Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izskaidro agresīvo Android O enerģijas taupīšanu

    Jaunākie raksti

    Google I/O 2017 norises laikā tika paziņots, ka Android O operētājsistēma vēl vairāk cīnīsies pret dažādiem procesiem, kas lieki tērē fonā enerģiju. Google jaunu funkciju ir nodēvējusi pavisam vienkārši – “Background Check and Other Insights into the Android Operating System Framework”.

    Pamata ideja ir ļaut Android O lietotājiem un izstrādātājiem redzēt, kas tieši norit operētājsistēmā. Android O operētājsistēma neļaus fonā esošām lietotnēm aizņemt atmiņu un pārlieku daudz lietot Wi-Fi, atrašanās vietu u.c. enerģiju tērējošus savienojumu. Protams, dažādas lietotnes vēl arvien varēs darboties fonā, bet lietotājs tās redzēs un būs iespējams pašrocīgi tās pavisam aizvērt.

    Reklāma

    Tas pats norisināsies lietotņu izstrādātāju pusē – izstrādātāji tiks informēti par lietotņu darbību, lai nerastos situācija, ka tiek izlaists atjauninājums, bet pēcāk izstrādātājs neizseko līdzi lietotnes darbībai, kaut arī tā pēkšņi sākusi vairāk tērēt enerģiju. Google iebūvēs dažādus paziņojumus par lietotņu darbību Play Console un Android Studio.

    Visi Android O operētājsistēmas jaunievedumi izveidoti, lai dzītos pēc Google mērķa – viedtālruņa, kas spēs ar vienu uzlādi darboties vairākas dienas.

    Protams, ne vienmēr viedtālruņa enerģijas vampīri meklējami lietotnēs. Android operētājsistēma pati par sevi nav ne tuvu ideāla. Android ļoti bieži saskaras ar kontu sinhronizācijas kļūdām, kas liek atkal un atkal veikt datu sinhronizāciju, lieki tērējot enerģiju. Mūžsena Android problēma ir iebūvētais Mediaserver process, kas nereti paklusām spēj notērēt nenormālus enerģijas apjomus. Un šādi varētu turpināt vēl ilgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    19.05.2017 15:09

    Man visvairāk baterijas % noēd “Phone idle” aplikācija. Ko darīt?

    migors
    19.05.2017 17:44
    Reply to  KKTK

    Jāiet pie ārsta :) tvaika ielā tieši arstē idle sindromu :)

    x
    19.05.2017 19:49
    Reply to  KKTK

    lietot trubu – tad enerģiju tērēs darot ko derīgu, nevis tukšgaitā

    Reklāma