Web Analytics
More
    Reklāma

    Vespa īpašnieks radījis nelielu kravas robotu izmantošanai ikdienā

    Jaunākie raksti

    Vespa zīmola īpašnieks Piaggio Group ir izveidojis apakšuzņēmumu Piaggio Fast Forward, kas specializējas dažādu robotu izstrādē. Pirmais Piaggio Fast Forward veikums ir Gita – personīgai lietošanai paredzēt kravas robots.

    Gita spēj sevī uzņemt līdz pat 18 kg smagu kravu, robots varēs to nogādāt pēc īpašnieka izvēles, norādot vietu kartē ar viedtālruņa lietotnes palīdzību, kā arī Gita spēj sekot īpašniekam pa pēdām. Robots spēs sekot arī vidēji ātram velosipēdistam, jo Gita maksimālais ātrums ir 35 km/h.

    Reklāma

    Pagaidām par robotu zināms visai maz, Piaggio grasās tuvāko dienu laikā atklāt plašāku informāciju par Gita robotu. Visticamāk, sākotnēji kravas robots būs ļoti dārgs un to nodos izmēģināšanai vairākiem uzņēmumiem.

    Līdzvērtīgas idejas kravas robotus piedāvā mūsu veiklie kaimiņi igauņi – viņi izstrādā robotus, kas bez cilvēka līdzdalības spēj piegādāt līdz 10 kilogramus smagus sūtījumus pāris kilometru attālumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.02.2017 10:11

    Jooooo – labs! R2-D2 ir klāt. Nē, drīzāk Ball-Droid. Labs, labs – veļas mašīna staigā pakaļ :D Jeb bāriņš. Atceraties limuzīns jāņu nakts krāsā? (:
    Šito aprīkot ar atvesinošu kambari, lai ved aliņu pakaļ. Man patīk. Kad būs offroad versija Latvijas īpatnībām?

    GundarsBarons
    05.02.2017 00:40
    Reply to  KKTK

    Kāda veļasmašīna, tur tik centrifūga viena mēģina saimnieku noķert. “Izņem no manis zeķes!”

    Reklāma