Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls un TWINO aicina sievietes uz start-up apmācībām

    Jaunākie raksti

    Riga TechGirls sadarbībā ar TWINO izveidojuši īpaši sievietēm radītu bezmaksas apmācību ciklu par start-up biznesa uzsākšanu. Četru nodarbību laikā projekta dalībniecēm būs iespēja tikties ar nozares profesionāļiem, iegūt zināšanas biznesa veidošanā, kā arī likt pamatus sava biznesa uzsākšanai.

    Programmā vadošie jomas eksperti, uzņēmēji un investori stāstīs par produktu lietojamību, testēšanu, gala lietotāju paradumiem, investoru piesaistīšanu, produkta, pakalpojuma prezentēšanu, komandas veidošana un citām tēmām. Savukārt noslēgumā programmas dalībniecēm būs iespēja izcīnīt apmaksātu braucienu uz lielāko Eiropas start-up konferenci “Pirate Summit”, kas no 6. līdz 7. septembrim notiks Vācijā.

    Reklāma

    “Stat-up tehnoloģiju joma Latvijā ir salīdzinoši jauna, taču jau tagad tajā darbojas veiksmīgi uzņēmēji – arī sievietes, kuras pierādījušas sevi starptautiski. Mūsu mērķis ir ar šiem piemēriem iedvesmot arī citas meitenes, palielinot sieviešu īpatsvaru šajā šķietami vīrišķīgajā nozarē,” skaidro Riga TechGirls kustības iniciatore Anna Andersone.

    “Ikdienā, strādājot tehnoloģiju uzņēmumā, redzam, cik nozīmīga loma tajā ir gan dažādu kultūru un pieredžu, gan dzimumu balansam. Ja vēlamies, lai produktu lieto arī sievietes, ir būtiski, ka viņas piedalās produkta radīšanā, pārdošanā un attīstīšanā. Tehnoloģiju uzņēmumos šobrīd ir izteikta vīriešu dominance, taču tieši šajā nozarē nākotnē paredzams vislielākais darbinieku trūkums, tāpēc ceram, ka arī šī iniciatīva iedrošinās vismaz daļu meiteņu paskatīties uz šo nozari kā potenciālu darbavietu nākotnē,” papildina TWINO Grupas dibinātājs Armands Broks.

    Riga TechGirls un TWINO līdz 18. aprīlim aicina meitenes sūtīt motivācijas vēstuli latviešu vai angļu valodā, kāpēc vēlas piedalīties programmā, uz e-pasta adresi rtg@twino.eu. Atsūtītos pieteikumus izvērtēs Riga TechGirls sadarbībā ar TWINO. Apmācības notiks angļu valodā 20. aprīlī no plkst. 19.00 līdz 21.00, 26. aprīlī, 8. maijā un 18. maijā no plkst. 18.30 līdz 21.30.

    Pirmajā lekcija būs atvērta visiem interesentiem, un tās laikā Anna Andersone stāstīs, kas ir Start-up un kāda ir to loma biznesa vidē, Armand Broks dalīsies pieredzē, vadot vienu no straujāk augošajām savstarpējo aizdevumu platformām TWINO, savukārt investors Toby Moore atklās, kā izvēlas uzņēmumus, kuros ieguldīt.

    Pieteikšanās pirmajai lekcijai šeit: https://www.facebook.com/events/300603477036803/

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    12.04.2017 09:13

    kautkādas seksistu štelles….uzsvērts dzimums….vai rase arī svarīga?

    Kristaps Skutelis
    12.04.2017 09:25
    Reply to  x

    Ir seksistiski šādi domāt ;)

    digitalk
    12.04.2017 09:31
    Reply to  x

    tavuprāt skolēnu olimpiādes ir ar pedofīlisku un vecuma diskriminācijas piesitienu?

    x
    12.04.2017 09:43
    Reply to  digitalk

    skolēni – sociāla niša

    digitalk
    12.04.2017 14:07
    Reply to  x

    sportisti arī?

    Jānis A
    12.04.2017 13:22
    Reply to  x

    Taisnība gan, USā jau nolinčotu par tādu pasākumu organizēšanu, t.i., ja tas būtu “Riga TechBoys un TWINO aicina vīriešus uz start-up apmācībām” :)

    Reklāma