Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Startup asociācija izdod žurnālu par aktualitātēm jaunuzņēmumu vidē

    Jaunākie raksti

    Latvijas Startup uzņēmumu asociācija Startin.LV sadarbībā ar Accenture Latvia ir izdevusi pirmo un šobrīd vienīgo drukas materiālu par Latvijas startup uzņēmumiem – žurnālu Start in Latvia. Go Global. Plānots, ka turpmāk šāds žurnāls tiks izdots reizi gadā un tajā drukātā formā būs apkopotas aktualitātes Latvijas jaunuzņēmumu vidē. Žurnāls ir pieejams arī elektroniski Startin.lv mājas lapā. Drukātā formātā tas paredzēts izplatīšanai dažādos starptautiskos pasākumos.

    Pirmais žurnāla Start in Latvia. Go Global. numurs nonāca diskusiju foruma Riga Venture Summit dalībnieku rokās. Tajā shematiski apkopota informācija, kas ir vērtīgs palīgs investoriem, lai labāk izprastu Latvijas investīciju vidi. Arī startup uzņēmumi labāk var izprast Latvijas priekšrocības un iemeslus, kāpēc starptautisko tehnoloģisko biznesu ir efektīvi uzsākt tieši šeit.

    Reklāma

    Latvijas piedāvājums ir formulēts kā #StartinLatvia Welcome Pack. Tas nozīmē, ka jaunuzņēmumiem, uzsākot darbu Latvijā, jau ir pieejamas Startup likumā noteiktās priekšrocības, kā arī atvieglotie vīzu iegūšanas nosacījumi, kas stājas spēkā 2017. gada vasarā. Šogad būs pieejami trīs akseleratora fondi, kas nākamajos gados veiks investīcijas startup uzņēmumos par kopējo summu 15 miljoni eiro. Savukārt 2018. gadā darbību uzsāks divi riska kapitāla fondi sēklas finansējumam un divi izaugsmes kapitāla fondi ar kopējo pieejamo finansējumu 60 miljonu eiro apmērā. Jau tuvākajā nākotnē Latvija ir gatava atbalstīt arī inovācijas vaučeru piešķiršanu, kas nodrošina 60% valsts līdzfinansējumu R&D pētījumu veikšanai un produktu testēšanai. Turklāt, startup projektiem, kam finansējumu piešķir “biznesa eņģeļi”, pienākas arī valsts līdzfinansējums tādā pat apmērā.

    Žurnālā apkopota informācija par visiem šobrīd zināmajiem Latvijas startup uzņēmumiem, kā arī atzīmēti gan galvenie ekosistēmas dalībnieki, gan notikumi. Savus komentārus sniedzis gan Ministru prezidenta biedrs un Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, gan Latvijas startup vides galvenie virzītāji un asociācijas biedri – koprades telpas TechHub Riga dibinātājs Andris K. Bērziņš, bijušais Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kā arī Komercializācijas Reaktora dibinātājs un Latvijas zinātnes startup projektu virzītājs Nikolajs Adamovičs. Tāpat apkopoti arī daudzu vietējo startup uzņēmumu pārstāvju viedokļi par ekosistēmas priekšrocībām un galvenajām raksturojošajām iezīmēm.

    Nākamā žurnāla Start in Latvia. Go Global. numura izdošana ir plānota 2018. gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma