Web Analytics
More
    Reklāma

    Android O būs jau iekļauta aizsardzība pret izspiedējvīrusiem

    Jaunākie raksti

    Precizitātei – Google nevis ir iekļāvusi jaunu iespēju, bet aizvākusi veco, kas ļāva Android operētājsistēmai veikt izspiedējvīrusu uzbrukumus.

    Līdz ar Android O (8.0) atnākšanu šī gada rudenī, Google plāno būtiski samazināt vai pat pavisam izskaust izspiedējvīrusu uzbrukumu veidošanu Android operētājsistēmai. No Android tiks izņemtas funkcijas (TYPE_SYSTEM_ALERT, TYPE_SYSTEM_ERROR un TYPE_SYSTEM_OVERLAY), kas ļāva sistēmai parādīt informāciju pāri pār lietotnēm un mājas ekrāniem.

    Reklāma

    Ļaundari šīs iespējas izmantoja, lai bloķētu Android viedtālruņu darbību un pieprasītu izpirkuma maksas par paziņojuma aizvākšanu no viedtālruņa. Minētās iespējas Google jau līdz ar Android 6.0 Marshmallow iznākšanu klasificēja kā bīstamas, bet pret šo paziņojumu iespēju aizvākšanu protestēja viedtālruņu ražotāji.

    Tāpat Google Android O operētājsistēmas versijā iekļaus iespēju lietotājiem aizvērt lietotnes, kas vēlas parādīt jebkāda veida sistēmas logus. Tādējādi, ja arī urķis atradīs veidu, kā apmuļķot lietotāju, operētājsistēma tomēr spēs piedāvāt iespēju apturēt ļaundabīgās lietotnes darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    24.04.2017 12:23

    saimniecības preču veikalos nepārdod mūķīzerus, bet durvis vienalga mēdz uzlauzt.

    gan jau izspiedīs citos veidos.

    nabadanga
    24.04.2017 12:51

    No pieredzes varu pateikt, kas sekos tālāk. Kibernoziedznieki līdz ar bloķējošajiem izspiedējiem priekš Android arvien vairāk sāks izmantot šifrējošos.

    Krotow
    24.04.2017 18:39
    Reply to  nabadanga

    Šis patiešām ir reāli. Jo neaizvāca jau pašu iespēju izspiedējaplikācijas ieinstalēt. No otras puses nogriezt iespēju uzinstalēt savas aplikācijas arī ir garām – tas Android no lietojamas OS pārvērstu par IOS, kur bez grūdmūs velcjūs caur AppStore nevar neko. Te nu vajadzēs plašāku skaidrojumu publikai par drauudiem, instalējot savos telefonos un planšetēs visu, kas pagadās ar komentāru, ka šaizes gadījumā pēc šīm darbībām var vainot pats sevi.

    Prusljix
    24.04.2017 12:55

    Kas tā par viedierīci uzskatam?

    Skābene
    24.04.2017 16:06
    Reply to  Prusljix

    Slinkums meklēt, bet izskatās pēc Xiaomi

    Artanis
    25.04.2017 08:24

    Palasot jaunās Android O fīčas, visvairāk acīs iekrita notification badge – mazie aplīši pie aplikāciju ikonām uz ekrāna. Aplaudēju Gūglei – nepagāja ne desmit gadi, kad beidzot saņēmās no Ābola paņemt viņu diskutējami labāko vizuālo fīču. Es tagad, kad sanāk droīdu lietot, nespēju vien brīnīties, kā cilvēkiem nepiegriežas to notification joslu staipīt, tā vietā lai uzreiz redzētu aplikāciju un jauno ziņu skaitu turpat uz homescreen.

    Reklāma