Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony grasās paturēt saražotos kameru sensorus savām vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Intervijā divi vadoši Sony darbinieki izteikušies, ka uzņēmums varētu turpmāk ierobežot sadarbības partneriem pieejamos gaismjūtīgos kameru sensorus, sev paturot modernākos un labākos.

    Šāds solis ir saprotams, jo Sony izveidotos fotoaparātu un videokameru sensorus izmanto vairāki Sony konkurenti. Līdzvērtīgi strādā Samsung, piedāvājot lielākajiem konkurentiem savus ekrānus, atmiņas un citas viedtālruņu komponentes. Samsung šādā veidā spēj ļoti labi nopelnīt.

    Reklāma

    Pagaidām informācija nav uzskatāma par oficiālu, jo intervija ir ātri vien dzēsta. Tomēr, visticamāk, turpmāk pie jaunākajiem Sony sensoriem tiks tikai Sony foto divīzija, bet konkurenti varēs pretendēt tikai uz vecāku modeļu gaismjūtīgo sensoru izmantošanu savā fototehnikā.

    Intervijā tika izpausts, ka Sony grasās koncentrēties uz pilna kadra matricas digitālo fotogrāfiju, pārējās kameras un to sensori tiks izstrādāti ierobežotos apmēros. Milzīga vērība tiks pievērsta pilna kadra matricas fotoaparātiem paredzēto objektīvu izveidei, lai popularizētu Sony bezspoguļu kameras. Sony vēlas nodrošināt arī profesionāļu vajadzībām atbilstošu bezspoguļu kameru piedāvājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.03.2017 11:54

    gan jau sonī ar laiku sapratīs, ka profi izvēlas nevis kosmiskāko tehniku, bet to,

    0. kas ir nevis tehniski izcila, bet par labāko cenu dod vajadzīgo rezultātu ar minimālām galvassāpēm kā sistēmas īpašniekam
    1. kurā nav bail investēt ar domu, ka pēc 5 gadiem sistēma nomirs vai ražotājs pārorientēsies uz ko citu
    2. var ātri risināt defektus, garantijas un pēcgarantijas periodā, gan ar ražotāju gan ar īres kantoriem, nepaliekot bez aizstājējverķa jo nav izplatīta sistēma vai ražotājam ir politika noliegt plaši zināmas problēmas.

    vēl jau tas, ka profiem ļoti patīk spoguleņu energoefektivitāte un bezspoguļiem ar live view pagaidām to neizdodas atkārtot, ar af pēdējie šķiet arī vēl nesit pušu spogulenes.
    pikseļi šmikseļi pilnajos kadros tīrā veidā diezgan reti kādu paņem.

    Khe
    20.03.2017 12:26
    Reply to  x

    Ļauj minēt. Tev ir Canon?

    Lai vai kā.
    Šis ir signāls e bajonetes attīstībai.

    x
    20.03.2017 13:15
    Reply to  Khe

    man nav kanons.

    un ir pilnīgi vienalga, kāda ir bajonete, ja nav ātri un efektīvi funkcionējošas sistēmas, kas apmierina profu vajadzības.

    piem. pentax – ļoti laba bajonete, superīgas kameras un lieliski objektīvi, bet plašu izplatību pro vidē tā nav saņēmusi. un saprotams, kāpēc. jā, ir kas izmanto, nenoliegsim, bet ir taču saprotams, ka mazda rx8 vai lendkruīzers ir daudz sliktāka izvēle taksometram par avensi vai kādu kia.

    Khe
    20.03.2017 14:47
    Reply to  x

    Man arī nav kēnons.
    Bildēju ar pentax. Un par bajoneti pentaxim piekrītu. Der gan 40 gadus vintage objektīvi gan jaunus objektīvus var uzskrūvēt 70 gados ražot filmiņu aparātam + mitruma noturība un sensora stabilizācija.
    Tomēr sony arī nav zemē metams un ļoti mani pārsteidza a77m2 un arī a58 ar elektroniskajiem skatu meklētājiem tieši ar to, ka redzi visas izmaiņas ekspozīcijā, iso un utt pirms esi nospiedis slēdzi un bilde ir gatava.
    Ja runā par sony E bajoneti tad ir pieejama vesela kaudze ar adapteriem, kuri atbalsta lielu skaitu ar lēcām – sonu a, nikon, pentax un canon ar visu L līniju. Un arī ar auto fokusu.
    Tādēļ E bajonete + metabones vai kāds cits adapteris un spraud galā ko vēlies. No problemo amigo!

    x
    20.03.2017 15:05
    Reply to  Khe

    nav zemē metams – mūsdienās ir jāpameklē, lai nopirktu izteikti sliktu kameru (nerunāsim par sīkmatricu komapktiem un telefoniem, bet apsc un lielāki).

    nu, vienkārši ir noiets attīstības etaps un tagad visi bildē diezgan OK, bet visa sāls ir tieši niansēs – izmērs, vadība, pričendāļi, sistēmas izplatība un nomas/remontu utt. pieejamība.

    ar adapteriem var visu, pat jaunajam mbp var piespraust jebko un jebkādā daudzumā – bet kamēr saspraudies, dzīve jau ir garām – tēlaini izsakoties. ja netraucē vadi un to radītie ierobežojumi, tad adapterim nav ne vainas. un ir cilvēki, kuriem adapteri nekādi netraucē, tas arī fakts.

    un gan jau plašajā pasaulē atradīsies arī profi kas izmanto spefiskus objektīvus ar adapteriem, bet vai tā ir ikdienišķa parādība? diez vai, un noteikti ne prieka pēc vai tāpēc ka vectēva mājas bēniņos ir atrasts lielisks mazlietots objektīvs un pavei, ir radusies iespēja to izmantot darba vajadzībām.

    bez īpaša iemesla adaptējot patērētais laiks ir nenopelnītā nauda.

    Martiness
    21.03.2017 23:49
    Reply to  Khe

    Tik spēj mainīt baterijas, vai ne?😂

    Rūdolfs Putniņš
    20.03.2017 12:50

    Cik zinu, tad iPhone 7 ir Sony sensors. Būs jāmeklē citu draudziņu.

    Kristaps Skutelis
    20.03.2017 12:53

    Vai jātaisa pašiem.

    oldschool zerolemon fan
    20.03.2017 23:14

    Nez kāpēc Fuji nav pieķēries telefonkameru izstrādei (vismaz nav dzirdēts), tur varētu kas LABS sanākt. Lai ari pašam pašreiz nav Fuji, tomēr Fuji pārspēj visus kanonus u.c. ar savām krāsām.

    Skābene
    21.03.2017 08:54

    Nu ja, tāpēc visi pasaules lielie foto profi bildē ar Fuji! :D
    Te pat zirgam jāsmejas!

    x
    21.03.2017 10:53
    Reply to  Skābene

    fuji gfx50s zirgam liks ne tikai smieties, bet pat laimē dejot!

    fuji ir nopietns foto ražotājs vēl no aizlaikiem un tas, ka tos neredz reportāžās no olimpiskā preses dienesta telpām, nozīmē tik to, ka tām vajadzībām vajag citu tehniku.

    krāsas, hvz, par xtrans sensoru cilvēki nefano, bet fuji nav nekādi plānā galdiņa urbēji.

    KKTK
    21.03.2017 10:36

    Džīzas – kas par reklāmām sākas? :O Es vēl par bildi neko nesaku, bet tas teksts :Dcomment image

    Kristaps Skutelis
    21.03.2017 10:37
    Reply to  KKTK

    Tādas nu Gūglesprāt ir Tavas intereses :)

    skabene
    21.03.2017 10:47

    :):):)

    Lapsinieks
    22.03.2017 00:29
    Reply to  KKTK

    parādi, kādas reklāmas gūgle tev rāda un es pateikšu, kas tu esi par cilvēku… sena latviešu gudrība.

    Jānis Logins
    23.03.2017 00:24

    Nu Sony vairs nezin kā glābt savus kamerphonus.
    Nesen aptaustīju Z5, mani bilžu kvalitāte neapmierinātu.

    Reklāma