Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropai uzglūn ļaunprogrammatūra, kas radīta datu izdzēšanai

    Jaunākie raksti

    2012. gadā Saūda Arābijā tika konstatēta ļaundabīga programmatūra, kas dzēsa datoros esošo saturu. Pārsvarā ļaundabīgā programmatūra Shamoon ietekmēja naftas biznesa datorus, bet tā pazuda tikpat ātri, cik bija parādījusies. Tiek ziņots, ka ļaunprogrammatūra ir atgriezusies, lai dzēstu informāciju no Eiropā esošiem datoriem.

    Līdzīga dizaina ļaunprogrammatūra jau esot vairākas reizes uzbrukusi Eiropas datoriem. Tiek uzskatīts, ka arī šoreiz ļaunprogrammatūra paredzēta nafta biznesa iedragāšanai, kā arī ļaunprogrammatūra varētu izplēsties uz citiem ar energoresursiem saistītiem uzņēmumiem.

    Reklāma

    Kaspersky jau nodēvējis jauno ļaunprogrammatūru par StoneDrill, kamēr citi to sauc par Shamoon 2.0. Ļaunprogrammatūra ir pašpietiekama, tā nepaļaujas uz komandām, kas tiek dotas no ārpasaules, tāpēc to var viegli ievazāt ar USB atmiņām pat vietās, kur ir ļoti spēcīgi interneta ugunsmūri un satura filtri.

    Jaunā ļaunprogrammatūra spēj veidot dažādus drošības caurumus datorsistēmās. Kaspersky pētnieki norāda, ka Shamoon 2.0 nav viegli atklāt. Ļaunprogrammatūra spēj efektīvi slēpties.

    Tiek uzskatīts, ka ļaunprogrammatūra veidota kā daļa no Saūda Arābijas un Irānas diplomātiskā konflikta, lai vēl vairāk destabilizētu situāciju reģionā. Bet ļaunprogrammatūra varētu arī tikai slēpt savu patieso uzdevumu aiz diplomātiskā konflikta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma