Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakatons “Startup Slalom + Garage48” aicina dalīšanās ekonomikas entuziastus

    Jaunākie raksti

    No 10. – 12. martam Rīgā notiks hakatons “Startup Slalom + Garage48” par šobrīd tik ļoti aktuālo tēmu – dalīšanās ekonomika. Iesaistīties ir aicināts ikviens startup vides vai dalīšanās ekonomikas entuziasts, jo par piedalīšanos nav jāmaksā. Hakatonu organizē Latvijas Startup uzņēmumu asociācija “Startin.LV” sadarbībā ar “Garage48” – organizāciju, kas dažādus hakatonus rīko Ziemeļeiropā, Austrumeiropā un arī Āfrikā. Pasākumu atbalsta Altum.

    Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kas ilgst noteiktu laiku – šajā gadījumā 48 stundas -, un tā mērķis ir, strādājot komandās, izveidot tehnoloģisku risinājumu. Sākotnēji visi pasākuma dalībnieki, kam ir savas biznesa idejas, tās prezentē visiem pārējiem. Pēc tam katrs dalībnieks izvēlas, pie kuras idejas attīstīšanas viņš vēlas strādāt turpmākās 48 stundas. Tās idejas, kuras atbalsta lielākais dalībnieku skaitu, tiek attīstītas noteiktajā laikā.

    Reklāma

    “Startup Slalom” ir Latvijas Startup uzņēmumu asociācija “Startin.LV” zīmols. Pirmais hakatons notika 2016. gada novembrī par tēmu finanšu tehnoloģijas. Šī gada pirmajam hakatonam ir piesaistīts pieredzējis partneris “Garage48”, kas līdzīgus pasākumus organizē jau daudzus gadus un tajos ir tapuši vairāki pēc tam veiksmīgi uzņēmumi, piemēram, “Sorry as a Service”, “MSQRD” un “Shipitwise”.

    Par šī “Startup Slalom” hakatona tēmu ir izvēlēta pēdējo gadu laikā popularitāti ieguvusī dalīšanās ekonomika. Saskaņā ar PwC (“PricewaterhouseCoopers”) un Eiropas Komisijas datiem Eiropā vien 2015. gadā nozare veidoja 28 miljardu eiro lielu apgrozījumu un saskaņā ar prognozēm 2025. gadā tas varētu pieaugt līdz 570 miljardiem. Tāpēc šoreiz hakatona “Startup Slalom. Dalīšanās Ekonomika” mērķis ir impulss nozares attīstīšanai un atzīšanai Baltijas reģionā. Tā kopš 2013. gada ir attīstījusies ļoti straujā tempā. Mums ir izdevies pierādīt, ka šeit ir talantīgi uzņēmēji, kas spēj radīt globālā mērogā konkurētspējīgus biznesa projektus, piemēram, “Mintos”, “Twino” un “Taxify”. Reģions ir piesaistījis arī pasaules līmeņa uzņēmumus, piemēram, “Uber”, kas jau veiksmīgi darbojas Viļņā un Tallinā. Arī šis gads solās būt daudzsološs nozares likumdošanas sakārtošanas un vispārējās izaugsmes ziņā.

    Ikviens, kurš ir ieinteresēts veidot savu dalīšanās ekonomikas startup uzņēmumu, ir aicināts pievienoties. Ir tikai jāaizpilda pieteikuma anketa. Īpaši aicinām sarosīties programmētājus, dizainerus, projektu vadītājus un mārketinga specialistus. Vietu skaits ir ierobežots! Labākie tiks pie vērtīgām balvām, un organizatori arī nodrošinās augstas klases mentoru palīdzību darbā pie projektiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma