Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook ar mākslīgo intelektu cīnīsies pret pašnāvībām

    Jaunākie raksti

    Ik pēc 40 sekundēm pasaulē kāds veic pašnāvību un pašnāvība ir otrs izplatītākais nāves iemesls 15-29 gadu vecuma grupā. Eksperti norāda, ka viens no labākajiem veidiem kā novērst pašnāvības, ir šo soli spert plānojošiem likt saprast, ka viņus mīl un par viņiem rūpējas.

    Tā kā cilvēki arvien vairāk savas emocijas pauž dažādos sociālos tīklos un jau ir bijuši gadījumi, kad video tiešraidēs tiek translēti pašnāvību mēģinājumi, sociālais tīkls Facebook ir izstrādājis vairākus mehānismus ar mērķi mazināt pašnāvību skaitu.

    Reklāma

    Ja mēs Facebook pamanām kāda cilvēka paziņojumu vai attēlu, kas norāda uz to, ka viņš plāno izdarīt ko nejēdzīgu, varam noziņot par to Facebook. Uzņēmumā ir speciāla cilvēku komanda, kas izskata šos ziņojumus un operatīvi spēj nosūtīt palīdzības informāciju cilvēkiem, kam ir atgadījusies kāda bēda. Palīdzības informācija ir gan aicinājums sazināties ar draugiem, gan norādes uz krīzes centru kontaktiem. Lai arī Facebook šo problēmu risina jau 10 gadus, tikai pagājušajā gadā tā ir izvērsta globālā mērogā un Latvijā Facebook sadarbojas ar krīžu un konsultāciju centru Skalbes.

    Pašnāvību novēršanas rīki tagad ir iestrādāti arī Facebook Live video tiešraides rīkā. Cilvēki, kas skatās šos video tagad varēs norādīt Facebook par nelāgajiem video veidotāja nodomiem un tas, savukārt, redzēs veidus kā var pats sev palīdzēt.

    Tā kā Facebook savā būtībā ir tehnoloģiju kompānija, tā cenšas automatizēt arī šo nemaz ne tik vienkāršo uzdevumu. Ņemot talkā mākslīgā intelekta iespējas, Facebook centīsies automātiski atpazīt tos ierakstus, kuros ir norādes uz pašnāvības nodomiem. Protams, šos paziņojumus joprojām izskatīs dzīvi cilvēki, tomēr Facebook paredz, ka ar tehnoloģiju palīdzību šis process būs ātrāks un tādējādi spēs izglābt vairāk dzīvību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    02.03.2017 10:11

    ņemot vērā pasaules pārapdzīvotību, būtu jādara tieši pretējais.

    AK
    02.03.2017 11:05
    Reply to  Lapsinieks

    Piekrītu! Cīnīties pret dabisko atlasi nav vērts…

    Jānis
    03.03.2017 20:27
    Reply to  AK

    Tas pat priekš tādiem – kā jūs abi – bija drusku par cinisku.

    Reklāma