Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes izziņo grandiozus elektrisko automašīnu modeļu plānus

    Jaunākie raksti

    Mercedes-Benz ir viens no retajiem autoražotājiem, kas visai konservatīvi attiecas pret automašīnu aprīkošanu ar elektrodzinējiem. Pirms aptuveni pusgada Mercedes bija paziņojis, ka tuvāko desmit gadu laikā ražotājs ar elektriskiem dzinējiem aprīkos sešus mašīnu modeļus, bet jaunākā informācija norāda uz 10 modeļiem jau līdz 2022. gadam.

    Mercedes-Benz mātesuzņēmums Daimler ieguldīs 10 miljardus eiro, lai spētu piedāvāt konkurētspējīgus elektriskos auto. Konkurence vairs neļauj snaust. Tesla varbūt arī darbos ir ne pārāk aktīva ar automašīnu izlaišanu, bet reklāma un solījumi ir Tesla stiprā puse. Lielākais konkurents BMW ir visai veiksmīgs elektroauto ražotājs. Tāpat arvien aktīvāk elektrisko auto tirgū ienāk Volkswagen un citi Eiropas ražotāji.

    Sagaidāms, ka šajā nedēļā Īlons Masks izziņos jauna Tesla Model Y iznākšanu, bet automašīna pie pircējiem gaidāma pēc visai ilga laika. Tesla pārlieku nesteidzas ar jaunu modeļu izlaišanu tirgū – visu gaidītais Tesla Model 3 tika izziņots pagājušā gada martā, bet pirmie pasūtītāji pie savas automašīnas tiks tikai 2018. gadā. Attiecīgi Tesla Model Y ielās varēs ieraudzīt ap 2020. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.04.2017 19:43

    Nesen pavīdēja ziņa, ka Mercedes un BMW aktīvi sponsorējot Graphenano veikto bateriju tehnoloģiju izstrādi. Var domāt, ka spāņiem tiešām ir veicies panākt stabilus un vērā ņemamus praktiskos rezultātus. Un bateriju ražošanas process izstrādāts jau tik tālu, lai var uzsākt masveida ražošanu. Kas var nozīmēt īsta elektroauto buma sākšanos.

    Zilā reste elektromerša prototipam gan ir vēē. Tā jau tagad zilās gaismas diodes liek visur kur to nevajag. Cerams, ka produkcijā ieliks kaut ko glītāku.

    x
    03.04.2017 20:23
    Reply to  Krotow

    lai uzvērtu bateriju ietilpību un jaudu, kā arī auto segmentu, liks zilas kvēlspuldzes ne štrunta diodes))

    Krotow
    03.04.2017 20:39
    Reply to  x

    Ātrumā iedomājos zilās 60W sildāmās spuldzes, ar kurām padomju laikā sildīja iesnainus degunus :D

    davfreim
    03.04.2017 20:57
    Reply to  Krotow

    Resta RGB, maini krāsu kā gribi :D

    Valters Vasilis
    04.04.2017 00:19
    Skābene
    04.04.2017 08:25

    Ja mersis kam ķeras klāt, tad izdara to pamatīgi! Nav jau nekāds čing čongs!

    Reklāma