Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Universitātes studentu komanda devusies uz Pasaules programmēšanas sacensību finālu ASV

    Jaunākie raksti

    Trešdien, 17. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes studentu programmēšanas komanda – Andrejs Kuzņecovs, Pēteris Pakalns, Aleksejs Zajakins un treneri prof. Guntis Arnicāns un Jevgēnijs Vihrovs – devās uz Amerikas Savienoto Valstu Dienviddakotas štata pilsētu Repidsitiju, kur no 20. līdz 25. maijam norisināsies pasaulē senāko un prestižāko programmēšanas sacensību ACM ICPC (ACM International Collegiate Programming Contest) fināls. Latvijas Universitātes studentu komanda ir vienīgā komanda no Latvijas, savukārt Baltijas valstis kopā pārstāvēs vien divas komandas – Latvijas Universitāte un Viļņas Universitāte.

    “Mūsu šī gada komandā ir ļoti spēcīgi jaunieši – vairākkārtēji Latvijas, Baltijas, Starptautisko un pat Vispasaules olimpiāžu zelta un citu medaļu ieguvēji. Papildus jau skolā izveidotai interesei par matemātiku un programmēšanu un panākumiem olimpiādēs, mūsu studentu komandas ik gadu piedalās dažādās sacensībās un treniņnometnēs, lai pilnveidotu savas prasmes. Profesora Gunta Arnicāna un pētnieka Jevgēnija Vihrova pavadībā, pateicoties mecenātu atbalstam, izdevies vairākkārt aizbraukt uz mūsu reģiona spēcīgāko komandu treniņiem Petrozavodskā un Maskavā, kas noteikti ir ļoti vērtīgi, jo šie treniņi tiek organizēti ļoti augstā līmenī. Mēs ļoti lepojamies ar mūsu jauniešiem, jo tikt uz pasaules finālu ir ļoti grūti – tā ir sacensība, kur visi jau ir labākie un spēcīgākie. Šogad finālā būs 133 komandas un mūsu komanda jau ir šo pasaules spēcīgo komandu vidū – tas ir izcils sasniegums! Turēsim īkšķus, lai viņiem izdodas sevi parādīt un izdarīt to, ko ir iecerējuši!” stāsta LU Datorikas fakultātes dekāns, profesors Juris Borzovs.

    Reklāma

    ACM (Association for Computing Machinery) ir pasaules lielākā izglītības un zinātnes kopiena datorikā, kas vieno mācībspēkus, pētniekus, profesionāļus un studentus, lai rosinātu diskusijas, dalītos ar pētījumiem un pieņemtu jomas izaicinājumus. Pasaules studentu programmēšanas sacensības (ACM ICPC) ir senākās un prestižākās akadēmiskās programmēšanas sacensības pasaulē. Sacensības norisinās jau 41. gadu, un šogad tajās piedalījās 46 381 dalībnieks, kas pārstāvēja 2 948 universitātes no 103 valstīm. Sacensību ceturtdaļfināli un pusfināli norisinās reģionos visos apdzīvotajos kontinentos, savukārt uz finālu šogad dodas pasaules 133 spēcīgākās studentu komandas.

    Latvijas Universitātes komandu veido: Andrejs Kuzņecovs (LU maģistrantūras 1. kursa students), Pēteris Pakalns (LU bakalaura studiju programmas 2. kursa students), Aleksejs Zajakins (LU bakalaura studiju programmas 2. kursa students), Guntis Arnicāns (profesors, LU bakalaura studiju programmas “Datorzinātnes” direktors, komandas treneris), Jevgēnijs Vihrovs (LU pētnieks, komandas trenera asistents).

    LU studentu komandu dalību sacensībās atbalsta: A/S „Exigen Services Latvia”, SIA „Datakom”, VISMA grupas uzņēmumi Latvijā, Latvijas Goda konsuls Ilinoisas štatā Roberts Blumbergs un Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis. Ziedojumu administrē Latvijas Universitātes Fonds.

    FINĀLA sacensības notiks 24. maijā plkst. 17:40 – 22:40 (pēc Latvijas laika) un būs skatāmas tiešraidē http://icpclive.com/.

    Plašāka informācija par LU programmēšanas komandas dalībniekiem un panākumiem lasāma – ej.uz/acm-finals-2017

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    17.05.2017 14:58

    Novēlu veiksmīgi startēt un iegūt vismaz kādu no pirmajām trim vietām!

    Kaspars Vjaksa
    17.05.2017 14:58

    fotogrāfs pirms bildes uzņemšanas, tradicionālā cheese vietā- nu tagad visi kopā 1, 2, 3 i’m a virgin :D

    students
    17.05.2017 19:27

    Lai veicas!

    Reklāma