Web Analytics
More
    Reklāma

    GoPro bijis smags gads, zaudējumos 373 miljoni dolāru

    Jaunākie raksti

    GoPro 2016. gads bijis ļoti skarbs. Nesen tika paziņots par pilnīgu GoPro Karma bezpilota lidaparāta atsaukumu (precizitātei – šonedēļ Karma pēc trīs mēnešu pārstrādes atgriežas veikalos), tikko paziņoti GoPro finanšu rezultāti, kas parāda 373 miljonu dolāru zaudējumus.

    Pēdējo trīs mēnešu laikā GoPro izdevās nopelnīt 540 miljonus dolāru, kas gan nebija pietiekami, lai kopējie gada rādītāji būtu ar plusa zīmi.

    Reklāma

    GoPro piedzīvojis 15% akciju vērtības kritumu gada laikā, tāpat 2016. gadā uzņēmumam nācās slēgt vairākus departamentus un atlaist darbiniekus. Uzņēmums nav spējis sasniegt uzstādīto apgrozījuma apjomu, tas iepaliek par 200 miljoniem dolāru.

    GoPro Hero5 sērijas pārdošanas apjomi bijuši necerēti labi. Hero5 Black un Hero5 Session ASV ierindojās pirmajā un otrajā vietā pārdotāko digitālo kameru topā, bet tas nav spējis glābt uzņēmumu.

    Tiek uzskatīts, ka GoPro nedienas tikai tagad sākas, jo konkurenti uzsākuši izgatavot ļoti labas sporta kameras par daudz zemākām cenām. Xiaomi Yi kamera ar Sony IMX206 sensoru un 2K video uzņemšanas iespēju maksā zem 100 eiro, bet Xiaomi Yi II modelis ar 4K video – tikai 200 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    03.02.2017 09:28

    KitajozuSJCAM SJ4000 ir ļoti kvalitatīva GoPro4 kopija un nopērkama zem 100 eur.
    Ir arī virkne citu alternatīvu.
    Uz veciem lauriem nevar ilgi gulēt.

    Mārtiņš Ungurs
    03.02.2017 10:01

    Savām vajadzībām pietiek ar GitUp2 (~100$).
    GoPro sen jau vairs nespēj konkurēt lētā un vidējā cenu segmentā, kas arī atspoguļojas finanšu rezultātots. Interesanti cik ilgi jāgaida, kamēr ķīnieši arī dārgo galu sāks ieņemt.

    KKTK
    03.02.2017 10:02

    Merketings laikam pārcerējās, ka ķīnieši neapsteigs tik ātri.

    03.02.2017 10:05

    Bet kā tad īsti ir, vai tiešām ķīnieši ir kvalitatīvāki par GoPro5 un ir vērts meklēt alternatīvas? Vai drošāk ir ņemt GoPro5? Interesē, jo taisos pirkt.

    03.02.2017 10:13
    Reply to  Elvis Meisters

    Pilna Youtube ar side-by-side salīdzinājumiem. Cik pētīts, atšķirība ir tiešām niansēs, varbūt kādā programmatūras/lietotnes pieslīpējumā. Attēls, stabilizācija, akumulators noteikti nav GoPro cenas starpības vērti. It īpaši, kad ir runa par slēpošanu gaišā dienas laikā augstu kalnos – tur ir tik daudz gaismas, ka strādā viss.

    https://www.youtube.com/watch?v=B4QuE_Zv2P4

    GoPro
    03.02.2017 12:42
    Reply to  Artis Ābols

    Video mēsls, jo GoPro ir ieslēgts Protune ar Flat colors.
    Nezinātājs tiek maldināts.

    Uldis M.
    03.02.2017 15:02
    Reply to  Elvis Meisters

    Par citiem ķīniešiem nemācēšu komentēt, bet Yi kameras tiešām ir labā līmenī (par savu cenu). Cik esmu skatījies izdaudzinātā SJcam rezultātus, tad šķiet ka viņiem klibo “softiskā” puse (blatā balanss, mākslīgais sharpening, u.t.t.)
    Pats iegādājos pirmo Yi, tiklīdz tā iznāca, jo uzticos Xiaomi, kas piedāvā tiešām augstas klases tehniku par labu cenu. Diemžēl pirmā Yi, kā jau pirmā, sirga ar dažām “bērnu” slimībām, fokuss, skaņas kvalitēte, WiFi fona skaņa, u.c. bet tas vairāk skāra pirmos modeļus, un vēlāk vairums nepilnību tika izlabotas. Visā visumā Yi ir laba kamera un manuprāt ir GoPro 3 līmenī. Vienīgi skaņas ieraksta kvalitāte GoPro joprojām ir labāka.
    Šobrīd esmu jau pasūtījis un gaidu pienākam Yi 2, kas pēc dzelžiem ir GoPro 4 black, tikai ar displeju. par savu cenu – lieliska kamera! Tikai atkal skaņa… itkā normālos apstākļos esot labi, bet pie lielākiem trokšņiem mikrafonam sākas “caursišsana”… ja skaņa nav galvenais, un kamera pamatā atradīsies keisā, tad nav problēmu, bet ja nepieciešama laba skaņas kvalitāte dažādos apstākļos, tad jādomā par citiem risinājumiem…

    03.02.2017 21:52
    Reply to  Uldis M.

    Tad īsti konkurentu, tādu pamatīgu izņemot Sony, nav? Ja piemēram nauda nav tik svarīga, kura action kamera ir labākā tirgū?

    Uldis M.
    03.02.2017 22:36
    Reply to  Elvis Meisters

    Tad personīgi es paliktu pie GoPro. Tomēr populārākais produkts savā nišā, slīpēts jau 10 gadus, ar simtiem aksesuāru u.t.t. Daudzi nīst GoPro “neaerodinamisko” formu, bet manuprāt nepamatoti. Sony, protams arī ir labs, bet vai labāks par GoPro? Manuprāt nee. Abi tomēr lieto Sony sensorus.

    kkas
    03.02.2017 23:10

    Līdz šim ķīniešiem nav sanācis izcli nokopēt GoPro stabilizācijas algoritmu, ar Yi2 principā laikam arī tā taciņa nu jau ir iestaigāta…

    Janka
    06.02.2017 08:41

    Ir ļoti laba alternatīv – Garmin Virb 30.
    Lielākais pluss – mehāniska video ieslēgšanas poga. Cik reizes nav bijis, kad kamera piestiprināta pie ķiveres, ar cimdu mēģini sataustīt Gopro pogu, liekas, ka piespied, bet pēc tam konstatē, ka nekā nav nofilmēts ;)
    Ar Garmin viss ir vienkārši!

    Garminam ir arī daudz kvalitatīvāks mikrofons kā arī ņoņem liekos trokšņus.

    Nu un protams datu metrikas.

    Īsāk esmu ļoti apmierināts un nesaprotu, kāpēc šī kamera vienmēr tiek aizmirsta :D :D

    yo
    06.02.2017 14:37
    Reklāma