Web Analytics
More
    Reklāma

    Valve strādā pie trīs pilnvērtīgām virtuālās realitātes spēlēm

    Jaunākie raksti

    Spēļu izstrādātājs Valve paziņojis, ka norit darbs pie veselām trim virtuālās realitātes spēlēm. Nē, viena no tām nav Half-Life 3! Valve izveidotājs Gabe Newell apstiprinājis, ka spēles būs pilnvērtīgas, nevis tikai īsi fragmenti kā virtuālās realitātes paraugdemonstrējumi.

    Valve kopā ar HTC Vive virtuālās realitātes brillēm izstrādā ne tikai pliku spēli, bet arī uzlabo HTC Vive virtuālās realitātes briļļu darbību. Valve šo darbu salīdzina ar Nintendo filozofiju, izstrādājot vienlaikus spēles un arī spēļu konsoles.

    Reklāma

    HTC Vive virtuālās realitātes ekosistēma tikai iegūs no sadarbības ar Valve. Virtuālās realitātes briļļu pārdošana ir tieši saistāma ar pieejamo saturu, kas šobrīd ir visai vājš un ierobežots visās izpausmēs. Jāatceras, ka kopš Half-Life 2 un Portal 2 iznākšanas ir pagājušas daudzas vasaras, un, vai Valve mūs spēs patīkami pārsteigt, rādīs tikai laiks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    13.02.2017 11:21

    Man uzreiz ienāca prātā FPS tipa spēles virtuālajā realitātē – nu tas pats CS… Tas tak būtu baigi kruta un aizietu uz urrā! Tikai jāatrisina iešana… šitā teleportēšanās kā tajā video, nekam neder… FPS spēlē varētu vienu kontrolieri izmantot ieroča lietošanai, otru kā iešanas “džoistiku”. Vai arī jāliek vēl klāt pogas tiem kontrolieriem.

    THE
    13.02.2017 18:08
    Reply to  Uldis M.

    Man pašam ir HTC vive un varu teikt. Problēma jau nav tajā kad kontrolieriem būtu pa maz pogu iešanai. Bet tas, kad tev acis redz kad tu ej uz priekšu bet ķermenis nekustas un pie asākām kustībām paliek nelaba dūša.
    Bij, man arī oculus rift dk2, paspēlēju minecraft ar xbox jostiku pec 10 minutēm gandrīz apvēmos. Tāpēc, pašlaik lielākajā daļā spēļu ir teleportācija, jo no tās nepaliek nelaba dūša un nesagiežās galva.
    Un es neteiktu kad ir baigi maz spēļu bet visas normāli maksā un daudzas ir sūdi.
    Ļoti laba ir raw data.

    Ieva Vētra
    17.02.2017 11:08
    Reply to  Uldis M.

    Man ir Samsung Gear VR ( http://www.samsung.com/global/galaxy/gear-vr/ ) un The Dreadhalls ( https://www.oculus.com/experiences/gear-vr/701113843332342/ ). Un Samsung gamepad ( http://www.samsung.com/uk/consumer/mobile-devices/accessories/others/EI-GP20HNBEGWW/ ). Spēles princips ir staigāt, explorot gaiteņus, vākt itemus (piem. petroleju lampiņai, monētas, artefkatus, atslēgas u.tml.) un unlockot nākamos līmeņus, kā arī cīnīties ar psiholoģisko diskomfortu – tumsu, šauriem gaiteņiem, pēkšņiem mošķiem, kas spawnojas tev aiz muguras u.t.t. Uz gamepad ar vienu īkšķi tu vadi savu charu, ar otru mijiedarbojies ar vidi – atver durvis, paņem, pacel lietas. Protams, ka tas viss notiek sēžot – vislabāk datorkrēslā, kas rotē 360′. Atceros, ka pirmajās spēles minūtēs bija nedaudz jocīgi, reiba galva, spieda uz acīm, reizēm smadzenes nesaprata, kāpēc ar acīm es eju, bet fiziski es nekustos… Taču ar laiku pierod, un ir tiešām feini. Līdz ar to mana atbilde/komentārs par Ulda un THE teikto: 1. ja ir jūtīgs vestibulārais aparāts – ja lidmašīnās / uz kuģiem / karuseļos paliek nelabi, tad VR, vismaz pagaidām, būs grūtāk baudīt. Tādā ziņā labāk “teleportācijas” risinājums. Piem., Suicide Squad ( https://www.oculus.com/experiences/gear-vr/1060798067370326/ ). Mēģināju, feini strādā. 2. ņemot vērā šī brīža iespējas, reāli baudāms saturs ir tāds saturs, kas ir vairāk psiholoģiska rakstura – bailes, pārsteigumi, vide, arī simulatori, nevis spēles uz reakciju, kā augstāk minētais CS:GO… Read more »

    Uldis M.
    17.02.2017 11:48
    Reply to  Ieva Vētra

    Paldies par izsmeļošo atbildi! Daudz noderīgas informācijas :)

    Ieva Vētra
    17.02.2017 17:15
    Reply to  Uldis M.

    Prieks dalīties.

    Reklāma