Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa vēl arvien nav mierā ar Windows 10 privātuma politiku

    Jaunākie raksti

    Windows 10 iznākšanas iezīmēja pamatīgu pagriezienu privātuma sargāšanā pat iepriekš tēmā neieinteresētām privātpersonām. Windows 10 ir iekļauta vesela sauja ar iespējām savākt un nosūtīt lietotāja datus Microsoft. Protams, tas tiek pamatots ar programmatūras un lietošanas pieredzes uzlabošanu, bet Eiropas Savienība šādiem apgalvojumiem netic.

    Windows 10 jau tika izmainīti noklusējuma privātuma iestatījumi, bet Eiropas Savienības personas datu aizsardzības iestādes paudušas, ka joprojām ir satrauktas par datu aizsardzības iestatījumiem operētājsistēmā.

    Reklāma

    Dalībvalstu personas datu aizsardzības iestāžu pārstāvji 2016.gadā vērsās pie Microsoft ar sūdzību, ko rada šīs operētājsistēmas noklusējuma iestatījumi, un vāja kontrole pār to, kā uzņēmums izmanto Windows 10 lietotāju datus.

    Microsoft vajadzētu izskaidrot, kāda veida personas dati tiek apstrādāti un kādā nolūkā. Bez šādām ziņām lietotājs nevar sniegt informētu apstiprinājumu un tādēļ šāds datu izmantošanas apstiprinājums nav derīgs. Microsoft pagaidām nav sniedzis komentāru par izteiktajiem pārmetumiem, savukārt darba grupa tās paziņojumā norādījusi, ka Microsoft ir apstiprinājis savu vēlmi sadarboties jautājuma risināšanā.

    Francija un dažās citas dalībvalstis ir ļoti skaidri pateikušas Microsoft, ka datu vākšana no šo valstu iedzīvotājiem ir pilnīgi nepieņemama. Galējā vienošanās vēl nav panākta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Daris
    23.02.2017 14:58

    Internetbankas paroles vāc?
    Par pārējo man maza bēda..

    Reklāma