Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izziņo pilnvērtīgas virtuālās realitātes brilles – vairs nekādi telefonu ekrāni!

    Jaunākie raksti

    Google I/O 2017 konferences norises laikā izziņotas pilntiesīgas virtuālās realitātes brilles, lai vairs nenāktos izmantot kartona kasti kopā ar nepiemērotu viedtālruņa ekrānu. Ar Google Cardboard bija vairākās problēmas – viedtālruņu ekrāni bija ar pārāk zemu izšķirtspēju un ne visi bija pietiekami jaudīgi, tie bieži arī uzkarsa.

    Jaunās, pilnvērtīgās virtuālās realitātes brilles pirmie uzsāks ražot HTC un Lenovo, tiek solīts, ka virtuālās realitātes brilles būs iegādājamas jau līdz gada nogalei. Google ir izstrādājusi arī jaunu sistēmu WorldSense, kas sekos lietotāja atrašanās vietai telpā.

    Reklāma

    Jaunās virtuālās realitātes brilles pilnībā atšķirsies no budžeta klases Cardboard un īsti dzīvi nesākušās Google Daydream platformas. Turklāt Google virtuālās realitātes brilles būs lietojamas bez papildus ierīcēm – bez spēļu konsoles, bez viedtālruņa un pat bez datora.

    Visi nepieciešamie tehniskie risinājumi (Wi-Fi, procesors, video apstrādes procesors, kustību sensori utt.) būs jau iebūvēti brillēs. Tāpat virtuālās realitātes brillēs būs iebūvēti apkārtējās vides sensori, kas aptuveni atbilst Google Tango iespējām, lai ar virtuālās realitātes brillēm būtu iespējams veidot arī papildinātās realitātes saturu.

    Neko sīkāk Google pagaidām neatklāj. Man gan ir aizdomas, ka tik komplicētu projektu Google nespēs realizēt līdz šī gada noslēgumam. Re, kā iet (pareizāk sakot neiet) ar Daydream… Solīt solīja, bet viedtālruņi ar Daydream ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma