Web Analytics
More
    Reklāma

    Gemius: Kursors.lv – populārākais Latvijas blogs arī 2017. gada sākumā

    Jaunākie raksti

    Iepriekšējā mēnesī esam ar manu komandu lieliski pastrādājuši, tāpēc arī rezultāts ir labs pilnīgi visos mērītajos parametros. Paldies par darbu komandai un paldies par aktīvu iesaisti arī mūsu lasītājiem! Mani gan satrauc, ka kopumā Latvijas blogosfēras apmērs ir ļoti mazs un neizskatās, ka tas varētu būtiski pieaugt. Varbūt jums ir idejas kā situāciju varam mainīt uz labo pusi?

    Kristaps

    Reklāma

    Interneta izpētes un tehnoloģiju uzņēmums Gemius ir publicējis sezonālo blogu topu par 2017. gada aprīļa datiem. Lai arī auditorijas svārstības ietekmējušas vietu izkārtojumu pirmajā divdesmitniekā, nemainīgs līderis joprojām tehnoloģiju blogs Kursors.lv.

    Ne tikai saglabājot līdera pozīcijas, bet pat palielinot kopējo auditoriju par 27 procentiem (+8500 apmeklētāji), Kristapa Skuteļa un komandas tehnoloģiju blogs Kursors.lv stabili ieņem pirmo vietu. Otrajā vietā ar 12 600 apmeklētājiem atrodas teoloģiski izklaidējošais blogs ebaznica.lv, kas rudens topā netika iekļauts diskutablā blogu topa koncepta izmaiņu dēļ.  Trešajā vietā ar 12 200 lietotājiem atrodas Ingas un Ērika Dalibu dzīvesziņas blogs iinnu.lv, kas šajos mērījumos piedalās jau kopš 2012. gada un kļūst arvien populārāks starp visu vecumu lasītājiem.

    “Līdzvērtīgu auditorijas sadalījumu pa vecuma grupām var skaidrot ar plašo un dažādo iinuu.lv bloga tematiku, kas interesanta dažādu paaudžu cilvēkiem. Turklāt pēdējā laikā arvien vairāk tiek rakstīts par uzņēmējdarbības jautājumiem, tīklošanas pasākumiem, personīgo zīmolvedību un cilvēkresursu jautājumiem. Tas piesaistījis vēl citus bloga lasītājus,” komentē bloga autore Inga Daliba.

    Ances Šternbergas blogs par veselīgu dzīvesveidu un ārstniecību topivesels.lv ar 12 000 apmeklētājiem šoreiz ceturtajā vietā, kamēr pirmo piecinieku noslēdz interneta portāls par latviešu ēdiena gatavošanas noslēpumiem garsigalatvija.lv, kas pusgada laikā spējis pacelties par trīs pozīcijām uz augšu.

    Pirmajā desmitniekā manāmas izmaiņas vietu izkārtojumā – topā atkal var manīt recepšu blogu voila.lv, turklāt augstajā septītajā vietā.

    „Prieks, ka blogu aktualitāte joprojām ir ļoti augsta un, ka arī manam blogam arvien aug sekotāju skaits, kas nozīmē, ka cilvēki interesējas par veselīgu, interesantu un reizēm pat alternatīvu uzturu. Esmu droša, ka blogu tops parāda ne tikai kopējās tendences, kas sabiedrībā ir interesants un aktuāls, bet ļoti noder arī reklāmdevējiem un aģentūrām,” atzīst voila.lv autore Annija Apsīte.

    Jāatzīst, ka liela daļa topa veterānu šogad piedzīvojuši auditorijas kritumu, tā, piemēram, sieviešu dzīvesstila blogs mia.lv (- 2700 apmeklētāji), uzdevumi bērniem blogā cirkulis.lv (- 4100 apmeklētāji), laacz.lv (- 1700 apmeklētāji) un recepšu blogs kikasvirtuve.lv (- 1600 apmeklētāji). Tāpat no Top 20 izkritis pagājušā topa jaunpienācējs-  ģimenes un dzīvesstila blogs mrspaularoze.com (auditorijas samazinājums par 42 %).

    No pozitīvās puses raugoties, ir blogi, kam izdevies palielināt interneta lietotāju interesi par piedāvāto saturu. slowjogalife.com (+3700 apmeklētāji) un kinoblogeri.lv (+ 2900 apmeklētāji) auditorija palielinājusies gandrīz divas reizes, savukārt iepriekšējā topa jaunpienācējs naskoties.com var lepoties ar 700 jaunu lietotāju piesaisti.

    Top 20 blogu vidū ienāk divi blogi par skaistumkopšanu – manapasakupasaule.blogspot.com, kam ir iespaidīgs sekotāju skaits no planšetdatoriem (3400 apmeklētāji) un zandalife.blogspot.com. Par četrām vietām kāpums vardotaja.blogspot.com, ierindojot to 18. vietā.

    Visi apskatītie blogi iedalīti sešās kategorijās (ģimene/bērnu audzināšana; kulinārija; kultūra; tehnoloģijas/profesionālā joma; skaistumkopšana un ikdienas piezīmes), ko iespējams apskatīt zem Blogu topa kategorijas 2017.

    Ar visu blogu topa reitingiem pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no dažādām platformām (datori, mobilie telefoni un planšetdatori) iespējams iepazīties Visu platformu dati 2017.

    Gemius blogu topu publicē divas reizes gadā un šis ir vienīgais šāda veida pētījums Latvijā, kas vienkopus apkopo datus par Latvijas blogu auditorijas apmēriem. Tops veidots, balstoties uz  interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas izmantojot datorus, mobilos telefonus un plašetdatorus apmeklējuši kādu no mērītajiem blogiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kengurs
    25.05.2017 22:18

    man gan vienīgi grūti uztvert kursors.lv kā blogu. drīzāk kā specifisku ziņu labu. bet nu prieks par pirmo vietu :)

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 00:26
    Reply to  kengurs

    Specifisks tehnoloģiju blogs :)

    Gatis Bērziņš
    25.05.2017 22:45

    Būtu interesanti likt arī gadžetu apskatu video, jo ierīces ir dažādas un bezgala iespējām.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 00:27

    Jā, piekrītu, ka būtu forši. Bet feini video nerodas tukšā vietā. Joprojām uzskatu, ka tādus labi uzfilmēt prasa vairāk pūļu nekā uzrakstīt tekstu.

    Lapsinieks
    25.05.2017 23:47

    nekas jau baigi nav mainījies gada laikā uzstādījumos http://stulbums.com/blogu-tops/

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 00:27
    Reply to  Lapsinieks

    Mēs te svinam dzīvi, bet tu atkal par skumjo :(

    Lapsinieks
    26.05.2017 07:59

    jūsu datus var un vajag svinēt, vnk smilšukastes fona izmērs nepareizais.

    davfreim
    26.05.2017 02:35

    Tāds jocīgs blogs, kurš pārpublicē preses relīzes un copy/paste ārzemju avotu ziņas… hmm… Saprastu, ja vismaz lielākā daļa būtu pāsrakštīti, pētīti topiki, tad varētu saukt par blogu.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 06:44
    Reply to  davfreim

    Vai ne? ;)

    26.05.2017 08:23
    Reply to  davfreim

    Mums ir foruma sadaļa Ieteikumi, kurā labprāt redzētu visu lasītāji vēlmes pēc apžeļmebājamiem topikiem. Šobrīd esam saņēmuši tikai vienu – par Android Auto. Ar to esmu solījies tikt galā, bet pie mums īsti Android Auto nav pieejams, kaut APK var saidloadot.

    https://kursors.lv/forums/viewtopic.php?id=3

    26.05.2017 08:34

    Šis tops ar kursoriem un citiem brīnumportāliem, kas sen jau pārauguši blogu topa sākotnējo ideju, man atgādina “The Ringer” – tiem, kas neatceras par ko filma “A young guy’s only option to erase a really bad debt is to rig the Special Olympics by posing as a contestant.”

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 08:58
    Reply to  Roberts Bite

    Ar ko tad mums mērīties? :) Gribētos ar Latvijas tehnoloģiju blogiem, bet… tādu mums nav.

    Uldis M.
    26.05.2017 09:36

    Malači! Apsveicu! Tā turēt!
    Nevaru pat vairs iztēloties darbadienu bez fonā atvērta kursors.lv :D

    deni2s
    26.05.2017 12:56

    Kristap, tev nešķiet, ka tu esi vienīgais, kurš stūrgalvīgi uzskata kursoru par blogu, neskatoties uz visu pārējo viedokli? IMHO tas sen ir vortāls, ja tik ļoti negribas saukt par portālu.

    Atbildot uz jautājumu – sāc ar to, ka izņem kursoru no blogu topa un ļauj īstu blogu veidotājiem priecāties par sasniegumiem, nevis pats aizņem godpilno pirmo vietu un tad “satraucies”, kāpēc citiem nav motivācijas kaut ko attīstīt.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 13:33
    Reply to  deni2s

    Es saprotu ko saki, bet ja es pats šo uzskatu par blogu un tādu to veidoju, tad nevaru tikai citu teiktā iespaidā pēkšņi mainīt savu viedokli. Atkārtošos nu jau simto reizi, man Kursors ir blogs.

    Kas attiecas uz motivācijas trūkumu, tad īsti neredzu kā mūsu būšana pirmajā vietā šajā izlasē kaut kā traucē. Proti, kas citiem liedz radīt vismaz tik apmeklētu projektu. Paķer kādu ejošāku tēmu un tos 40k var sasniegt relatīvi īsā laika posmā. Mēs visi esam uz vienlīdzīgiem noteikumiem, uz viena un tā paša spēles laukuma.

    deni2s
    26.05.2017 13:46

    Pats zini, ka nebija tā, ka vienā dienā uzcepi kursoru – pirms tam bija krizdabz.lv, tad tas androīdu saits. Ar to es mēģinu pateikt, ka tu uzkrāji pieredzi pamazām un pakāpeniski, sākot ar mazākiem projektiem. Kurš katrs no tukšas vietas neuzdrošināsies paķert ejošāku tēmu un tendēties uz lielu apmeklējumu – liela daļa pat nenojauš, cik liela ir potenciālā auditorija, un kas strādā un kas nē. Savukārt mazajiem projektiem motivācija var pietrūkt, jo nav pārāk forši konkurēt ar projektiem, kuros ir iesaistīti vairāki cilvēki.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 16:21
    Reply to  deni2s

    Es to visu vērtēju šādi. Jā, pēdējos vairāk nekā 10 gados esmu guvis pieredzi tehnoloģijās, izveidojis plašu kontaktu tīklu (Latvijā) un kaut kādu atpazīstamību. Tas tad laikam ir galvenais. Blogu veidošana kā tāda nav raķešzinātne un es tiešām domāju, ka paņemot jebkuru ejošāku tēmu var visai ātri uzcelt normālu apmeklējumu. Tātad, nav problēma blogošanā kā tādā, bet kompetencē. Un nav jau jākonkurē tehnoloģijās (kaut es to gribētu), ņemiet tēmas, ko paši pārzinat. Vairāku cilvēku iesaiste arī nav nekāda problēma. No sākuma var diezgan labi pakapāt arī bez naudas iesaistes.

    deni2s
    26.05.2017 16:30

    Nav jau tā, ka daudzi gribētu ieguldīt savu laiku un resursus plika entuziasma dēļ. Tie, kas veido blogus priekš sevis – tiem apmeklējums nav tik būtisks. Kompetence ir daudziem, bet ne katrs grib un prot sakarīgi izklāstīt savu domu un aizraujoši rakstīt. Cilvēki neapzinās, kas īsti ir tie ieguvumi attīstot savu blogu (jo to, ka naudu ar blogu nopelnīt nav viegli – to ir sapratuši).

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 16:36
    Reply to  deni2s

    Mēs tomēr šeit runājam par tiem, kas blogu jau veido un kaut kādā mērā saprot kāpēc to grib darīt. Tāpēc neder arguments, ka žēl ieguldīt laiku un resursus. Ir vienkārši jābliež jomā, kas patīk. 10 000 stundas darba un būs arī rezultāts :)

    deni2s
    26.05.2017 16:45

    Nu man, piemēram, pazuda motivācija baigi kaut ko darīt. Kaut kā parādījās citas intereses/vērtības/iespējas. 10 000 stundas darba varu izlietot arī patīkamāk ;)

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 16:50
    Reply to  deni2s

    Bet nu rezumē ir vienkāršs. Pirms čīkstēt, ka nekas nesanāk un nav motivācijas, vajag to lietu padarīt 10 000 stundas :)

    KKTK
    26.05.2017 13:26

    Man ir pilnīgi pie ceļmallapas tas kā tas kursors.lv īsti saucas un kādā topā pieskaitīts. Prieks par izaugsmi, centību un subjektīvo viedokli rakstos.

    Kristaps Skutelis
    26.05.2017 13:34
    Reply to  KKTK

    Paldies! Pareizi, nav ko iespringt uz mazbūtiskām detaļām.

    Reklāma