Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify ticis būvēts uz pirātiski iegūtiem MP3

    Jaunākie raksti

    Spotify nenoliedzami ir lielākais un populārākais mūzikas straumēšanas serviss, kur lietotājiem ir par salīdzinoši mazu maksu vai pat bez maksas pieejama mūzikas klausīšanās iespēja. Turklāt Spotify vienmēr uzsvēris, ka serviss nodrošina klausītājiem legālu alternatīvu pirātisku ierakstu lejupielādei.

    Zviedrijā dzīvojošs pētnieks un vēsturnieks Rasmuss Fleišers (Rasmus Fleischer), kurš specializējas dažādos autortiesību pētījumos, norādījis, ka Spotify vēsture nemaz nav tik tīra. Interesanti, ka ar Fleišers ir daļēji atbildīgs par The Pirate Bay radīšanu.

    Reklāma

    Fleišera vadībā šobrīd top grāmata par Spotify, tai vajadzētu iznākt kaut kad nākamajā gadā. Intervijā atklāts, ka grāmatā “Spotify Teardown – Inside the Black Box of Streaming Music” būs atklāti pastāstīts par Spotify ne visai legālajām sākotnējām darbībām mūzikas straumēšanas servisa uzsākšanai. Par Spotify nedarbiem vēstījuši dažādi datņu formāti, pie mūzikas datņu nosaukumi un pievienotā informācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ezis
    11.05.2017 10:10

    Kaut kā neuzrunā tās pretpirātu žēlabas…

    KKTK
    11.05.2017 10:28

    Nu bet tas tak ir nevis nopeļams, bet apsveicams, ka no pirātiskā saita kļūvis par legālu naudu arī mūziķiem pelnošu megamonstru.

    Skābene
    11.05.2017 11:08
    Reply to  KKTK

    Ikvienam ir iespēja laboties!

    oldschool zerolemon fan
    12.05.2017 00:39

    Ja godīgi – “pie kājas”. Ja atceramies pirmsākumus, kad parādījās MP3 formāts kā tāds un pirmie .mp3 atskaņotāji, mūzikas industrijas darboņi pašu formātu vispār uzskatīja par pasaules ļaunumu, jo redz, neviens vairs nepirkšot CD. Un nepērk jau ar, haha. Bet tā vietā viņi var nopelnīt naudu savādāk. Ja grib.

    Vispār visa tā copyright padarīšana ir “overkills”, no kuras pelna starpnieki, kas paši neko nerada.

    12.05.2017 07:30

    Ikvienam, kam jau vien mājās uz datu nesēja ir mp3 formāts, jau vien par pirātu sevi var saukt. Nevajag jau uzreiz kaimiņa ābolu laukā līst.

    Guntars K
    13.05.2017 11:40

    Mums tak ir pašpasludinātais pAKKA/LAA iekasētājs. Viss ir likumīgi.

    Reklāma