Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple veido atsevišķu iPhone procesoru mākslīgā intelekta darbības nodrošināšanai

    Jaunākie raksti

    Tiek baumots, ka Apple būvējot speciālu papildus procesoru nākotnes iPhone viedtālruņiem, kas darbinās mākslīgo intelektu. Apple liekot lielu uzsvaru uz papildinātās realitātes un pašbraucošu automašīnu apkalpošanu jaunajā procesorā. Nākotnes iespējas jau nodēvētas par Apple Neural Engine.

    Visticamāk, vēl viens procesors mākslīgā intelekta apkalpošanai nepieciešams, lai taupītu enerģiju. Pagaidām nav zināms, vai jaunais papildu procesors nonāks šī gada iPhone, bet kavēties Apple nedrīkst, jo konkurenti jau šādu papildus procesoru mākslīgā intelekta apkalpošanai ir izlaiduši.

    Qualcomm Snapdragon 835 procesors jau šobrīd atbalsta dažādus fona procesus, kas saistāmi ar mašīnmācīšano un mākslīgo intelektu. Snapdragon 835 tiek izmantoti astoņi jauna tipa Kryo 280 kodoli un Adreno 540 video apakšsistēma ar Google Daydream atbalstu, gigabita LTE modemu, Bluetooth 5.0. Tāpat procesoram ir HDR10 video atbalsts, Quick Charge 4.0 ātra akumulatora uzlāde, 32-bitu/384 kHz Qualcomm Aqstic dekodēšana, kā arī aptX HD Bluetooth audio. 10 nm tehnoloģijas izmantošana nozīmē, ka Snapdragon 835 ir par 30% mazāks, ja to salīdzina ar šobrīd aktuālo Snapdragon 820. Tiek solīts, ka energoefektivitāte uzlabota par 40%, kas ir milzīgs ieguvums. Tajā pašā laikā Snapdragon 835 ir par 27% ātrāks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma