Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Nougat turpina audzēt muskuļus, šomēnes gaidāma Android O iznākšana

    Jaunākie raksti

    Google izziņojusi jaunāko Android platformas statistiku, parādot, ka beidzot Android Nougat izaugsme sāk uzņemt ne tikai ar mikroskopu novērojamus augšanas tempus. Android Nougat versijas spējušas mēneša laikā no 4.9 procentiem izaugt līdz 7.1 procentam.

    Android Marshmallow un Android Lollipop versijas ieņem attiecīgi 31.2 un 32.0 procentus, mēneša laikā nemainot savu izplatību aktīvajās viedierīcēs. Android KitKat ir noslīdējis no 20% aprīlī līdz 18.8% maijā, kamēr Android Jelly Bean ieņem vairs tikai 9.1%. Android Ice Cream Sandwich versija ir uzstādīta vairs tikai 0.8% aktīvo Android viedierīču.

    Reklāma

    Dīvaini, bet Google statistika parāda, ka Android Gingerbread operētājsistēmas versija ir augusi no 0.9% pagājušajā mēnesī līdz 1% maijā.

    Kamēr Android Nougat vēl arvien ir visai tālu no 10% barjeras, šī mēneša vidū no Google tiek gaidīta Android O operētājsistēmas parādīšana un vārda došana Google I/O 2017 konferences norises laikā.

    Android O operētājsistēma uzlabos energoefektivitāti, vēl vairāk ierobežojot lietotnēm pieejamās iespējas darboties fonā. Izstrādātāji varēs pielāgot paziņojumu iespējas, tās padarot dažādākas un informējošākas. Tāpat Android O operētājsistēmas paziņojumi tiks grupēti pēc jauna principa.

    Lietotnēm būs dziļāka pieeja operētājsistēmai, lietotnes varēs aizpildīt laukus, kas nāks par labu tādām lietotnēm kā LastPass. Planšetdatoru lietotāji varēs izmantot tā dēvēto attēls-attēlā iespēju. Tāpat Android O operētājsistēma varēs darbināt ārējos ekrānus.

    Jaunā operētājsistēma atnesīs adaptīvas sākumekrānu ikonas. Tām varēs mainīt formas, fonu, ikonas pat varēs būt animētas. Tāpat tiks pielikts pamatīgs darbs pie skaņas uzlabošanas, Android O atnesīs augstas kvalitātes Bluetooth audio ar Sony LDAC kodējumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris Udris
    04.05.2017 18:20

    Es tikai nesaprotu to, kur ir tā jāskrien ar jaunām android versijām, ja pat iepriekšējā vēl nav izaugusi, vai tiešām nevar ņemt in upgreidot to pašu 7. versiju

    Reklāma