Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX plāno 2018. gadā nosūtīt tūristus lidojumā ap Mēnesi

    Jaunākie raksti

    Miljardiera Īlona Maska privātais kosmosa nesējraķešu izstrādes uzņēmums SpaceX paziņojis, ka grasās jau nākamajā gadā lidojumā ap Mēnesi nosūtīt divus cilvēkus. Tādējādi tiks liktas lietā veselas divas jaunas SpaceX tehnoloģijas – Crew Dragon kapsula cilvēku pārvadāšanai un jaunā, jaudīgā nesējraķete Falcon Heavy.

    Pagaidām nav zināms, kuri cilvēki izvēlēti ceļojumam ap Mēnesi. Bet ir zināms, ka lidojums būs drīzāk dēvējams par izklaidi, nevis zinātni. Abi tūristi, kuru vārdi netiek atklāti, jau ir veikuši pamatīgu pirmo iemaksu un uzsākuši treniņus.

    Reklāma

    SpaceX Mēness lidojums sāksies no tās pašas raķešu palaišanas platformas Launchpad 39A, kur misijās devās Apollo astronauti. SpaceX jaunas kosmosa kuģis apkalpes nogādāšanai izplatījumā vēl nav izmēģināts. Crew Dragon pirmais izmēģinājuma lidojums paredzēts šogad. Kuģa konstrukcijas pamatā izmantots šobrīd kompānijas izmantotais kravas kuģis Dragon. Arī jaunā nesējraķete Falcon Heavy pirmo izmēģinājumu piedzīvos šovasar.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vilnis Leonovs
    28.02.2017 10:04

    Hmmm nu nez, tās raķetes bieži ir sprāgušas gan gaisā, gan nolaižoties, man būtu baisi lidot :D

    Lapsinieks
    28.02.2017 10:07
    Reply to  Vilnis Leonovs

    da Tu pat nejustu, ja tas viss notiktu virtuāli – simulātorā.

    Krotow
    28.02.2017 12:43

    Nez vai no Mēness viņus atpakaļ arī atvedīs?

    GundarsBarons
    28.02.2017 17:17
    Reply to  Krotow

    Dažus vajadzētu gan aizvest… un atpakaļ vairāk nevest. Zinu, ka izklausās antisociāli, bet planēta tikai iegūtu, ja kādu procentu no šejienes aiztransportētu tālēs zilajās(melnajās)

    Reklāma