staipīšanas stadija. tu tak saproti, ka tā ir ilūzija – ja kāds tāds pac dunduks grib krustojumā ar tevi skrieties – tas tak nenozīmē, ka esat viens otram vajadzīgi… bet varbūt arī esat. čorts viņu zin… Bet par to, ka spams tevi grib – nu kruta!

    Skābene
    02.06.2017 08:42
    Reply to  Lapsinieks

    Velkot paralēles ar tev tik mīļo luksaforu dragreisu varu viennozīmīgi apgalvot, ka kursora komentāros ir viens, kā Lapsinieks pats to dēvē “dunduks”, kurš cenšas ar mani skrieties katru reizi, kā es te mazliet “uzgāzēju” komentāros.
    Un kamēr tas “dunduks” reaģēs uz katru provokāciju, es turpināšu izklaidēties, jo tas ir sasodīti jautri!

    Lapsinieks
    02.06.2017 09:08
    Reply to  Skābene

    neglaimo nu sev

    Reklāma