Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzmanies! Internetā ceļo datu izmānīšana ar Google Docs starpniecību

    Jaunākie raksti

    Ja e-pastā saņem hipersaiti uz Google Docs dokumentu, labāk to never vaļā. Pat, ja saiti esi saņēmis no uzticama avota (kolēģa, drauga, tuvas paziņas). Tiek ziņots, ka Google jau ķērusies klāt pie pikšķerēšanas un datu izmānīšanas iespējas novēršanas, slēdzot ļaundaru Google kontus.

    Tāpat Google esot iekļāvusi vairākas ar datu zagšanu saistītas mājaslapas nevēlamo sarakstā, bet nekad nevar būt pilnībā pārliecināts par datu nozagšanas novēršanu, jo to ļaundari parasti paveic ar lietotāja palīdzību.

    Reklāma

    Arī šoreiz ļaundari esot mēģinājuši izvilināt no lietotājiem paroles un atļaujas trešo pušu lietotnēm piekļūt datiem. Līdzīgi ar Google Docs starpniecību veikti uzbrukumi bijuši vairākkārt. Ļaundari aktivizējušies tieši pēdējo divu gadu laikā.

    Kā norit ielaušanās? Tu saņem e-pastā saiti uz Google Docs dokumentu, saite aizved uz pieteikšanās logu, kas tikai izskatās pēc ierastas iespējas pieteikties Google servisos. Uzreiz pēc pieteikšanās lietotājam tiek pieprasītas pieeja tiesības kontam, kontaktiem, e-pastam, paroļu atiestatīšanai. Protams, neviens nepievērš šādiem pieprasījumiem uzmanību un visu atļauj.

    Pret datu nozagšanām vislabāk palīdz divu pakāpju pieteikšanās. Divu pakāpju pieteikšanās (saukta arī par divu faktoru autentifikāciju jeb 2FA) ir daudz drošāka par vienas paroles izmantošanu. Divu pakāpju verifikāciju izmanto gandrīz katrs no mums – banku norēķinu kartes izmantošana bankomātā būtu uzskatāma par 2FA, jo ir jābūt norēķinu kartei un jāzina arī PIN kods. PIN kodu bez kartes vai karti bez PIN koda izmantot nevar. Tas pats attiecas uz internetbanku pieteikšanos, kur tiek izmantota lietotāja parole un kods no kodu kalkulatora.

    Katrs pats to var ieslēgt!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma