Web Analytics
More
    Reklāma

    Disney lauž līgumu ar YouTube zvaigzni, Google norobežojas no antisemītiskiem paziņojumiem

    Jaunākie raksti

    YouTube lielākā zvaigzne Felikss Kjelbergs (Felix Kjellberg) jeb PewDiePie ir iekūlies pamatīgā ķezā par savā videoblogā izvietotiem antisemītiskiem paziņojumiem. YouTube izvietotais, bet šobrīd noņemtais video parādīja Jēzu, kas saka “Hitler did absolutely nothing wrong”, kā arī divi vīrieši turēja rokā uzrakstu “Death to All Jews”.

    YouTube esot atcēlis PewDiePie vadītā šova otro sezonu, kā arī viņš izņemts no Google Preferred reklāmu servisa. Tāpat no PewDiePie atteicies reklāmdevējs Maker Studios, kas ir daļa no Disney. Šobrīd video ir izņemts no YouTube, bet to bija noskatījušies 23 miljoni cilvēku.

    Reklāma

    Pagājušā gada nogalē Forbes rakstīja, ka PewDiePie gada laikā nopelnījis 15 miljonus dolāru ar YouTube palīdzību, un izdodot savu grāmatu “This Book Loves You”.

    Šobrīd PewDiePie ienākumi no YouTube reklāmām esot krasi samazinājušies, jo viņa veidotais saturs saņēmis ģimenei nedraudzīgu vērtējumu, kā arī YouTube ierobežo PewDiePie veidotajos video izvietojamos reklāmdevējus.

    Pats PewDiePie uzskata, ka YouTube un Disney rīkojušies pārsteidzīgi. Viņš ar video palīdzību tikai vēlējies parādīt, uz ko ir gatavi cilvēki, kad tiem piedāvā 5 dolārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    34 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.02.2017 11:06

    Reku lielisks viedoklis no h3h3productions saistībā ar visu šo jampadraci. Pārsvarā koncentrējas uz ziņu portālu veikto sensacionālismu un lietu izraušanu no konteksta. To arī nedaudz varu pārmest uz Jums, jo konteksts, kādēļ viņš tā ir teicis, ir pieminēts tikai vienā maziņā teikumiņā pēdējā rindkopā.
    https://www.youtube.com/watch?v=JLNSiFrS3n4

    15.02.2017 11:15

    “Hitler did absolutely nothing wrong” un “Death to All Jews” arī jebkurā kontekstā atlikti atpakaļ diez ko labi neizskanēs publiskā telpā.

    15.02.2017 11:35
    Reply to  Artis Ābols

    Viņš pēc definīcijas ir komiķis. Ja mēs, piemēram, no Louis CK stand-up komēdijas gabaliem izceltu konkrētas frāzes, punchlainus pilnībā bez nekāda konteksta, viņu arī varētu attēlot kā briesmīgu rasistu, homofobu un sazin vēl ko. Bet nē, tas ir humors, un varbūt kādam tas var neiet pie sirds, bet tas nepadara automātiski tā autoru par antisemītu.

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 11:38

    Nu nu, par saviem vārdiem ir jāatbild. Saskatīsies sīkie PjūDīPaja “komiskos” izteikumus un vēl paši nodomās, ka tas ir OK šādi domāt un runāt.

    digitalk
    16.02.2017 02:02

    sīkie katru dienu redz un dzird liberastu (roka neceļas saukt tos par liberālu uzskatu paudējiem) popularizētos LGBT-ZN, ASV jūsmīgos kariņus pa visu pasauli, Krievijas urā okupāciju un jau domā, ka tas ir OK (atkarībā no tā, kurā valstī dzīvo un kurā ausī viņiem mēdiji skaļāk bļauj). ja nebūtu aizskartas svētās žīdu govs intereses, tad PDP būtu tikai nevainīgi melni pajokojis.

    Kristaps Skutelis
    16.02.2017 05:40
    Reply to  digitalk

    Nu nu, nemēģini tagad PDP attaisnot. Nebūs!

    digitalk
    16.02.2017 07:56

    tas tāpēc, ka tev argumentācija klibo :) Reku Elvijs Jaunzems ļoti labi pamatoja kas un kāpēc, imho.

    Kristaps Skutelis
    16.02.2017 08:06
    Reply to  digitalk

    Par vārda liberasts paušanu te var arī banu atraut ;)

    digitalk
    16.02.2017 09:43

    Урок в классе. Учительница говорит:
    – Дети, сегодня мы будем проходить новую букву “Ж”! Называйте слова на эту букву!

    Маша встает и говорит:
    – Журавль!
    – Молодец!

    Вовочка:
    – Жопа!
    – Неправильно, нет такого слова!
    – Жопа есть, а слова нет?!

    Krotow
    16.02.2017 14:50

    liberasts

    15.02.2017 15:08

    Louis CK ir mans elks! Tūlīt aiz Edija Mērfija.

    15.02.2017 11:39
    Reply to  Artis Ābols

    Un jā, man nav nekādu iebildumu pret to, ka Disney pātrauca līgumu – tā ir kompānija ar saviem noteikumiem un vadlīnijām, kuras ievēro, lai pelnītu naudu ar maksimāli plašu ģimeņu un bērnu auditoriju – tāpēc nav brīnums, ka viņi pārtrauca sadarbību ar autoru, kurš joko par holokaustu. Tad, kad PDP noslēdza līgumu ar Maker Studios (pieder Disney), viņš veidoja štruntīgus spēļu video desmitgadniekiem, un tagad viņš ir pilnība mainījis savu saturu uz humoru pavisam citai auditorijai. Tas ir Disney tiesībās pārtraukt līgumu ar personu, kas vairs neatbilst kompānijas interesēm.

    Es vairāk esmu uzcepies uz to, kā prese šo gadījumu atspoguļo, un mani kā lielu clickbait kultūras pretinieku tas vienkārši tracina

    Juris Abdullins
    15.02.2017 13:28
    Reply to  Artis Ābols

    Hei, es redzēju to video pirms tas tika dzēsts no YouTube platformas. PDP atrada tādu portālu fiverr.com, kur cilvēki par simbolisku naudas summu piedāvā kaut kādus pakalpojumus. Tajā video PDP samaksāja 5 dolārus kaut kādai meitenei, kura piedāvāja izspēlēt 3 HearthStone spēles, taču PDP tā vietā gribēja uzspēlēt citu spēli (ja pareizi atceros, tad roblox). Tā meitene viņam atteica spēlēt roblox, jo, redz, viņa piedāvā spēlēt tikai hearthstone :) Tāpat viņam tika atteikts lūgums attēlot peni grafikas veidā kaut kādā matemātikas programmā (kaut kas līdzīgs MatLab’am). Nu un tad PDP (jau simto reizi teikts) joka pēc izveidoja pasūtījumu “Jēzum” “Hitler did absolutely nothing wrong” un tiem čaļiem no Indijas/Jaunzēlandes/vienalgakurasvalsts ziņu “Death to All Jews”, būdams pārliecināts, ka arī tas viņam tiks atteikts… Taču neatteica, kā rezultātā sākās tāda vētra.

    15.02.2017 15:09

    Paldies par precizējumu.

    Kristaps Lācis
    15.02.2017 15:18
    Reply to  Artis Ābols

    Aizliegums jokot vienmēr ir palīdzējis. Un konteksts ir Ļoti svarīgs!

    Krotow
    15.02.2017 13:54

    Liela daļa problēmas ir arī žurnālistikas kvalitātes lejupslīdē pēdējās desmitgadēs. Tāpēc gadās, ka žurnālisti paši ir par slinku un dumju, lai nodarbotos ar informācijas analīzi. Tiek izplatītas sensācijas un prasti kopēts no ziņu aģentūrām nākošais, taču atrast jēdzīgu analīzi bez “pats neredzēju, taču viedoklis ir” var reti kur. Ļoti daudz kur kādu notikumu izrauj no konteksta, tas ir tiesa. Ieskatījos tajā “slavenajā” video – nu nav tur nekas tāds. Kāds ar kreiso kāju no gultas izkāpis WSJ skribents pārpratis un smaka no tā visa bija liela tikai tāpēc, ka raksts par PDP parādījās WSJ lapā. Tikpat labi varētu dēmonizēt Monty Phyton un virkni mūsdienu šovu un animācijas filmu.

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 13:58
    Reply to  Krotow

    Kvalitatīva informācijas analīze maksā dārgi un tā pati par sevi mūsdienās negarantē arī jūtamus ieņēmumus. Šī vispār ir diezgan kompleksa problēma, kurai risinājumu izmisīgi meklē arī it kā vareni un kvalitatīvi mediji. Un paliks tikai slliktāk.

    KKTK
    15.02.2017 16:33

    Žurnālists gan jau tajā pašā laikā 10x iegāja twitterī un 2h pavadīja sejas grāmatā, bet analīzei laika nebija? #prioritātes

    Jānis
    15.02.2017 16:55

    Jūs te pamazām palieciet aiz vien dzeltenāki un dzeltenāki. Vēl tikai trūkst rakstiņu par Kardašjanas pupiem.

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 17:41
    Reply to  Jānis

    Ja tur var kaut kā piepīt tehnoloģijas, tad kāpēc ne? :)

    Bet ja nopietni, mēs cenšamies eksperimentēt ar saturu, tēmām un to formu. Neplānojam pilnībā pievērsties nejēdzīgam saturam, bet eksperimentēt gan turpināsim. Bet es uzreiz varu pateikt vienu lietu, kas nemainīsies – par savu rakstīto mēs vienmēr varēsim atbildēt, jo cenšamies saprast un izprast tehnoloģijas nevis tikai “tupi” rakstīt par tām. Kursors bija, ir un būs vieta, kur saturīgi padiskutēt par tehnoloģijām.

    Jānis
    16.02.2017 03:42

    Tu gadījumā netaisies iet dažu citu LV (un ne tikai) populāru, blogu, twitera un FB kontu pēdās? Ar jebkuriem paņēmieniem uzaudzēt auditoriju un tad operatīvi pārdot kādai kremļa vai pašmāju politiskajai taurei?
    Es saprotu ka gribās auditoriju (naudiņu..) un tā.. Bet ja reiz tu esi uzņēmies šo darbiņu, tad ir jāpadomā arī par kaut kādu morāli ētisko aspektu. Es to īsi formulētu tā – vai nu sniedz patiesu informāciju vai nekādu. Es saprotu ka nevar vienmēr nekļūdīgi zināt visu, bet pirms nospiest lielo sarkano pogu “publicēt” – tomēr var veikt dažus elementārus meklējuma pieprasījumus tajā pašā Googlē. Izdarīt visu no tevis atkarīgo lai sniegtu mums ticamu informāciju. Palasīt Vakara Ziņas es varu arī bez tava bloga palīdzības.

    Kristaps Skutelis
    16.02.2017 05:42
    Reply to  Jānis

    Nē, nē, pagaidām neplānoju Kursoru nekur pārdot. Bet ja būs pircēji, domāsim.

    Jānis
    16.02.2017 10:08

    Ne jā, ne nē, ne silts, ne auksts.

    digitalk
    16.02.2017 02:21
    Reply to  Jānis

    vai tad tas nebija dupsis? ;)

    davfreim
    15.02.2017 20:48

    Politkorektums līdz vēmienam, mūsdienās nevar neko pateikt, kas ir pret labējime liberāļiem, citādi esi rasists, homofobs, islamofobs, bigots un vēl kaut kāds izdomāts vārds.

    Nav brīnums ka Kalifornijā dambis nenoturēja visu liberāļu asaras!comment image

    digitalk
    16.02.2017 02:29
    Reply to  davfreim

    vispār jau Kalifornijā tā ir nedaudz traģikomiska situācija. nokrišņu daudzums pēdējos gados ir būtiski krities un ‘ūdens trūkums organismā’ sit seja jau sen. kā viņi tur plēšas par ūdens pārtēriņu visādās sponsorētās zemnieku saimniecībās ir sviests…

    Daris
    16.02.2017 13:30
    Reply to  davfreim

    Interesanti, ka piemeklēta galotne
    – fobs, jo neviens taču no tml.publikas pa nopietnam nebaidās, vnk cits ienīst, citam riebj, jeb citam šie vnk nepatīkami.)

    Toms Śtals
    15.02.2017 22:22

    “YouTube lielākā zvaigzne Felikss Kjelbergs?”
    Emm.. Es kaut ko nezinu? Katru dienu lietoju youtube, bet neesmu tādu redzējis.

    digitalk
    16.02.2017 01:47
    Reply to  Toms Śtals

    varbūt pēc jūtūbē gada laikā nopelnītā piķa lielākā zvaigzne? bet ja neesi redzējis, tad vienkārši neesi viņa mērķauditorija.

    Toms Śtals
    16.02.2017 07:11
    Reply to  digitalk

    Var jau būt… Vienkārši biju domājis, ka populārākos taču uz sākuma sienas rāda.

    digitalk
    16.02.2017 07:59
    Reply to  Toms Śtals

    jūtūbe špionē pakaļ taviem ieradumiem un rekomendē to, ko tu un citi ar līdzīgām interesēm skatās.

    Krotow
    16.02.2017 12:48
    Reply to  digitalk

    Tā YT tiešām dara. Un jautrība sākas, kad kāds cits no tava konta paskatās kaut ko no pilnīgi citas tēmas. Pēc radu bērnu viesošanās manā YT sākumlapā pēkšņi piebira pilns ar Minecraft instrukcijām, zirgiem u.tml. drazu. Divas nedēļas to visu kāvu laukā, taču vēl tagad laiku pa laikam kaut kas izlien.

    FYI: naglajai mordai šobrīd Kursorā ir precīzi 666 komentāri :)

    Daris
    16.02.2017 08:59

    Tā ir!
    Nesen dzirdēju kādu žurnālistu lepni apgalvojam, ka žurnālisti tāpat vien netic visam, ko apgalvo politiķi tajā vai citā sakarā.

    Taisnība, bet to parafrazējot var teikt, cilvēki vairs tāpat vien neuzticas visam, ko raksta žurnālisti.

    Aigars
    17.02.2017 13:23

    Jā, labs. uztaisīja ziloni no mušas..oi, pat ne mušas, bet blusas…ok, no vakuuma.. reāli čalis pats smējās par to visu un viņu uzmeta, domājot, ka viņš reāli to nopietni:D

    Reklāma