Web Analytics
More
    Reklāma

    Liepājā startēs 30. Latvijas informātikas olimpiāde

    Jaunākie raksti

    No 27. februāra līdz 1. martam, Liepājas Valsts tehnikumā norisināsies 30. Latvijas informātikas(programmēšanas) olimpiādes (LIO) trešais posms – Valsts olimpiāde.
    Šogad olimpiādi organizē Valsts izglītības satura centrs (VISC), Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts (LU MII), Liepājas Universitāte (LiepU)
    un Liepājas Valsts tehnikums (LVT). Kopumā sacensībās piedalīsies 79 skolēni.

    Uzvarētāji tiks noskaidroti divās vecuma grupās: starp 8.-10. un 11.-12.klašu skolēniem. Katrā grupā piedalīsies dalībnieki, kuri uzrādīja labākos rezultātus janvārī notikušajā novadu olimpiādē. Jau ziņots, ka šogad novadu olimpiādē piedalījās 284 skolēni, kas bija par 29% vairāk kā pērn.

    Reklāma

    “Prieks, ka arvien biežāk Latvijas informātikas olimpiāžu kartē parādās jauni reģioni, kas sekmē gan informātikas, gan programmēšanas izplatību skolēnu vidū. Jauniešu vidū programmētāju profesija kļūst arvien populārāka. To apliecina ne tikai pieaugošais dalībnieku skaits informātikas olimpiādēs, bet arī nesen notikušās Ēnu dienas, kur pieprasītākā “ēnotāju” profesija bija tieši programmētājs,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Novadu atlasē jaunākajā (8. – 10.klašu) grupā 117 skolēnu konkurencē augstāko punktu skaitu – 300 – ieguva Eduards Gaņkins no Rīgas 88. vidusskolas. Otro un trešo augstāko punktu skaitu ieguva attiecīgi Vladimirs Šcigoļevs (Rīgas Klasiskā ģimnāzija) un Jegors Baļzins (Rīgas 96.vidusskola).

    Savukārt vecākajā (11. – 12.klašu) grupā sacentās 164 skolēni, un šogad labākie bija starptautisko pieredzi  informātikas olimpiādēs guvušie dalībnieki. Maksimālos iespējamos 300 punktus sasniedza trīs skolēni: pagājušā gada Vispasaules  informātikas  olimpiādes bronzas medaļnieks Ingus Jānis Pretkalniņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), Roberts Leonārs Svarinskis (Jūrmalas Valsts ģimnāzija) un Aleksandrs Zajakins no Rīgas 89. vidusskolas.

    Šīs sacensības ir viens no atlases posmiem, kura ietvaros noskaidros Latvijas izlases sastāvu Baltijas informātikas olimpiādē, kas no 15. aprīļa līdz 29. aprīlim norisināsies Norvēģijā. Pagājušajā gadā mūsu skolēni izcīnīja divas bronzas godalgas. Savukārt no 28. jūlija līdz 4. augustam labākie skolēni dosies Vispasaules informātikas olimpiādi Teherānā, Irānā. Pērn no Krievijā notikušās Vispasaules informātikas olimpiādes Latvijas skolēni pārveda zelta un bronzas medaļas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma