Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony pārdevis mazāku Xperia skaitu, bet viedtālruņu bizness beidzot pelna

    Jaunākie raksti

    Sony Mobile beidzot spējis izrauties no neveiksmju sērijas ar Xperia viedtālruņu pārdošanu. Pēdējos pāris gados Sony Mobile ziņoja tikai par zaudējumiem, 2014. gada rudenī pat tika runāts, ka Sony Mobile zaudējumi gadā būs ap 1.2 miljardiem dolāru (vienā dienā zaudējumi sanāk gandrīz 3.3 miljoni dolāru). Zināms, ka iepriekšējo finanšu gadu Sony Mobile noslēdza ar 554 miljonu dolāru zaudējumiem.

    Lai arī Eiropā Sony Mobile spējis pārdot mazāku viedtālruņu skaitu 2016. gadā, tomēr tiek ziņots, ka uzņēmums ir atgriezies pie peļņas. Diemžēl Sony Mobile apgrozījums krities par 35.2%, kad to salīdzina ar 2015. gadu. Tomēr Xperia viedtālruņu pārdošana uzņēmumam ienesusi 183 miljonu dolāru peļņu.

    Reklāma

    Baumas norāda, ka Mobile World Congress 2017 norises laikā Sony Mobile varētu izziņot pāris vidējās klases viedtālruņus, bet vēl pagaidām nav gaidāms šī gada Xperia flagmanis, kas aizstās Xperia X Performance.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    03.02.2017 12:43

    nu ja… reklāmas/mārketings – 0. inovācijas – 0. Guļ uz vecajiem lauriem.

    Ēriks Šaltenis
    03.02.2017 14:03

    No Xperia X sērijas attur dizains. Jācer, ka šogad varēs sagaidīt kaut ko dizainiski līdzīgu Xperia Z sērijai. Fizisks vāciņš priekšā portiem, kas attiecīgi nodrošinātu faktisku mitrumdrošumu arī sālsūdenī laikam ir kas tāds, par ko nav vērts sapņot.

    KKTK
    03.02.2017 14:10

    Nav gan vērts sapņot, jo puteļi, matiņi, draziņa un vispār to vācņu lietošana ātri to aparātu padarīja tomēr ūdens nedrošu. Tik cilvēkam pašām saglabājās tāda maldīga doma, ka vēl jo projām var iet vanna ar to dzelzi. (c) no viena remonta kontora

    Ēriks Šaltenis
    03.02.2017 14:21
    Reply to  KKTK

    Nu smadzenes jau arī ir jālieto. Pirms pakļaut viedtālruni ekstrēmākiem pārbaudījumiem, pārliecinos vai vāciņi kārtīgi nosedz visu. Ja kas notiks, jāremontē būs no savas kabatas, jo garnatija beigusies. Lietoju Z3 Compact.

    Apvienojot tos vāciņus ar bezvadu lādēšanu (kas patiesībā arī Z3C bija pieejama, bet nožīdojos un nesamaksāju 25€ par lādētāju), rezultāts varētu būt tīri labs. Protams, cilvēkiem, kas lieto ar prātu.

    Ēriks Šaltenis
    03.02.2017 22:21

    Ļauj taču cilvēkam pasapņot. :D Esmu pazīstams ar to jauno nostāju. Visticamāk, ka lietotājiem arī jāsaka lielais “paldies”.

    Edmunds
    03.02.2017 16:24

    Lietoju jau pāris gadus Z3. Nelīdz tas vāciņš ! Izpeldējos pret paša gribu ar visu telefonu kabatā un čušš, ekrāns nestrādā – melns. Labais tajā visā bija tas, ka pa garantiju nomainīja gan ekrānu, gan nobružāto aizmugures stiklu ! :)

    Ēriks Šaltenis
    03.02.2017 22:24
    Reply to  Edmunds

    Nu es savējo esmu alus kausā slīcinājis un cauri upēm (daudzskaitlī) līdz kaklam bridis gan ar telefonu kabatā, gan vienlaicīgi filmējot video. Šķiet īsi pirms garantijas beigām uzpūtās baterija un aiznesu uz garantiju. Dabūju jaunu aķi un jaunu priekšējo stiklu, bet šķiet par stipru kaut ko piespieda un tagad ar laiku nāk vaļā abi vāciņi. Pirms tam tādu problēmu nebija. Ja tā padomā, tad tagad noslēdz vēl labāk, tikai jāpiedomā, lai pirms kāda ekstrēmāka pasākuma pārbaudu vai viss noslēgts.

    Un jebkurā gadījumā, ar tādu vāciņu jūtos drošāk kā ar atvērtu lādēšanas ligzdu.

    Arvis Lagzdiņš
    04.02.2017 12:33

    Diezin kas ir XZ,ja ne Xperia flagmanis?

    Ēriks Šaltenis
    06.02.2017 21:50

    Nu bija X Performance, kas uz pārējā fona bija flagmanis un tad, krietni vēlāk (viedtālruņa tirgus kustībā rēķinot) tika prezentēts XZ. Var teikt, ka raksta autors vienkārši piemirsis par XZ, bet X Performance vietu tas īsti nemaina.

    Reklāma