Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušie Apple un Twitter darbinieki izlaiž premium kameras lietotni iPhone

    Jaunākie raksti

    Bijušais Apple dizaineris un Twitter inženieris apvienojuši spēkus, lai radītu iOS kameras lietotni Halide. Halide pamata ideja ir piedāvāt dažādus uzlabotus rīkus augstvērtīgu fotogrāfiju iegūšanai. Turklāt Halide lietotne ir daļēji vadāma ar žestiem.

    Izstrādātāji paskaidrojuši, ka Halide kameras lietotnes vadība veidota intuitīva, gluži kā vecs Pentax vai Leica fotoaparāts.

    Reklāma

    Apple iOS operētājsistēma saņēmusi jau vairākas augstvērtīgas lietotnes kameras darbības uzlabošanai – Camera+, Camera Awesome u.c. Bet tās visas ir paredzētas dažādu entuziastu līmeņa iespēju un iestatījumu nodošanai lietotāja rokās. Halide vairāk domāts par saskarni, lai tā būtu ērta, pārskatāma un ātri lietojama. Ekspozīcijas iestatīšana un manuālais fokuss būs viena skāriena attālumā.

    Halide lietotne piedāvās pilnvērtīgu historogrammu, horizontālā līmeņa indikāciju, JPG un RAW atbalstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    01.06.2017 09:41

    “Vecs pentax” :D
    Pentax lietošana tiešām ir ērta un pārskatāma. Kā jaunām tā vecām kamerām.

    Skābene
    01.06.2017 09:45

    Saskarne kā Pentaxam, bet attēls!?
    Ka tik beigās nav ilūzija par pentax! :)

    x
    01.06.2017 10:43
    Reply to  Skābene

    645D tur noteikti nebūs))

    Uldis M.
    01.06.2017 11:15

    Varbūt atkal izklausīšos negatīvs, bet manuprāt:
    Paspēlēties ar šādām lietotnēm ir interesanti, un tas arī viss. Personīgi man pilnīgi pietiek ar defaulto kameras interfeisu – uzspied kur gribi fokusēties un paslidini uz augšu vai leju lai pieregulētu ekspozīciju (gaišumu)! Viss! Pārējo izdara iPhone pats. Nu nedabūsi ar 3šās puses kameras lietotnēm neko diži labāku ārā no savas kameras kā ar iebūvēto.
    RAW? Es savulaik jau noguru no RAW pēcapstrādes kad lietoju atsevišķu kameru. Tā ir baigā noņemšanās. ja iPhone pats uztaisa smuku auto HDR, kam man muļļāt RAWu?

    x
    01.06.2017 11:25
    Reply to  Uldis M.

    īpaši jau rawu no telefona sensora…..

    Khe
    01.06.2017 12:51
    Reply to  Uldis M.

    Pilnīgi piekrītu.
    Labākā kamera ir tā kura tev ir līdzi. Personiski man nepietiek ar jpeg, reizēm raw man vajag. Bet tas arī nosituācijas

    Artanis
    01.06.2017 19:20

    “intuitīva, gluži kā vecs Pentax vai Leica fotoaparāts”

    Jau kuro reizi dažādos kontekstos atkal šī pati nodrāztā frāze – kaut ko tādu spēj pateikt tikai cilvēks, kurs mūžā rokās nav turējis vecu Lecia – tur ne no kā ‘intuitīva’ nav ne smakas. Tas ir tikpat bezjēdzīgi, kā teikt “ērts, kā vecs Volvo” – uzticams, varbūt, bet ne jau ērts.

    x
    01.06.2017 19:40
    Reply to  Artanis

    aha, īpaši no apakšas lādējama leica ar atsevišķiem lodziņiem kadrēšanai un fokusēšanai, ko xxi gs cilvēks noturēs par antikvāru konservu kārbu atvērēju, nevis kameru

    Lapsinieks
    01.06.2017 23:40
    Reply to  Artanis

    taisnība, neviena filmu leica nav intuitīva. nezinātājs vispār skatās kā uz ķīniešu ābeci. bet tik un tā viss ir daudz vienkāršāks par digitālo, kam ir 100 dažādi uzstādījumi.
    par volvo gan ironiski – nesen pabraukāju ar 950to – nu toč ērtāks par dažu labu jaunu kompaktnieku. vienā svaigā renī tā arī nespēju pieregulēt benķi tā, lai kāju nesāktu raut krampī.

    Reklāma