Web Analytics
More
    Reklāma

    InnoEnergy – jaunas finansējuma piesaistes iespējas Latvijas uzņēmējiem

    Jaunākie raksti

    Latvijā darbu uzsākusi starptautiskā biznesa akseleratora InnoEnergy pārstāvniecība, kuras uzdevums ir jaunu inovatīvu uzņēmumu un tehnoloģiju attīstītāju sagatavošana investīciju piesaistei InnoEnergy akseleratorā.  Akseleratora galvenie darbības virzieni ir saistīti ar investīciju veikšanu projektos, kas saistīti ar alternatīvās enerģijas risinājumiem, enerģijas uzkrāšanu, enerģijas efektivitātes uzlabošanu, viedās pilsētas un celtnes, tīrākas ogļu un gāzes tehnoloģijas, viedie elektrotīkli. Uzņēmējiem, kas jau darbojas vai vēlas īstenot biznesa ideju šajā jomā,  ir iespēja piesaistīt finansējumu no akseleratora kopējā fonda.

    InnoEnergy pārstāvis Latvijā Viesturs Zeps pauž gandarījumu par iespējām, ko InnoEnergy akselerators var pavērt Latvijas uzņēmumiem un norāda: “Šāda veida investīciju programma labi papildina Latvijas inovāciju ekosistēmu,  īpaši šobrīd, kad esošā plānošanas perioda Riska kapitāla instrumenti vēl nav pieejami. Plašais iniciatīvu loks, kas pieejams InnoEnergy sistēmā, dod iespēju ikvienam projektam piemērot visprecīzākos investīciju un attīstības instrumentus atkarībā no to gatavības stadijas, tehnoloģiju ietilpības un specifikas, kā arī resursu nepieciešamības.”

    Reklāma

    Šobrīd Latvijā InnoEnergy strādā ar aptuveni 10 projektiem, kas tiek gatavoti pirmajiem investīciju raundiem, savukārt Latvijas uzņēmums  Hygen, kas komercializē dabasgāzes kompresēšanas iekārtas, lai nodrošinātu alternatīvu degvielu transporta līdzekļiem,  jau ir saņēmis investīcijas inovācijas projektu īstenošanai vairāk kā 2,0 miljonu EUR apmērā.

    InnoEnergy akseleratora partnerorganizācija Latvijā ir Attīstības projektu institūts un riska kapitāla fonds ExpansionCapital. Kā norāda ExpansionCapital valdes loceklis Zigmārs Reklaitis, iesaistīšanās šāda līmeņa starptautiskā organizācijā nodrošina piekļuvi milzīgam apjomam reālās tirgus informācijas, kā arī sniedz iespēju vērtēt jebkuru investīciju projektu kontekstā ar esošajām tirgus vajadzībām. Sadarbība ir arī nozīmīgs pienesums ExpansionCapital investīcijām, jo fonds var stimulēt tajā esošo uzņēmumu piekļuvi jauniem tirgiem, pētniecības organizācijām un sadarbības partneriem.

    Latvijas uzņēmumi tiek aicināti izmantot iespējas pretendēt uz investīcijām InnoEnergy primārajās iniciatīvās:

    • uzņēmējdarbības uzsākšanas pakalpojumi, kas orientēti uz inovāciju projektiem, kas ir salīdzinoši tuvi tirgum (investīciju apjoms līdz 150,00 tūkstoši EUR);
    • inovāciju projekti, kas paredz augstāka riska investīcijas tehnoloģiski intensīvākos projektos, kuru attīstībā vēl nepieciešama intensīva sadarbība ar zinātniskām institūcijām (investīciju apjoms sākot no 1,00 miljons EUR).

    Kontaktinformācija:

    Viesturs Zeps
    e-pasts: viesturs.zeps@projekti.lv
    Adrese: Kr. Barona iela 32-7, Rīga, LV-1011
    Tālrunis: +371 67 240 042
    www.innoenergy.com

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma