Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vēlas izskaust patentu karus Android ražotāju starpā

    Jaunākie raksti

    Janvārī tika uzsākts Google, Samsung un LG ierosināts projekts, kas ļautu izvairīties no dārgām un bieži arī nevajadzīgām patentu tiesvedībām. Mēnesi vēlāk idejai pievienojās HTC, Foxconn, Coolpad, BQ, HMD un Allview.

    Tikko izziņots, ka Google virsvadībā tapusi vienošanās, kas nodēvēta par PAX. PAX dalībnieki viens otram bez atlīdzības nodod lietošanā patentu licences, kas saistītas ar Android operētājsistēmas darbinātām ierīcēm. Pievienošanās PAX ir bez maksas, tāpat arī patentus var izmantot bez atlīdzības. Sagaidāms, ka PAX ietvaros ražotāji viens otram nodos vismaz 230 000 patentu.

    Reklāma

    2015. gada septembrī Google un Microsoft vienojās izbeigt vismaz 20 dažādas un ļoti sarežģītas tiesvedības, kas uzņēmumiem nesa tikai izdevumus. Microsoft ir viens no lielākajiem Android patentu īpašniekiem. Ap 2014. gadu Microsoft no katras pārdotās Android viedierīces ieguva aptuveni 8 dolārus patentmaksās. Tika pat veikts pētījumus par Microsoft patentiem, kas tiek attiecināti uz Android ražotājiem, un izrādījās, ka Microsoft vairākos gadījumos nepamatoti pieprasa patentu maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alex
    04.04.2017 17:40
    Reklāma