Web Analytics
More
    Reklāma

    Google I/O 2017: Google Photos serviss kļūs viedāks un atbalstīs sociālos tīmekļus

    Jaunākie raksti

    Google I/O 2017 konferences norises laikā Google paziņojusi, ka Google Photos servisu ikdienā izmanto jau pusmiljards lietotāju visā pasaulē. Google Photos fotogrāfiju uzkrāšanas serviss ir uzskatāms par daļēji pārdzimušu Google Picasa, Google Photos tika izziņots 2015. gada Google I/O konferencē.

    Uzlabotās un jaunās Google Photos iespējas saistāmas ar mašīnmācīšanos un mākslīgā intelekta izmantošanu. Google uzskata, ka ar Google Photos saturu ir jādalās, tāpēc Google Photos turpmāk ieteiks, kādiem cilvēkiem varētu interesēt tikko izveidotais albums. Google Photos atpazīs sejas un spēs tās saistīt ar taviem draugiem.

    Reklāma

    Tāpat tiks uzlabota Google Photos darbība, lai viedierīču lietotājiem nenāktos obligāti uzstādīt lietotnes viedierīcēs. Fotogrāfijas viedtālruņos varēs apskatīt visi, tas gan īpaši attiecināms uz Apple iOS izmantotājiem, kur Google Photos nav obligāta operētājsistēmas sastāvdaļa.

    Google Photos ir viens no pirmajiem servisiem, kas iegūs Google Lens integrāciju. Pagaidām gan Google Lens iespējas vēl nav pabeigtas, bet Google sola mašīnmācīšanos pievienot Google Photos līdz vasaras nogalei.

    Google Lens spēs atpazīt fotogrācijā redzamo – ziedus, ēdienu, cilvēkus. Tas ļaus piedāvāt dažādus rīkus fotogrāfijas rediģēšanai un uzlabošanai. Google pat sola, ka Google Lens spēs novākt no attēla lieko saturu, piemēram, ja fotogrāfija uzņemta caur drāšu žogu.

    Te gan jāatzīmē, ka Google ne vienmēr veicies ar Google Photos objektu atpazīšanas iespējām. Google Photos automātiskās iespējas bija tālu no perfektām 2015. gada vasarā, jo daži afroamerikāņi tikuši nolamāti par gorillām, izsaucot milzīgu ažiotāžu sociālajos tīmekļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    18.05.2017 12:36

    eh… ja cilvēki biežāk “uzrātu” savas fotogrāfijas (vai sevi) – cik daudz varētu ietaupīt resursu ražojot diskus mākoņiem…

    18.05.2017 13:32
    Reply to  Lapsinieks

    Mega-acīgs!

    Lapsinieks
    18.05.2017 13:51
    Reply to  Artis Ābols

    kanešna. pamēģini bankai bukletu uztaisīt ar kaut vienu drukas kļūdu – sapratīsi. ir tak visādi spelčeki – nez vai “uzrāšanu” laistu cauri…

    Reklāma