Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pievienojas Amazon, Google un Facebook mākslīgā intelekta izpētē

    Jaunākie raksti

    Apple ir tikko paziņojis, ka pievienojas mākslīgā intelekta izpētes partnerībai. Apple ir izpētes grupas sestais partneris, pirms tam galva kopā bija salikuši Amazon, Facebook, Google, IBM un Microsoft.

    Mākslīgā intelekta izpētes partnerība tika izveidota 2016. gada septembrī, tās uzdevums ir izpētīti un noteikt vadlīnijas, kas saistītas ar privātumu un procesu caurspīdīgumu mākslīgā intelekta izveides un izmantošanas laikā. Milzīgos uzņēmumus partnerībā pārstāv Greg Corrado (Google/DeepMind), Tom Gruber (Apple), Ralf Herbrich (Amazon), Eric Horvitz (Microsoft), Yann Lecun (Facebook) un Francesca Rossi (IBM).

    Ierasts, ka Apple ar izpēti un izstrādi vienmēr stāv maliņā, nemetoties uz vienu roka ar citiem uzņēmumiem. Visticamāk, par Apple sapratis, ka mākslīgais intelekts nebūs viena uzņēmuma rūpju bērns.

    Mākslīgā intelekta izpētes partnerībai pievienojušies arī vairāki neatkarīgi eksperti – Dario Amodei (OpenAI), Subbarao Kambhampati (Association for the Advancement of Artificial Intelligence & ASU), Deirdre Mulligan (UC Berkeley), Carol Rose (American Civil Liberties Union), Eric Sears (MacArthur Foundation) un Jason Furman (Peterson Institute of International Economics).

    Neatkarīgie eksperti saņēmuši tādas pašas balsstiesības, kādas ir uzņēmumu pārstāvjiem, lai balsojumos būtu iespējams nodrošināt sabalansētus spēkus starp biznesa un ekspertu viedokļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gehgeh
    30.01.2017 20:06

    dārzenis ar robota balsi arī piedalās gan jau.

    Reklāma