Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa liks Apple un Google nodrošināt godīgu konkurenci lietotņu izstrādātājiem

    Jaunākie raksti

    Daudzi tīmekļa servisu nodrošinātāji ir pilnībā atkarīgi no Apple un Google labās gribas, izvietojot lietotnes abu gigantu lietotņu veikalos. Jau vairākkārt izskanējuši apvainojumi Apple un Google virzienā par konkurējošu lietotņu darbības mākslīgu ierobežošanu un citu izstrādātāju sniegto pakalpojumu lieku sadārdzināšanu.

    Spotify ir lielākais Apple Music konkurents, turklāt Apple pagājušā gada vasarā esot atteicis Spotify lietotnes jauninājuma izvietošanu Apple App Store lietotņu veikalā. Spotify jūtas apdraudēts un uzskata, ka Apple App Store lietotņu un jauninājumu apstiprināšanas process var spēcīgi ietekmēt konkurenci. Apple uzskata, ka visiem norēķiniem lietotnēs ir jānotiek ar iTunes starpniecību, par to, protams, Apple nodīrā trejas ādas (30%) ar starpniecības maksām, kas arī padara Spotify ienākumus mazākus.

    Reklāma

    Ja Eiropa uzlabos likumdošanu, vismaz šaipus lielā dīķa Spotify, Deezer un citi mūzikas straumēšanas servisi varēs pilnvērtīgi konkurēt ar Apple Music un Google Play Music. Eiropas Komisija veiks plašu izmeklēšanu, bet ļoti straujas izmaiņas lietotņu norēķinu kārtībā un konkurences ierobežošanā digitālās mūzikas lauciņā tik drīz gaidīt nevajadzētu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma