Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pieejama Samsung jaunā QLED televizoru sērija

    Brīdinājums: Ļoti "salda" preses relīze!

    Jaunākie raksti

    Vai attēls būs pietiekami labs arī spilgtā saulē? Kura ir televizoram piemērotākā vieta telpā? Kur ir palikušas visas papildierīču pultis? Šīs ir dažas no galvassāpēm, kas atrisinātas ar jaunajiem Samsung QLED televizoriem, kuri tagad ir pieejami arī Latvijā. Samsung QLED modeļi izceļas ar īpaši labu attēla kvalitāti, plašu gudro funkciju klāstu un augstvērtīgu dizainu.

    „Lai arī televizoru ražošanas tehnoloģijas laika gaitā ir būtiski mainījušās, tam ir saglabājusies nemainīgi svarīga vieta teju katrā mājsaimniecībā. Tomēr līdz šim nebija izdevies atrisināt pāris kaitinošas lietas, piemēram, vadu mudžeklis aiz televizora, daudzās pultis papildierīcēm vai grūtības saskatīt attēlu ļoti gaišās telpās. Tagad – ar QLED TV – esam to mainījuši, lai skatītāji var pilnībā pievērsties detalizēta un koša attēla baudīšanai,” televizora atklāšanas pasākumā tirdzniecības centrā “Elkor Plaza” teica Sergejs Kostjučenko, Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā.

    Reklāma

    Attēls: pirmo reizi 100% krāsu apjoms

    Pateicoties attīstītākai kvantu punktu tehnoloģijai, jaunajiem QLED TV ir vēl labāka attēla kvalitāte un plašāks krāsu spektrs. QLED TV izstrādē ņemti vērā visi galvenie attēla kvalitātes aspekti, tostarp skatīšanās leņķis, krāsu daudzums, spilgtums un attēla kontrasts, kā rezultātā QLED TV var attēlot precīzas krāsas un sasniegt 100% krāsu apjomu, kas ir augstākais šobrīd pieejamais līmenis. Iegūtā akreditācija vienā no Eiropā lielākajām tehniski-zinātniskajām asociācijām – Verband Deutscher Elektrotechnieker (VD) – ir apliecinājums tam, ka Samsung QLED TV spēj atainot visreālistiskākās krāsu gammas.

    Turklāt QLED TV bagātīgie un dziļie melnās krāsas līmeņi un attēla kontrasts nodrošina vienādi labu skatīšanās pieredzi jebkādā telpas apgaismojumā. Ar augsto HDR 1500 līmeni skatītāji var redzēt ikvienu attēla detaļu tā, kā to bija paredzēts parādīt – bez krāsu zuduma vai pārveidošanas.

    Vadība: vienkāršas „gudrās funkcijas”

    Uzlabotā tālvadības pults Samsung One Remote Control tagad atbalsta vairāk ierīču un piedāvā balss vadības iespējas Smart TV funkcijām, ļaujot televizoru un tā papildierīces pārvaldīt ar vienu pulti. Paplašināts arī Samsung Smart Hub, sniedzot iespēju to lietot vēl ērtāk un intuitīvāk. Apvienojumā ar jaunāko Smart View lietotni, kas pieejama Android un iOS mobilajās ierīcēs, televizora īpašnieki savu Smart Hub var vēl vairāk personalizēt.

    Dizains: televizoru var novietot praktiski jebkur

    QLED jaunais ‘neredzamā savienojuma’ kabelis ļauj sakārtot daudzos vadus, kas visbiežāk atrodas aiz televizora. Tas ir viens optiskais kabelis, kas apvieno televizoram pievienotās ierīces, piemēram, mājas kinozāles, skaļruņus, spēļu konsoles un citas.

    Jaunie Samsung televizori ir piestiprināmi pie pašas sienas – tuvāk nekā jebkad agrāk, un instalācijas process ilgst aptuveni 15 minūtes. Turpretī tiem, kuri nevēlas TV stiprināt pie sienas, ir pieejama virkne modernu Samsung TV statīvu, piemēram, Studio statīva dizains līdzinās molbertam, savukārt ar Gravity statīvu TV var ērti pagriezt, tādējādi nodrošinot optimālu skatīšanās pieredzi no jebkura leņķa. Televizors veidots 360 grādu dizainā, tāpēc tas ir pievilcīgs no visām pusēm – arī aizmugures.

    Latvijā ir pieejami trīs QLED modeļi – Q9, Q8 un Q7, izmēros no 55 collām līdz 88 collām. To aptuvenā mazumtirdzniecības cena ir no 2199 eiro, un tos var iegādāties gan tirdzniecības centrā “Elkor Plaza”, gan citos lielākajos elektrotehnikas veikalos.

    Vienlaikus ar QLED TV Samsung Latvijā piedāvā arī jaunāko Premium UHD TV modeļu sēriju – to aptuvenā mazumtirdzniecības cena atkarībā no ekrāna izmēra ir no 1249 līdz 4999 eiro.

    Aptaujas par TV lomu Latvijas iedzīvotāju ikdienā rezultāti

    • Filmas (75%), sporta pārraides (49%), mūzikas koncerti (42%) un raidījumi par dabu (41%) ir galvenās pārraides, kuras Latvijas iedzīvotāji vēlas redzēt uz lieliem ekrāniem.
    • Vīrieši izceļas ar vēlmi skatīties sporta pārraides uz lieliem ekrāniem (62% pretstatā 37% sieviešu). Nedaudz biežāk vīrieši uz liela ekrāna vēlētos vērot arī mūzikas koncertus (45% pretstatā 39% vidēji).
    • Attēla izšķirtspējas kvalitāte ir galvenais kritērijs, kam Latvijas patērētāji pievērš uzmanību, iegādājoties jaunu televizoru – kritērijs ir svarīgs 71% aptaujāto. Jau ar būtisku atkāpi seko ekrāna lielums (58%) un papildu tehnoloģiju iespējas (41%). Visi 3 kritēriji biežāk svarīgi vīriešiem.
    • Savukārt dāmas vairāk akcentē vienkāršu un ērtu TV lietošanu (35% pretstatā 17% vīriešu). Arī TV ražotāja zīmols svarīgāks ir tieši sievietēm (31% pretstatā 26% vidēji).
    • TV lietošanas ērtums un vienkāršība iegūst aizvien lielāku nozīmi, pieaugot patērētāju vecumam – ja jaunākajā vecuma grupā tas ir nozīmīgi 14%, vecākajā – jau 45%.
    • Televizoru un ar to saistīto iekārtu vadībai vidusmēra Latvijas patērētājs izmanto 2-3 pultis (62%). 18% mājsaimniecību ir 1 pults, bet 12% – 4 un vairāk.
    • 72% auditorijas priecātos, ja tās varētu aizstāt ar vienu pulti.

    Samsung aptauja veikta 2016. gada vasarā, un tajā piedalījušies 727 Latvijas iedzīvotāji.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.03.2017 12:31

    Ja Smart Hub joprojām ir bez iespējas atslēgt neizmantotās sadaļas un aplikāciju/spēļu reklāmas, tad lai iet pupās. Un cerams, ka tur arī standarta TV izvēlnēs nerāda reklāmas.

    x
    24.03.2017 12:42
    Reply to  Krotow

    ceru, ka samsung IR pultis beidzot ir uzlabotas un darbojas, kā nākas!
    tas ir pirmais, kas nāk prātā, dzirdot samsung nosaukumu, pat ja par pašu kasti nav lielu sūdzību (smart daļu neizmantoju, par reklāmām nezinu).

    Kristaps Skutelis
    25.03.2017 08:22

    Vispār interesanti, ka Samsung savus televizorus mārketē kā QLED. Tāds nosaukums acīmredzami veidots ar domu, lai patērētājos viestu sajukumu ar OLED (ko šobrīd attīsta LG). Bet realitāte ir tāda, ka Samsunga QLED pa lielam ir vecais labais LCD displejs, tikai ar papildus slāni un tas nav īsti tieši salīdzināms ar OLED displejiem, kas vairumā parametru ir pārāks. Neļaujiet sevi piemānīt!

    Te mazliet lasāmvielas: http://www.rtings.com/tv/reviews/by-type/qled-vs-oled-vs-led un https://www.cnet.com/news/qled-vs-oled-samsungs-tv-tech-and-lgs-tv-tech-are-not-the-same/

    digitalk
    25.03.2017 11:37

    [vēl nelasot PR]

    bildē var redzēt cik muļķīgs un nepraktisks ir paneļā izliekums, ja to uzkarina uz plakanas sienas. tā vien liekas, ka locītos ‘brīnumus’ tagad trenējas ražot, lai varētu karināt kolonistu kosmostacijās.

    Lapsinieks
    25.03.2017 12:21

    man nav un man nevajag. BET – skatoties uz to ieliekumu – ierīkojot speciālu telpu filmu skatīšanai – vismaz divmetrīgs pa diognāli panelis noteiktā attālumā pret divām sēdvietām arī varētu būt ok. Viss pārējais ir tikai tāda bezjēgas zīmēšanās.
    Skatoties šītādas PR bildes es kaut ko nesaprotu – jāsēž dīvānā un ar vienu aci jāglūn kas tur ekrānā midžinās, vai arī tajā krēslā un tad jāatgāz galva un jālūr uz augšu?

    x
    25.03.2017 22:25

    visreālistiskākās krāsu gammas nav būtiskas plašpatēriņa tv kastē, jo vairums cilvēku to skatās kautkādā defaultajā vivid režīmā, kas izēd acis pat atrodoties blakustelpā, milzu kontrasts, daudz gaišuma un smootheri, kas mēdz pamaitāt attēlu.
    uzliekot film mode, cilvēks paliek domīgs un saka, ka agrāk krāsas bija košākas, lai jau liek atpakaļ kā bija. cilvēkiem patīk nedabiskas krāsas, pārspīlētas garšas un glancēto žurnālu skaistums, lai jau pareizās krāsas paliek nerdiem.

    Krotow
    28.03.2017 18:24
    Reply to  x

    Tā viņš ir. 1980-tajos topā bija ekvalaizeram līdz galam uzgriezt basus un augšas. 1990-jos topā bija “Bass Boost”. Tas viss lai no draņķīgiem skaļruņiem grabošais liktos labāks. Tagad šķoba krāsas ekrānā, lai uzkrāsotu dzīvi, kurā bez feisgrāmatas un wacapa nekā cita nav.

    Lapsinieks
    28.03.2017 19:06
    Reply to  Krotow

    tā viš i… hihi segmentā vispār grūti atrast tādu komponenti kā ekvalaizers. Labai mūzikai uz labas aparatūras jāregulē tikai skaļums.

    Reklāma