Web Analytics
More
    Reklāma

    Visu Android lietotņu veikalu kopējā peļņa šogad pārsniegs Apple iOS lietotņu ienākumus

    Jaunākie raksti

    Google Play lietotņu veikala ienākumi vienmēr ir bijuši daudz zemāki par Apple App Store sasniegumiem, tomēr šogad sagaidāms, ka visi Android lietotņu veikali kopā spēs apsteigt Apple App Store peļņas rādītājus.

    Viedierīču lietotņu analītiķi App Annie prognozē, ka beidzot iOS lietotņu ieņēmumi noslīdēs aiz Android, bet vēl arvien viens pats Google Play lietotņu veikals pret Apple ir nespējīgs, iepaliekot par vismaz 20 miljardiem dolāru gadā.

    Reklāma

    Lielākie Android lietotņu veikali ir, protams, Google Play kopā ar Amazon App Store un Samsung Galaxy Apps. Tiek plānots, ka Google Play Store apgrozījums būs 42 miljardi dolāru, bet pārējie Android lietotņu veikali ienesīs ap 36 miljardiem dolāru. Apple iOS App Store šogad apgrozīs vismaz 60 miljardus dolāru.

    Tiek uzskatīts, ka līdzvērtīga Google Play Store un Apple App Store sacensība gaidāma tikai pēc 2021. gada, kad lielāka apjoma Android lietotņu pirkumi sāks ienākt no Ķīnas, Indonēzijas, Meksikas un Brazīlijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    30.03.2017 10:17

    Te nu bija, skopie andoīdlietotāji… Tak visu laiku tiek minēts kad aplikācijas tiek pārdotas tik uz apple, andoīdlietotāji esot nabadzīgi utt…

    x
    30.03.2017 11:35
    Reply to  Lauris

    acīmredzot, uz andri ir pārgājuši daļa no tiem, kas bija pieraduši maksāt par itin visu….kā lai vēl izskaidro šo fenomenu?

    Kristaps Skutelis
    30.03.2017 11:37
    Reply to  x

    Tas nav vairāk izskaidrojams ar to, ka pasaulē Android ierīču ir ar milzu atrāvienu vairāk nekā iOS ierīču? Tad arī salasās tie pirkumi.

    wils
    30.03.2017 13:01
    Reply to  Lauris

    Ja nemaldos, pasaulē ap 90% viedtālruņu strādā ar Android sistēmu. Tātad Android lietotājs vidēji tērē ~9x mazāk par iOS lietotāju.

    Krotow
    30.03.2017 17:19
    Reply to  Lauris

    Šoreiz piekritīšu apgalvojumam, ka Android pircēju masa salasās dēļ ļoti lielā ierīču skaita. Jo caurmēra Android lietotājs tiešām nav ļoti ieinteresēts kaut ko papildus pirkt.

    FYI: Android ir uzstādīts arī dažādās iebūvētās iekārtās, kurām darba aplikāciju komplektu bieži uzstāda jau rūpnīcā bez iespējas to izmainīt.

    Lauris Ozolins
    30.03.2017 12:41

    Kas ir ar to dex ? Kas jēdzīgs ?

    Kristaps Skutelis
    30.03.2017 12:43
    Reply to  Lauris Ozolins

    Kārtējais mēģinājums no telefona iztaisīties par datoru. Līdz šim tas nav sanācis nevienam un diez vai Samsung šajā sakarā kaut ko mainīs.

    GGrs
    30.03.2017 15:36

    kāpēc tāda skepse, vēl taču neesi pat dzīvē redzējis kur nu vēl notestējis? ;) Ko nez tu teiktu, ja apple tādu joku uztaisītu?

    Kristaps Skutelis
    30.03.2017 15:43
    Reply to  GGrs

    Ja Apple no iOS ierīces mēģinātu iztaisīt datoru, tad es tāpat kā šeit norādītu uz nu jau daudziem feiliem pirms tam. Esmu viens no tiem, kas arī iPad nespēj uztvert kā ierīci ar kuru var “strādāt”. Nedz iOS, nedz Android nav nekādi datora aizvietotāji, pat ne tuvu tam.

    GGrs
    30.03.2017 17:29

    Zini, ar to datoru nav tik traki. Darbam tiešām Android vai ios ir par īsu. Bet man kā biroju žurkai, kuram abās darba vietās ir pa stacionārajam, samsunga variants ar dex izskatās ļoti labs. Jau šobrīd savā PC tikai maksāju rēķinus, pildu savu exseļa tabuliņu ar tēriņiem/ienēmumiem un reizēm kādu youtube video paskatos. Ja samsung dex būs veiksmīgs un citi panesīsies uz kaut ko līdzīgu, tad mājas dartori, tiem kuri nav geimeri, vnk nebūs vajadzīgi.

    Kristaps Skutelis
    30.03.2017 18:49
    Reply to  GGrs

    Reāli šis varētu būt konkurents kaut kādam Chromebook. Un Chromebook bizness pa lielam ir tikai izglītības sektors, kas nederēs šajā gadījumā.

    wils
    30.03.2017 12:56
    Reply to  Lauris Ozolins

    Pagājušogad tika demonstrēts win ar ARM procesoru. Iespējams, jāsagaida windows annonsējums ARM saderīgām iekārtām, tad arīdzen var domāt par daturu/telefonu, ko valkā kabatā.

    Reklāma