Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft grasās ik gadu piedāvāt divus lielus Windows 10 atjauninājumus

    Jaunākie raksti

    Microsoft jau kopš Windows 2.0 laikiem 1987. gadā ir radinājis klientus pie jaunas operētājsistēmas iznākšanas ik pāris gadus, bet, līdz ar Windows 10 atnākšanu, tika paziņots, ka šī ir pēdējā Windows versija.

    Pie tā arī Microsoft grasās pieturēties, jo vairs nav jēgas veidot un pārdot jaunas Windows operētājsistēmas versijas. Windows ir kļuvis par servisu, to vairs nevar uzskatīt tikai par operētājsistēmu. Microsoft nav ziņojis par plāniem izstrādāt Windows 11, tā vietā pie mums nonāk dažādi Windows 10 atjauninājumi, piemēram, pagājušā gada Anniversary Update un pavisam nesen iznākušais Creators Update.

    Reklāma

    Microsoft tikko izziņojis, ka arī turpmāk gada ietvaros varam gaidīt divus pamatīgus Windows 10 atjauninājumus, kas atnesīs jaunas operētājsistēmas iespējas. Nākamais Windows 10 atjauninājums ir ar kodētu nosaukumu Redstone 3, tā iznākšana gaidāma septembrī. Vienlaikus paziņots, ka katrs atjauninājums tiks atbalstīts (drošības labojumi u.tml.) 18 mēnešus, tāpēc katram paliek izvēle – atjaunināt vai neatjaunināt operētājsistēmu katru pusgadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    25.04.2017 14:37

    >Windows ir kļuvis par servisu, to vairs nevar uzskatīt tikai par operētājsistēmu.

    ūja, serviss ir tas, kas nodrošina kādu ikdienas vajadzību – ļauj skatīties video vai klausīties mūziku, uzglabāt bildes utt., uzkrāt/apstrādāt info…..
    to visu var darīt ar windows vai citu OS, tā ka pēc būtības tā ir OS.

    ja runa par servisbāzētu abonēšanu, tas būtu kas cits.
    pārdos nevis mūžīgo licenci kas nodrošina labojumus līdz uzturēšanas termiņa beigām, bet licenci uz noteiktu laika periodu – 6, 12, 18 utt. mēnešiem.

    ja cena būtu pareiza, tad tas pat būtu OK, tikai jāsaprot ka īstermiņa abonēšana maksās dārgāk laika vienībā, tāpat kā pērkot 5 desas ripiņas iepakojumā tās maksā daudz dārgāk kā tāds pats daudzums, pērkot uzreiz 2kg.
    ja vajag noteiktu laiku padarbināt win-only softu, tad lai rūc tā būda – samaksā un izmanto.
    termiņš beidzas, licence nav pagarināta un windows darbojas kautkādā ierobežotā veidā, piem. stundu diennaktī lai var ievadīt nākamo pagarināšanas kodu….vai novilkt linux distro))

    anonymous
    25.04.2017 15:09
    Reply to  x

    Abonēšanas maksām nav ne vainas, par Microshit cenām gan nav īsti skaidrības šobrid, bet teiksim izmantoju Adobe kopš 2013 gada, pa siem 3.5 gadiem es vēl neesmu samaksājis pat 1/2 no tās summas, kuru man būtu tad bijis jāatdod par to produktu pilnajām versijām uzreiz. Produkti ir gan mainījušies un jaunās versijas ir atnesušas arī ne vienu vien noderīgu lietu, tā kā, vismaz Adobe gadījumā, 1 lietotāja licence, abonējot, sanāk lētāk, turklāt to var lietot uz vairākām iekārtām, kamēr savulaik iegādātie kastītes iepakojumi derēja vienam datoram.

    Krotow
    25.04.2017 21:12
    Reply to  x

    Aprobežotajā režīmā Linux distro novilkt neļaus – par to vari būt drošs ;) Vienīgais, ko tur varēsi izdarīt – atvērt Microsoft.com tārplodziņu aktivizēšanas lapu, kurā vajadzēs ievadīt kodu no īsziņas. Un pie koda varēsi tikt, aizsūtot īsziņu uz iepriekš izziņotu 900 numuru. Nebūtu brīnums, ka līdz atbloķēšanas koda ievadīšanai arī diskā esošie dokumenti paliks nošifrēti.

    Artis
    25.04.2017 17:29

    Microsoft ne to vien ir solījis.

    Kāds
    25.04.2017 18:00
    Reply to  Artis

    Jau divus gadus kā solījumu tur. Tas pat nav solījums, bet gan veids, kā viņi tagad strādā.

    Reklāma