Web Analytics
More
    Reklāma

    Google I/O 2017 mākslīgā intelekta jaunumi: Lens, Assistant un Google Home

    Jaunākie raksti

    Vakar vakarā sākās Google I/O 2017 izstrādātāju konference, kuras ietvaros tiek izziņoti dažādi Google programmatūras un viedierīču jaunumi. Šogad Google sākusi prātīgi, atstājot lielos, patērētājiem būtiskos jaunumus (viedtālruņus) uz nākamajām dienām. Bet arī Google I/O 2017 izstrādātāju konferences pirmā diena ir gana aizraujoša.

    Google Lens – mākslīgais intelekts sāk redzēt

    Google Lens

    Reklāma

    izziņošana tika uzticēta Google izpilddirektoram Sundar Pichai. Google Lens piešķir viedtālruņa kamerā redzamajam nozīmi, iespēja ir dēvējama par papildināto realitāti, kas sniedz informāciju par kameras redzēto. Kur mēs jau šo esam redzējuši? Samsung Bixby asistentā…?

    Google Lens sākotnēji nonāks Google Assistant un Google Photos servisos. Vēlāk tiek solīts, ka Google Lens iespējas pārlēks arī uz citiem produktiem un servisiem, piemēram, Android kameras lietotnēs. Manuprāt, Google Lens esence ir izvilkta zemāk redzamajā video sākot no 2:05 – objektu un uzrakstu atpazīšana, tulkošana, informācija par restorāniem utt.

    Google Assistant – jaunas komandas un iespējas

    Google turpina uzlabot digitālo asistentu Google Assistant ar izklaides iespējām, lai tas spētu pārvaldīt televizorā redzamo un arī viedās mājas produktus. Protams, šādas iespējas jau bija iepriekš, tomēr Google vēlas samazināt izsakāmo vārdu daudzumu, lai atvieglotu lietotāja ikdienu.

    Lietotājs varēs izveidot paša izvēlētas komandas, kas nozīmēs vairāku Google Assistant veicamo darbu aktivizēšanu. Piemēram, pasakot “Workout time”, Google Assistant aktivizēs Google Play Music un sāks spēlēt tavu iemīļoto treniņu mūziku. Ja esi sācis Netflix skatīties kādu seriālu, vairs nevajadzēs izkliegt “OK Google, Play The Office on Netflix on my Chromecast”, pietiks ar paša izveidotu komandu “OK Google, The Office”.

    Google apstiprināja iepriekš izskanējušās baumas par Google Assistant nonākšanu Apple iOS operētājsistēmā.

    Google Home saņem zvanīšanas iespējas

    Google Home tuvāko mēnešu laikā saņems vairākas būtiskas, jaunas iespējas.

    Proactive Assistance piedāvās noderīgu informāciju Google Home par satiksmi pa ceļam uz darbu, par atgādinājumiem un pat par izmaiņām, kas saistītas ar iegādātām lidmašīnu biļetēm.

    Hands-Free Calling piedāvās balss zvanus bez jebkādām papildus ierīcēm vai iestatījumiem. Sākotnēji Hands-Free Calling būs pieejams tikai ASV un Kanādā.

    Google Home turpmāk spēs atskaņot arī bezmaksas Spotify saturu, tāpat klāt nākuši arī SoundCloud un Deezer mūzikas straumēšanas servisi.

    https://www.youtube.com/watch?v=dpnxTXILS4s

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma