Web Analytics
More
    Reklāma

    Jūnijā notiks hakatons “Startup Slalom Ventspils IT”

    Jaunākie raksti

    No 9. – 11. jūnijam Ventspilī notiks hakatons „Startup Slalom Ventspils IT”, kuru organizē Latvijas Startup uzņēmumu asociācija „Startin.LV” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ar vietējo organizāciju atbalstu. Pasākuma mērķis ir popularizēt inovatīvu un tehnoloģisku ideju attīstīšanu un iedrošināt jaunos uzņēmējus, studentus un citus interesentus izmēģināt spēkus biznesā.

    Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kas ilgs 48 stundas. Tā mērķis ir izveidot jaunas komandas un radīt jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Sākotnēji katrs, kuram ir biznesa ideja, prezentē tās visiem pārējiem dalībniekiem. Pēc tam dalībnieki izvēlas, pie kuras idejas attīstīšanas viņš strādās turpmākās divas dienas. Hakatonam Ventspilī var pieteikt dažādus IT risinājumus – mobilās lietotnes, interneta platformas un tml. Tēmu dalībnieki var izvēlēties paši.

    Reklāma

    Ventspils ir izvēlēta kā vieta hakatona organizēšanai, jo pilsētai un reģionam ir nepieciešamā infrastruktūra un ambīcijas, lai attīstītu tehnoloģijas. Šī ir lieliska iespēja jaunajiem uzņēmējiem parādīt savas idejas plašākai auditorijai un iegūt vērtīgus padomus no nozares profesionāļiem, kas noderēs tālākā produkta attīstīšanas gaitā.

    Pasākumu organizē Latvijas Startup uzņēmumu asociācija „Startin.LV”, kura attīsta Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmu, popularizē start-up kustību Latvijā un sekmē savstarpējo cieņu un sadarbību start-up uzņēmumu vidē.

    Startup Slalom hakatonu līdzorganizators ir Latvijas investīciju un attīstības aģentūra, kas „Inovāciju motivācijas programmas” ietvaros ar dažādām atbalsta aktivitātēm veicina jaunuzņēmumu veidošanos un darbību Latvijā, lai motivētu perspektīvu ideju autorus uzsākt uzņēmējdarbību, izstrādāt inovatīvus risinājumus un uzsākt to ražošanu.

    Atbalstot biznesa attīstību reģionos, kopš februāra Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā darbojas LIAA Ventspils biznesa inkubators, kas turpmākos sešus gadus sniegs vērtīgu atbalstu ideju autoriem un jaunajiem uzņēmējiem.

    Ikviens interesents, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas un attīstīt inovatīvu ideju, ir aicināts pievienoties līdz 31.maijam.  Dalība ir bezmaksas un vietu skaits ierobežots. Labākie konkursa dalībnieki saņems vērtīgas balvas un iegūs augstas klases mentoru palīdzību darbā pie projektu izstrādes procesa un pilnveidošanas. Hakatons notiks angļu valodā, lai pilnveidotu jauno uzņēmēju zināšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma