Web Analytics
More
    Reklāma

    Nelieli, šķidri akumulatori atdzesēs viedtālruņu procesorus

    Jaunākie raksti

    IBM un Cīrihes Universitātes pētnieki kopīgi būvē neliela izmēra akumulatorus, kas spēs atdzesēt viedierīču procesorus. Jaunos akumulatorus viedierīcēs varēs izmantot vairākus, katru pieliekot pie dzesējamā procesora vai kādas citas silstošas ierīces komponentes.

    Akumulatori būs izmantojami ne tikai viedierīcēs, bet arī Lietu Interneta daļās un pat saules paneļos, kas tādējādi paši spēs glabāt savākto enerģiju. Vairs nebūs nepieciešams izmantot lielus un neērtus enerģijas uzglabāšanas akumulatorus.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka škidrie akumulatori spēs saglabāt savas īpašības būtiski ilgāk par esošajiem litija akumulatoriem. Hārvarda Universitātē izpētīts, ka akumulatori būtiski nemaina savas īpašības vismaz 10 gadus. Tādējādi šāda tipa akumulatori būtu ideāli saules un vēja enerģijas lokālai uzkrāšanai, tomēr pētījums veikts par liela izmēra akumulatoriem.

    Izaicinājumu radīs šķidro akumulatoru izveide mazākos izmēros. Pagaidām atrastas divu veidu šķidro akumulatoru pamata sastāvdaļas, kas nodrošinātu vienlaicīgu enerģijas uzkrāšanu un arī apkārt esošo ierīču dzesēšanu. Zinātnieki turpina darbu pie to izpētes un, kā jau bija sagaidāms, akumulatoru tehnoloģijas pie pircējiem varētu nonākt 10 līdz 15 gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    21.03.2017 10:35

    Tgd lasot, liekas, ka pēc 10-15 gadiem būs tik daudz dažādu akumulatoru, ka apmaldīties.
    Diemžēl realitātē- jau 20 gadus (un vēl vismaz 5-10 gadus) sēžam un sēdēsim uz litija akumulatoriem, kas joprojām sprāgst ;)

    Krotow
    21.03.2017 14:40
    Reply to  Prusljix

    Necik sen vēl daudz kur lietojām NiMH akumulatorus, kuri ir jūtami smagāki un ar atmiņas efektu, kas ilgtermiņā gandē dzīvi krietni vairāk par samazinātu akumulatora ietilpību. Tik tas ilgais laiks dažu jaunu tehnoloģijas un infrastruktūras lietu ieviešanai, kuru dažs labs šeit klātesošajiem var arī nepiedzīvot.

    Māris Silinieks
    21.03.2017 15:16

    Interesanti par akumulatoru nākotni: https://goo.gl/HQ6g1Q

    Krotow
    22.03.2017 01:57

    Cik vēl no tā nonāks ražošanā un cik drīz.

    KKTK
    22.03.2017 00:45

    Cik pašizlāde?

    Reklāma