Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Fuchsia Lietu Interneta operētājsistēma iegūst logotipu

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada augustā tika ziņots, ka Google strādājot pie jaunas operētājsistēmas Fuchsia. Sākotnēji tika uzskatīts, ka nākotnē saplūdīs Android un Chrome OS, bet, visticamāk, Fuchsia būs Lietu Interneta (Internet of Things) operētājsistēma.

    Iepriekš par Fuchsia operētājsistēmu tikai baumoja, bet nu tā spērusi vienu soli tuvāk iznākšananai, iegūstot logotipu. Logotipa izveide norāda uz Google jaunās operētājsistēmas projekta virzību uz priekšu. Tiek uzskatīts, ka šī gada Google I/O konferences norises laikā maija vidū tiks pastāstīts vairāk par Fuchsia OS.

    Reklāma

    Viedo ierīču tīkla koncepcija tika izvirzīta 1990. gadu sākumā. 1992. gadā Kārnegi — Melona Universitātē tika izveidota pirmā internetam pieslēgtā sadzīves ierīce – modificēts kolas automāts, kas spēja attālināti paziņot par auksto dzērienu esamību. Analītiskais uzņēmums Gartner Lietu Internetu definē kā fizisku objektu tīklu, kurā objektiem ir iegultās tehnoloģijas, kas ļauj sazināties un sajust vai mijiedarboties ar to iekšējo stāvokli vai ārējo vidi. Lietu Internetam nav obligāti jāizmanto internets — objekti var sazināties savā starpā arī ar citām tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma